Folk

Man bør da i hvert fald læse det meste af beretningen fra Instrukskommissionens 3.477 sider

Den tidligere viceskoleinspektør og Venstre-minister Hans Christian Schmidt vil stemme imod en rigsretssag mod Inger Støjberg. Under Folketingets førstebehandling skosede han fortalere for en rigsret for at have taget stilling, inden de havde læst det meste af beretningen fra Instrukskommissionen. Men hvor mange sider mon Hans Christian Schmidt selv har læst?
Den tidligere viceskoleinspektør og Venstre-minister Hans Christian Schmidt vil stemme imod en rigsretssag mod Inger Støjberg. Under Folketingets førstebehandling skosede han fortalere for en rigsret for at have taget stilling, inden de havde læst det meste af beretningen fra Instrukskommissionen. Men hvor mange sider mon Hans Christian Schmidt selv har læst?

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Debat
3. februar 2021

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj og ingen er lav nok til at flyve under radaren.

Skole-Hans

Skolemesteren fornægtede sig ikke, da Hans Christian Schmidt (V) udspurgte fortalere for en rigsretssag mod Inger Støjberg om, hvorvidt de havde læst hele beretningen fra Instrukskommissionen, inden de hurtigt havde taget stilling. Det burde man nemlig gøre, mente Hans.

Læse-Hans

»Man kunne jo have ventet lidt med at udtale sig, til man måske havde gjort et forsøg på at komme igennem det meste,« som Hans Christian Schmidt sagde. Beretningen er en moppedreng på 3.477 sider plus bilag, så der vil være nok at se til, hvis man skal igennem det meste.

Modstander-Hans

Selv mener Hans Christian Schmidt ikke, at der er belæg for en rigsretssag. Det fremgik af Jyllands-Posten mellem jul og nytår. FOLK har derfor pr. mail spurgt Hans Christian Schmidt, hvor langt han var kommet i Instrukskommissionens beretning inden den udmelding.

Hykler-Hans

Desværre har Hans Christian Schmidt ikke svaret. Så bortset fra ham selv ved ingen, hvor mange sider han fik læst, inden han valgte side med Støjberg. På den baggrund fremstår den tidligere minister noget hyklerisk: Han skoser gerne andre, men gemmer sig selv i mørket.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

God venstremand!
Fuld af varm luft.

Ole Frank, Mogens Holme, Carsten Munk, Inge Lehmann, Steen K Petersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

"Beretningen er en moppedreng på 3.477 sider plus bilag, så der vil være nok at se til, hvis man skal igennem det meste."

Det svarer kun til omkring alle hidtidige udgivelser i
"A World of Ice and Fire"- serien ("Game of Thrones") med seks murstensromaner.

Piece of dragontail ;-)

Ole Frank, Dorte Sørensen, Inge Lehmann og Steen K Petersen anbefalede denne kommentar
Jens Christian Jensen

3.477 sider !!
Det lyder fuldstændig sindssygt at der skal bruges 3.477 sider til at belyse den sag. Sikke ressource spild.

Må jeg anbefale kurset "kunsten at fatte sig i korthed" :-)

Bent Nørgaard, Ole Frank, Flemming Berger, Carsten Bjerre, jens peter hansen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Krister Meyersahm

Det er ikke nødvendigt at læse hele smøren. Det er, ligesom ved en domsstols afgørelse, tilstrækkeligt at læse begrundelsen for afgørelsen som er placeret straks før; Thi kendes for ret....

Dorte Sørensen

Undskyld - men da Hans Christian Schmidt var miljøminister i Fogh-regeringen 2001-04 , herefter Fødevareminister ,efter at Rigsrevisionen havde givet ham en næse for at uddelle Miljøministeriet puljer til sin gl. skole og andre venner. Så den ene lovbryder kan vel ikke se andres fejl - eller er det fordi hans overtrædelse kun førte til udskiftning af ministerkontor?

Espen Bøgh, Ole Frank, Estermarie Mandelquist, Mogens Holme og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Anders Hüttel

Det kan da gøres kortere
Par skulle skildes. Sådan så gjort. Ingen af parrene blev involveret og hørt.Det er brud på alm. pli og en række menneskeretigheder. Siden har parten løjet, fortiet og tilbageholdt notat gang på gang på gang.

Det parti tilhører fortiden

Ole Frank, Mogens Holme og Helle Walther anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Dejlig lang hukommelse du har altid,
Dorte Sørensen ;-)

Eva Schwanenflügel

@ Anders Hüttel

Det er også brud på forvaltningsloven så den misforståelse med at det udelukkende er konventionerne der "står i vejen" for at "gå lige til kanten af loven" er helt misvisende..

At høre Hans Chr. Schmidts udsagn, var jo hovedrystende, så kom man netop til at tænke på den gang han var minister, og han var ikke nogen god minister.