Klumme

Georg Metz: Der er ingen undskyldning for umenneskeligheden mod danske børn i mellemøstlige lejre

Hvordan man måler magt og mennesker
En lille håndfuld danske børn sidder stadig med deres mødre i den mellemøstlige elendighed, uden udsigt til at regering og folketingsflertal vil røre en finger. Børnene har ingen skyld i deres ophavs valg. På billedet ses al-Hol-lejren, hvor flere af børnene befinder sig.

En lille håndfuld danske børn sidder stadig med deres mødre i den mellemøstlige elendighed, uden udsigt til at regering og folketingsflertal vil røre en finger. Børnene har ingen skyld i deres ophavs valg. På billedet ses al-Hol-lejren, hvor flere af børnene befinder sig.

Delil Souleiman

Debat
19. februar 2021

»Umenneskelig vil man ikke være, og menneskelig tør man ikke være af hensyn til konsekvenserne.« Således udtrykte den socialdemokratiske justitsminister K.K. Steincke (1880-1963) Danmarks dilemma med Nazi-Tyskland som nabo. Danske myndigheder sendte utallige jøder og politiske flygtninge tilbage over grænsen til Gestapo, tortur og død. En velbegrundet angst satte dagsordenen. Hitlers udenrigsministerium reagerede krigerisk ved mindste tegn på udvortes forbehold over for det nye Tyskland. Det skete ofte på initiativ af Hermann Göring. Svensk gift forstod regimets andenmand skandinavisk.

Den danske regering vidste fra gesandtskabet og tidligere forsvarsminister Scavenius’ vurdering alt om tyskernes farlighed. Af hensyn til konsekvenserne, hvor tarveligt det end tager sig ud i eftertiden, blev tyske flygtninge således konsekvent afvist. Undtagelser gjorde danskerne kun sjældent og dét med hiv og sving. Menneskelig turde den danske regering ikke være.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Dorte Sørensen

En anden ting der runger i denne forbindelse - MF og regeringen forslår tvangsadoption før fødslen af nogle børn - men hjemtagelse af nogle børn fra en fangelejre i Syrien kan slet ikke ske - her bruges barnets tav ikke som det bliver brugt ved tvangsadopitionen for her er det helt og aldeles forældrenes ansvar.

Elise Berg, Christel Gruner-Olesen, Lillian Larsen, Bjørn Pedersen, Pietro Cini, Torben Burkal, Dagmar Holdensen, Mogens Holme, Else Marie Arevad, Alvin Jensen, David Hertz-Holm, Anders Reinholdt, Carsten Wienholtz, Christian Mondrup, Eva Schwanenflügel, Elisabeth Andersen, Ib Gram-Jensen, Gert Romme, Steen K Petersen, David Adam, Inge Lehmann, Kurt Nielsen, Gitte Loeyche, Thomas Tanghus, Freddie Vindberg, Ete Forchhammer og jens raahauge anbefalede denne kommentar
Judith Kaastrup

Det er så dybt beskæmmende og smertefuld, at det folketing danske statsborgere har sammensat, handler så kynisk og umenneskeligt mod sine egne danske statsborgere og deres børn . At vi ikke kan vælge politikere, der har mod og menneskehjerte og retspolitisk sund fornuft til at tage ansvar for alle danske statsborgere. Såvel vildfarne radikaliserede unge mennesker som deres uskyldige børn.
Alene for ikke at miste stemmer.
Det burde gøre os alle utrygge. Hvem bliver de næste, der svigtes, når det pludselig er opportunt. ?

Elise Berg, Per Fabricius, Christel Gruner-Olesen, Lillian Larsen, Torben Burkal, Rikke Nielsen, Mogens Holme, hannah bro, Alvin Jensen, David Hertz-Holm, Anders Reinholdt, Carsten Wienholtz, Flemming Berger, Marianne Jespersen, Torben Lindegaard, Eva Schwanenflügel, Elisabeth Andersen, Lars Koch, Gert Romme, Ruth Sørensen, Steen K Petersen, David Adam, Dorte Schmidt-Nielsen, Hans Larsen, Inge Lehmann, Kurt Nielsen, Thomas Tanghus, Freddie Vindberg, jens raahauge, Dorte Sørensen og Ete Forchhammer anbefalede denne kommentar

I en tid, hvor dansk politik fortfarende på mange måder lever op til Niels Hausgaards beskrivelse: konkurrenceforvridende i forhold til dem, der lever af at lave satire, er det beundringsværdigt, at denne klummes skribent uge efter uge formår at sætte spot på centrale urimeligheder uden at falde i den satiriske forenklings grøft.
Her punkteres statsministerens selvbillede af at være børnenes statsminister præcist og overbevisende. Og vi får tilmed beskrevet karakteren af den nipsenål, hun prikker glansbilledet sønder med.
Man kunne måske kalde den en gø-ring, der opstår i fremmedfrygtglammernes ekkokammer.

Elise Berg, Lillian Larsen, Alvin Jensen, Carsten Wienholtz, Christian Mondrup, Eva Schwanenflügel, Steen K Petersen, David Adam, Dorte Schmidt-Nielsen, Kurt Nielsen og Freddie Vindberg anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

Råt for usødet, fremragende, Metz. Igen.

Elise Berg, Torben Burkal, Mogens Holme, Alvin Jensen, Carsten Wienholtz, Eva Schwanenflügel, Gert Romme, Steen K Petersen, Per Klüver, Kurt Nielsen, jens raahauge og Ib Gram-Jensen anbefalede denne kommentar

Kan ikke være mere enig, Georg Metz!

Torben Burkal, Mogens Holme, Carsten Munk, Alvin Jensen, Gert Romme, Steen K Petersen, Kurt Nielsen og jens raahauge anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Der er vist gjort forsøg på at reparere de tekniske problemer ved anbefalinger og andet i dag..?

Det lod til at virke en kort tid, men nu må man atter trælsomt omkring artiklen for at komme tilbage på kommentarsporet efter given anbefaling..
En skønne dag lykkes det vel, suk..

Godt input fra Metz som vanligt :-)

Thi hvad skulle vi snart gøre foruden skribentens spidse pen og ætsende indsigt i ondskabens banalitet?

Lisbeth Glud, Mogens Holme, Inge Lehmann, Alvin Jensen, Henriette Bøhne og Freddie Vindberg anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Dignity skriver bl.a. i Altinget:

"Stærke argumenter for repatriering kan også hentes hos regeringens egne sikkerhedsrådgivere i Center for Terroranalyse (CTA), der har adresse hos PET.

CTA slog i marts 2020 fast, at det er "usandsynligt, at der udgår en aktuel terrortrussel" fra de danske børn, men "at risikoen for indoktrinering og påvirkning som udgangspunkt forøges, jo længere tid børnene opholder sig i et radikaliseret miljø, herunder i lejrene i det nordøstlige Syrien".

Vi står klar med vores ekspertise og rådgivning, hvis regeringen beslutter at hente børnene hjem fra lejrene i Syrien.

Rasmus Grue Christensen og Helena Lund, Direktør og psykolog i Dignity"

https://www.altinget.dk/artikel/dignity-boernene-i-de-syriske-lejre-kan-...

Lillian Larsen, Rikke Nielsen, Mogens Holme, Inge Lehmann, Dorte Sørensen, Alvin Jensen og Freddie Vindberg anbefalede denne kommentar

Nu må det være på tide vi lægger den dødsyge historie bag os, og kommer videre med livet.

- Jo.., vist er tanken da meget sympatisk; "at tage børnene og mødrene i lejrene al -hol og al-roj til", men det er altså ikke Danmark der er skyld i deres ulykkelige situation i disse lejre.

Gør vi det, gør vi samtidig også forskel på alle de andre danske børn, der rejste ud i det fremmede med deres forældre, og hvor livet i dag "er mindre godt, sundt osv.", og det kan vi i sagens natur heller ikke tillade, og skal også tage dem hjem til Danmark.

I øvrigt har Danmark ingen juridisk autorisation i Syrien, - ganske som nogen fra Syrien heller ikke har nogen autorisation over borgere i Danmark, så grundlæggende har vi intet vi kan gøre i Syrien.

Det må og skal hele tiden huskes, at det var forældrene der benyttede deres frie ret og udrejste med deres børn fra Danmark, for at tilslutte sig IS i Mellemøsten.

Det er helt det samme med de mange unge piger der rejste ud til "eventyret" i Mellemøsten, og nu står tilbage med knuste askepot-drømme, og hvor eventyret har taget en rædselsfuld drejning og er et rædselsfuldt eventyr i stedet.

Det klip der for nylig var i DR med og om den seneste nævnte pige på 4 år undrer jeg mig fortsat over, hvordan kan en stærkt traumatisk pige sidde stille og roligt og tegne og besvare spørgsmål fra en fremmed(Knud Foldschak) og virke åben og udadvendt, - når hun beskrives som stærkt traumatiseret, så havde jeg forvendte en mut og tavs pige uden interesse for at tegne eller svare på spørgsmål.

Krister Meyersahm

Danmark har pligt til, at sikre danske statsborgere og andre personer under dansk jurisdiktion, deres rettigheder i.h.t. Menneskerettighedskonventionen - dette uanset hvor de befinder sig. Konventionen er dansk lov - L.285 af 1992.

Jeg opfatter at folketingets flertal vil forhindre de berørte voksne og børn i at komme tilbage til Danmark. Ikke med forbud eller magt men med manglende vilje og lyst til at få disse borgere hjem. Da begrundelsen for ikke at hjælpe er, at personerne selv har valgt deres situation og har forrådt Danmark, ja, så kan de sejle i deres egen sø.

Men den opfattelse er forkert - for har de pågældende forbrudt sig mod dansk lov, så er det danske myndigheders pligt, at stille dem for en upartisk domstol for her at få afgjort, enten deres skyld eller for at give mulighed for personerne at få prøvet, om deres borgerlige rettigheder respekteres af staten.

Det rigtige er at få de voksne hjem og deres skæbne afgjort af en domstol.

Per Fabricius, Lillian Larsen, Elisabeth Andersen, Rikke Nielsen, Mogens Holme, Maiken Guttorm, hannah bro, Herdis Weins, Inge Lehmann, Dorte Sørensen, Eva Schwanenflügel og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar

Det vist en misforståelse af disse mennesker - kvinder og børn i Al Hol og Al Roj lejrene i Syrien har dansk statsborgerskab, da de næppe har papirer der viser dette.

Tidligere har det været fremme at lige så snart nyankomne til IS områderne i Mellemøsten, fik de frataget alle deres legitimationspapirer som blev brændt, så de ikke kunne flygte, og følgen deraf er at de i dag reelt er statsløse, som Danmark ikke er forpligtet til at tage.

Virkeligheden dengang var vel groft sagt, IS havde brug for luddere og feltsoldater, der ikke kunne flygte når de ingenpapirer havde der kunne hjælpe dem på flugt fra IS.

Danmark kan frit vælge om man vil tage nogle statsløse fra disse lejre, eller om man vil lade være, - så enkelt er det.

Eva Schwanenflügel

Espen Bøgh, man bliver altså ikke statsløs af at miste sine identitetspapirer.
I så fald ville der være temmelig mange, der pludselig ville blive statsløse, hvis de fik frastjålet deres pas.

Der findes over 30 børn med dansk statsborgerskab i de syriske lejre.

Per Fabricius, Christel Gruner-Olesen, Lillian Larsen, Carsten Wienholtz, Elisabeth Andersen, Rikke Nielsen, Mogens Holme, Maiken Guttorm, Herdis Weins, Inge Lehmann og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar

Eva Schwanenflügel, 20. februar, 2021 - 13:01

Det er første gang jeg hører / læser om så højt et antal børn i Syrien(lejre), så det tvivler jeg på er rigtigt.

Får man frastjålet sit pas er en helt anden situation, og desuden har de frivilligt afleveret deres pas og andre identitetspapirer til IS i forbindelse med deres tilslutning til bevægelsen(IS), der så ikke har givet dem andre identitetspapirer.

MEn jeg savner faktisk svar på om vi skal gøre positiv forskel på disse børn i Syrien i forhold til de andre børn der rejste ud fra Danmark, og som i dag lever en kummerlig tilværelse, og nok kunne ønske sig at kommer tilbage til Danmark, - og deres forældre har dog ikke tilsluttet sig en terrororganisation.

Eva Schwanenflügel

Espen Bøgh, jo der findes 30 danske børn i lejrene, og omkring 20 mere i de omkringliggende områder.

"Jeg anklager regeringen for tavst at vende ryggen til en moderne koncentrationslejr. Vores samvittighed er spærret inde sammen med de 30 danske børn og deres mødre i al-Hol- og al Roj-lejrene i Syrien. Regeringens manglende handling svarer til at kende til tilstedeværelsen af en kz-lejr og have en mulighed for at befri fangerne, men at undlade at gøre det med den begrundelse, at de »har vendt Danmark ryggen«. Mette Frederiksen (S) har sammen med Jeppe Kofod (S) og Mattias Tesfaye (S) vendt Danmarks samvittighed ryggen.

Det værste, der kan ske for disse 30 danske børn og deres mødre, er, at deres livstruende ulykke synker ned i mørkets glemsel. Det må ikke ske!

I en artikel i Foreign Policy fra juni i år beskriver Azeem Ibrahim og Myriam Francois fra Center for Global Policy tilstandene i lejren. Omkring 70.000 kvinder og børn fra cirka 70 lande befinder sig i lejre i det nordlige Syrien, der er kontrolleret af de syriske demokratiske styrker, SDF. Mellem 11.000 og 13.000 af disse mennesker er hverken syriske eller irakiske statsborgere, og de fleste er børn. Situationen i lejrene al-Hol og al-Roj er forfærdelige, og der er høj børnedødelighed. De fleste børn dør af dårlig ernæring og kulde. I lejrene huserer det religiøse politi, Hisbah, der står for meget strenge regler og straffe. Hisbah indoktrinerer og overholder en streng form for sharia."

https://www.information.dk/debat/2020/11/danske-boern-lider-kz-lignende-...

Og videre:

"Ifølge oplysninger fra Politiets Efterretningstjeneste, PET, opholder omkring 40 børn af danske statsborgere sig i øjeblikket i konfliktområdet.

Herudover har PET oplysninger om, at cirka ti børn af personer, der tidligere har haft dansk opholdstilladelse, ligeledes opholder sig i området.

»Af de samlede omkring 50 børn opholder omkring 30 af dem sig i det kurdisk kontrollerede område i det nordlige Syrien. Børnene er mellem 0 og 14 år gamle og opholder sig i lejrene al-Roj og al-Hol,« fremgår det af svaret fra Justitsministeriet."

https://www.berlingske.dk/politik/30-boern-med-dansk-tilknytning-sidder-...

Det betyder ikke noget i forhold til statsborgerskab, om man har mistet, eller mere eller mindre frivilligt, overleveret sine identitetspapirer til en anden part.
Det forsvinder det altså ikke af.

Og hvis du vil vide mere om, hvad vi eventuelt kunne gøre for de traumatiserede børn, så start med at linke til den artikel fra Altinget hvor Dignity skriver om behandlingsmuligheder, jeg bragte længere oppe i tråden 16:22.

"Andre børn der er rejst ud af Danmark og lever en kummerlig tilværelse", hvem hentyder du til her?

Lillian Larsen, David Adam, Elisabeth Andersen, Inge Lehmann, Rikke Nielsen og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

PS. Halvtreds børn er faktisk to hele folkeskoleklasser..

Dorte Sørensen

Ja det er håbløst at menneskelighed ikke længere er/skal være en danskværdi.

Hørte i P1 at DF den 3. marts skal have et samråd i Folketinget, hvor der vil blive krævet et løfte fra MF om IKKE at hjemtage nogle børn fra disse fangelejre.

Lillian Larsen, Carsten Wienholtz, Elisabeth Andersen, Inge Lehmann og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Argh, hvor er det bare typisk, Dorte.
Selvfølgelig er det igen konkurrencen om at være mest fremmedfjendtlig, der skal vindes.

Det er så ret paradoksalt, at DF samtidig vil opruste kristendommen i DK..
Men det er selvfølgelig med udgangspunkt i den snævre forståelse, at 'næsten' kun er naboen ved siden af, såfremt vedkommende kan præstere en (jysk??) anetavle på en kilometer..

Pietro Cini, Christel Gruner-Olesen, Lillian Larsen, Carsten Wienholtz, Elisabeth Andersen, Inge Lehmann og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Ja det er ikke til at holde ud.
Hørte lige i Radioavisen kl. 14, at S's ordfører næsten helt pakkede DF krav op.

Sjovt med den rettroenhed, der er opstået hos mange politikker - det er mere undtagelsen med hvem der ikke "messer" om sin tro. I sidste uge var det Jacob Mark (SF) der bekendte sin omvendelse og dåb i P1.

Eva Schwanenflügel

Jakob Mark ???

Hvad sagde han?

Eva Schwanenflügel

PS. Det er de 20% xenofober/swingvælgere, der kriges om.

Elisabeth Andersen, Lillian Larsen og Carsten Wienholtz anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Her er linket til programmet Tal til mig - https://www.dr.dk/radio/p1/tal-til-mig-2/tal-til-mig-med-iben-maria-zeut... "Torsdag d. 11. feb. 202155:15
Jacob Mark: "Jeg gik ud af kirken - og fortalte ikke nogen som helst om min dåb""

Eva Schwanenflügel

Mange tak, Dorte :-)

Eva Schwanenflügel

Oh noooo..
Der er desværre fejl i linket..

Dorte Sørensen

Hvis du vil høre udsendelsen så findes den på DR - ellers prøver jeg igen - .dr.dk/radio/p1/tal-til-mig-2/tal-til-mig-med-iben-maria-zeuthen-51

Eva Schwanenflügel

Tak igen, Dorte.

Det er med en særegen fornægtelse af forældrenes skyld nogle forsøger af anklage Danmark, som ansvarlig for den situation børn og mødre befinder sig i i lejre i Syrie, og man bruger bevidst børnene retfærdigørende som skjold for sine beskyldninger, men det er en falsk virkelighed.

Dertil kommer glemselskurven for hvad disse forældre rejste derned for, - at tilslutte sig til Islamisk Stat, og dens forbrydelser,, som helt tilsidesættes og men ikke vil vedkende sig fakta herom, - "at Islamisk Stat halshuggede frivillige nødhjælpsarbejdere, alene fordi de kom fra vestsen"!

Vi har set mødre med små børn stå og juble over disse halshugninger, og lader mig også til helt at ville fornægte, man vil kun een ting i debatten, - mætte sin omsorgsfølelse for de stakkel børn.

Hvordan kan i med åbne øjne fornægte det forhold, at de tilsluttede sig i ånden til disse Islamiske krigere, - der slog andre ihjel og filmede det og bragte det på de sociale medier, og retfærdiggjorde det med Islams ord om, at hedninge og vantro skal halshugges.

Vis dog i det mindste en smule anstændighed og fornægt disse forældres ideologiske ståsted, ikke mindst overfor de dræbte ved halshugning, - det I gør nu med jeres fornægtelse, er en hån overfor de efterladte, der har mistet et kært familiemedle.

- I kan ikke være det bekendt!
(men I vil gerne være fine i meningerne)

- Javist er det synd for børnene, at deres forældre ikke var mere ansvarlige, men man skal sandelig også huske på, - at de udrejste fra Danmark; "fordi de var bedre end danskerne"!

Peter Hermansen, Per Christensen og Erik Fuglsang anbefalede denne kommentar

Espen Bøgh:
Jeg er ikke enig med dig i at vi skal fastholde princippet her uanset du også har ret i din konklusion om at de selv valgte os fra til en i vore og mine øjne rædselsgruppe, som de ringen undskyldning som sådan er for. Det er og bliver deres eget ansvar. Men lad os nu sige at alle nazister i sin tid skulle dømmes og vendes ryggen til for at straffe dem og vel også de millioner som i frygt fulgte en diktator mod øst.
Tænk om hele den tyske befolkning kollektivt skulle straffes til evig tid fordi de lod sig forføre?
Måske vinderne af 1. verdenskrig såede frøene til nazismen, da de ikke kunne få straffet tyskerne nok for nederlaget og indirekte årsagen til 1. verdenskrig.
Går der noget som helst fra os ved at tage disse ca 100 frafaldne kvinder og deres børn hjem og så stille dem til ansvar for deres valg uden at trampe dem helt ned?
DG og NB og desværre andre også har en ide om at disse kvinder med deres syge tankegang kan blive en trussel for os? Perssonligt tror jeg faktisk at NB og deres medløbere på længere sigt er større trussel for vores humanisme.

Elisabeth Andersen, Christel Gruner-Olesen, Lillian Larsen, Anders Reinholdt, Inge Lehmann, Martin Mortensen, Eva Schwanenflügel og Herdis Weins anbefalede denne kommentar
Krister Meyersahm

Hvem har ret og hvem har ikke? Svaret afgøres med jura - ikke moral. Se evnt. mit indlæg ovenfor.

Krister Meyersahm, 21. februar, 2021 - 17:42

Hvis jeg forstår dig rigtigt, fra dit tidlligere indlæg;

"Danmark har pligt til, at sikre danske statsborgere og andre personer under dansk jurisdiktion"!

Så passer det helt fint med mit tidligere skriv herom; "Vi har ingen juridiske rettigheder i Syrien, ganske som Danmark heller ikke vil tillade juridiske rettigheder til Syrien inden for Danmarks grænser".

Disse mennesker evt. forbrydelser har de begået i Syrien, og derfor skal de selvfølgelig også stilles for en domstol i Syrien, - det er der forbrydelserne er sket, og beviserne befinder sig,

De skal ikke stilles for en dansk domstol i Danmark for det er ikke her forbrydelserne er begået og heller ikke her beviserne findes, - for det er måske ikke danskere de forbrød sig imod, men andre Irakere, Kurdere osv., og det er i Syrien det er sket, derfor skal det være en Syrisk domstol der skal dømme dem.

- Men mener du ikke en Syrisk domstol er legitim nok til at dømme landets forbrydere for drab og halshugning m.m.

PS: Ville du selv eller andre gerne udleveres til en Syrisk domstol ud fra et krav herom?

Krister Meyersahm

Espen Bøgh.
Du refererer hvad jeg skrev således: "Danmark har pligt til, at sikre danske statsborgere og andre personer under dansk jurisdiktion" - men, du får ikke hele sætningen med som derfor kommer her: "deres rettigheder i.h.t. Menneskerettighedskonventionen - dette uanset hvor de befinder sig. Konventionen er dansk lov - L.285 af 1992".

Det drejer sig således om, at Danmark har en pligt til at hjælpe disse borgere og hvis du læser Konventionen, som er dansk lov, tror jeg du vil se anderledes på sagen. Det er i Konventionens afsnit 1 du kan finde oplysning.

Lillian Larsen, Eva Schwanenflügel, Inge Lehmann og Rikke Nielsen anbefalede denne kommentar

Krister Meyersahm, 21. februar, 2021 - 22:45

Disse mennesker er udrejst frivilligt fra Danmark for at bosættte sig andetsted, og dermed ikke underlagt dansk jurisdiktion længere, men under fremmed jurisdiktion.

Begår de kriminalitet ude i det fremmede vil de selvfølgelig blive dømt af domstolene ude i det fremmede, - det til kommer jo ikke nogen dansk domstol at dømme dem ude i der fremmede, og heller ikke herjemme, for deres forbrydelser.

Hvis man i stedet er på ferie og er kommet galt afsted, - ved ulykke osv. så skal Danmark nok hjælp familien ud fra de muligheder der findes, - og det er her danskerne er dækket af den jurisdiktion du omtaler, - fordi de ikke har begået noget kriminelt.

Din fortolkning er således ikke korrekt, men stærk præget af omsorgsfølelse for de stakkels børn, hvilket er meget meget sympatisk, men desværre ikke i overensstemmelse med den lov du påpeger.

PS: ihukommnede en sag langt tilbage i omkring 1960erne hvor Danmark forhandlede med de Tyrkiske myndigheder, om Freddy Vedlon Hansen, en narkosmugler, der var idømt en meget lang fængselsstraf i Tyrkiet for denne forbrydelse, så lykkedes det ved forhandling at få ham overført til et fængsel i Danmark og afsone sin straf .

Den blev dog afkortet ret meget, da vi ikke straffede så hårdt, - og så havde Feddy vel lært at det ikke betalte sig at være kriminel.

- NEJ, det havde han så ikke, og blev taget af politiet for ny nnarkosmugling.

Læg venligst mærke til at Danmark ingen jurisdiktion havde over Freddys skæbne i Tyrkiet, - Danmark måtte pænt bede om at forhandle herom, fordi han have forbrudt sig imod Tyrkisk lov.

- Der er intet ændret i forhold til dengang; "vi har(Danmark) ingen jurisdiktion i fremmede lande, det er en suveræn ret i de enkelte lande"!

- Der har vist også været lignende sager over fra Thailand om narkosmugling, og her har danmark ingen jurisdiktion, - og kan kun bede om forhandling.

jens christian jacobsen

Apropos Freddie Vedlon. Rigtigt at Tyrliet og Danmark indgik en aftale om udlevering af Vedlon. Min onkel hentede ham dengang for Udenrigsministeriet. Men 3 uger efter hjemkomsten var han afsted igen. Endnu engang fik Danmark en aftale i stand med tyrkerne. Denne gang kostede den flere handelsaftaler end første gang. Da han tredie gang stak af vistnok til Afghanistan, opgav de danske myndigheder at få ham hjem.
Mht. børnene i Al-hol og andre steder.Lav dog en international domstol on location fx i Jordan. Og få de voksne stillet for retten. Er de uskyldige kan de komme til Danmark. Bliver de stillet for retten herhjemme bliver de frikendt. De ved alle. Og få de børn hjem og anbragt hos familie eller andre steder.