Folk

Skal Alternativet have »mindre selvfedme« og »mere ydmyghed?«

Her i FOLK springer vi ikke fra, bare fordi et parti er gået totalt i opløsning
For et år siden blev Josephine Fock under stor mediebevågenhed valgt som Alternativets politiske leder. Valget om hendes efterfølger har ikke fået helt samme mediedækning.

For et år siden blev Josephine Fock under stor mediebevågenhed valgt som Alternativets politiske leder. Valget om hendes efterfølger har ikke fået helt samme mediedækning.

Debat
6. februar 2021

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj og ingen er lav nok til at flyve under radaren.

Josephine Fock

Da Alternativet for et år siden valgte Josephine Fock som ny politisk leder, var det en stor begivenhed i medierne. Søndag holder partiet landsmøde og skal vælge ny leder igen, denne gang med noget mindre opmærksomhed.

Franciska Rosenkilde

Men her i FOLK springer vi ikke fra, bare fordi et parti er gået totalt i opløsning. Så her er de fire kandidater til posten: Franciska Rosenkilde, Jan Kristoffersen, Thor Clasen Jonasen og Troels Christian Jakobsen.

Rosenkilde og Jakobsen

Franciska Rosenkilde vil fastholde partiets ambitioner om »100 procent økologisk landbrug og »30-timers arbejdsuge«, mens Troels Christian Jakobsen vil have »mindre selvfedme, mere ydmyghed. Mindre kreativ klasse, mere folkelighed« i partiet.

Jonasen og Kristoffersen

Jan Kristoffersen går til valg på en »grøn og demokratisk fremtid«, mens Thor Clasen Jonasen ikke mener, at det er sundt for partiet at have blikket stift rettet imod næste valg: »Vi skal have hævet blikket og kigget på, hvordan der ser ud derude.«

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her