Folk

Først kritiserede han Støjberg – nu er han på hendes hold af forsvarere

Jonas Christoffersen var som direktør for Institut for Menneskerettigheder med til at kritisere Inger Støjberg for at handle i strid med menneskerettighederne, da hun i foråret 2016 ønskede alle unge asylpar adskilt. Nu skal Christoffersen så være med på det hold af advokater, der skal forsvare Støjberg under rigsretssagen
Tilbage i marts 2016, da Støjberg maste på for at få adskilt samtlige unge asylpar, skrev Institut for Menneskerettigheder til ministeren, at det ikke var »foreneligt med asylansøgernes ret til familieliv«, hvis parrene blev adskilt uden en konkret proportionalitetsvurdering.

Tilbage i marts 2016, da Støjberg maste på for at få adskilt samtlige unge asylpar, skrev Institut for Menneskerettigheder til ministeren, at det ikke var »foreneligt med asylansøgernes ret til familieliv«, hvis parrene blev adskilt uden en konkret proportionalitetsvurdering.

Thomas Lekfeldt

Debat
17. februar 2021

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren.

Støjberg-forsvarer

Rigsretssagen nærmer sig så sagte, og Inger Støjberg har fået tre advokater på sit forsvarshold, blandt andet Jonas Christoffersen. »Støjberg skal frifindes, selv om mange har dømt hende på forhånd,« siger Christoffersen, tidligere direktør for Institut for Menneskerettigheder.

Støjberg-kritiker

I januar forklarede Christoffersen i Zetland, at med Støjberg-sagen in mente ville ledende politikere nok fremover tænke: »Skulle jeg ikke lige sørge for, at det nu også er lovligt?« For man risikerer, at »man skal betale en pris bagefter«, hvis ikke man gør det »ordentligt«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Peter Beck-Lauritzen

Advokater påberåber sig, at alle har ret til at blive juridisk forsvaret, uanset brøde. Derfor er det svært, at forvente eller tro, at advokater har holdninger, både til dette og hint.

Dorte Sørensen

Kan en advokat ikke være inhabil? Kan det ikke siges om JC med hans udmeldinger som tidligere direktør for Institut for Menneskerettigheder. Eller er det derfor at han er ansat som advokat for Støjberg så hans tidligere position kan bruges til hendes fordel.