Klumme

Georg Metz: De farligste magthavere er dem, der ikke selv begår fejl, men ser sig som helte

Når de fejlfri vælter læsset
Løgn og bedrag i politik har konsekvenser. Var CD (Centrum-Demokraterne) dengang ikke vågnet op til dåd, da det nu længst nedlagte parti blev inddraget som medvidende, havde Erik Ninn-Hansen klaret frisag og hans forvaltning skabt præcedens. Nu gik det modsat. Ninn-Hansen-skandalen danner grundlag for Støjberg-sagen.

Løgn og bedrag i politik har konsekvenser. Var CD (Centrum-Demokraterne) dengang ikke vågnet op til dåd, da det nu længst nedlagte parti blev inddraget som medvidende, havde Erik Ninn-Hansen klaret frisag og hans forvaltning skabt præcedens. Nu gik det modsat. Ninn-Hansen-skandalen danner grundlag for Støjberg-sagen.

Palle Hedemann

Debat
12. februar 2021

Et gammelt ord lyder, at et enkelt råddent æble fordærver hele tønden. Spielverderberen – bare én – fordærver spillet, legen, livet for andre og spiller, leger, lever ikke efter reglerne, men snyder på vægten og møver sig frem på anstændighedens bekostning uden hensyn til omgivelserne.

På sin vej mod verdensherredømmet kom Alexander den Store til byen Gordion og huggede beslutsomt med sit sværd den berømte knude over. Alexander blev hyldet for sin handlekraft. Havde skomageren henne om hjørnet derimod gjort det samme, var han blevet mobbet som spielverderber. Men ikke Alexander, der utvivlsomt også havde hugget hovedet af dem, der gjorde vrøvl og ikke mente, at den gordiske knude burde løses med vold, men ved fingerfærdighed og snilde. En dag ville alle knuders Einstein nørkle knuden op og gøre menneskene så meget klogere på verden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Atter en velgørende analyse fra det tastatur, som alene kunne begrunde ens abonnement på avisen.
Tankevækkende er de øjenåbnende sidebemærkninger, fx om de tilfældigheder - her CDs opvågnen - der skiller ret fra urimelighed i det folketing, hvor tallet 90 overtrumfer loven. Kun i egentlige parallelsamfund ser vi noget lignende.
Hvad med en forfatningsdomstol?
Og velgørende er de velanbragte advarsler mod udviklingen af magtfuldkommenhed i den nuværende regering - både rettet til statministeren og forsvarsministeren; og undervisningsministeren kunne gerne være taget med.

Hans Larsen, Per Klüver, Christian Mondrup, Niels Makholm, Robert Sebastian Soyka, Lise Lotte Rahbek, Jesper Grarup, jørgen djørup, tove helbo og John Scheibelein anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

Ligefrem dyrkelsen af, at gå lige til stregen, og samtidig udfordre gældende lovgivning -
og andet godt, ligger nok ikke til Mette-regeringen.

Og en kæmpe anbefaling, af Metz klumme, er hermed givet.