Klumme

Et samfund, hvor vi ikke tager vores friheder for givet, er et lykkeligt samfund

De fleste af os er mere end godt trætte af coronakrisen. Men den har også sat så mange begrænsninger på vores liv, at vi igen lærer at værdsætte de små ting – eller blot nyder at længes efter det, vi savner, skriver sceneinstruktør Katrine Wiedemann i denne klumme
»En tur i Matas, den eneste butik, som er åben i min del af Århus, er nu et rent eventyr. Jeg brugte forleden en halv time derinde uden formål. Personalet var forstående, imens jeg vendte og drejede hver en farverig indpakning. Det er ikke dårligt at leve i længslen,« skriver sceneinstruktør Katrine Wiedemann i denne klumme. 

»En tur i Matas, den eneste butik, som er åben i min del af Århus, er nu et rent eventyr. Jeg brugte forleden en halv time derinde uden formål. Personalet var forstående, imens jeg vendte og drejede hver en farverig indpakning. Det er ikke dårligt at leve i længslen,« skriver sceneinstruktør Katrine Wiedemann i denne klumme. 

Mads Claus Rasmussen

Debat
15. januar 2021

Hvis du vil opleve sand glamour i de her dage, kan jeg anbefale Kombardofærgen til Århus. Her kan man købe et måltid – for eksempel en udmærket burger – og rent faktisk sidde ned og indtage den i noget, man kan kalde »det offentlige rum«.

Så vidt jeg kan se, må det være landets eneste åbne restaurant. Personalet er venligere end nogensinde, purserens obligatoriske »kombardo«-melodi i højttalerne lyder mindre øretæveindbydende end normalt, og det giver en ydmyg glæde at vide, at man tilhører den udvalgte skare, der har et ærinde så vigtigt, at man må krydse Kattegat. For mit vedkommende er det iscenesættelsen af en teaterforestilling, Kong Lear, på Århus Teater.

En anden magisk oplevelse i denne tid kan man finde hos DSB. Også her er personalet venligere end normalt, har masser af smilerynker, der er synlige over ansigtsmasken. De uhyggelige ansigtsmasker kræver, at øjnene er på dobbeltarbejde for at udvise venlighed. Og landskabet ligner sig selv – heller ingen sne i år. Januar er, som januar altid har været. Noget lort.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Henning Kjær

Herfra min verden går. Det er en rigtig Københavner der skriver af Kombardofærgen går til Aarhus, ½delen af turene går til Odden. ;-)

Anne-Marie Krogsbøll

Hvorfor må restauranten holde åbent der? Sejler den i internationalt farvand?

Jens Christian Jensen

Henning. Nu er det jo ikke alle der bor på Sjælland der er Københavnere ;-)

Rikke Nielsen

Det ville også være cool, hvis vi blev lidt mere taknemmlige over den unikke position, vi befinder os i som land.

Hvordan vores super stærke velfærdssystem formår at få os igennem en krise, der i mange andre lande giver større fattigdom. I stedet for brok og jammer over mindre tilskud fra fællesskabet end man gerne ville have haft, kunne man jo også antage den position, at det er dejligt overhovedet at få noget fra fællesskabet - i modsætning til alternativet - ikke at få noget overhovedet.

Tillykke til os alle at vi bor i et så velhavende land.

Carsten Munk, Jan Brunchmann, Palle Jensen og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Birger Bartholomæussen

Hva' mæ' å sætte noen spisevogne på togene?