Kommentar

De gøder den sentimentale nationalfølelse og dæmoniserer det uvante, det fremmede, det fine og svære

Notat om et dæmoniserende verdensbillede. Det skal tages alvorligt. Det er farligt, og det har medvind
I tv sagde håndboldkommentatoren med bævrestemme: »Nu rejser fem en halv million danskere sig i respekt.« Hvad med de resterende 300.000? Dem i de fine københavnske saloner. Vi blev siddende, skriver Georg Metz.

I tv sagde håndboldkommentatoren med bævrestemme: »Nu rejser fem en halv million danskere sig i respekt.« Hvad med de resterende 300.000? Dem i de fine københavnske saloner. Vi blev siddende, skriver Georg Metz.

TT NYHETSBYRÅN

Debat
5. februar 2021

Født i Nordjylland, bosat i Brovst kan man godt være en smålig, gnidret, snotdum, arrogant idiot, der afskyr sit land, når det er misundelse, had og mistænkeliggørelse, der bestemmer ens syn på godt en tredjedel af den øvrige nation. To millioner af fem komma otte millioner danskere lever i hovedstadsområdet. Mange er jyder, men i forhold til bofaste folk i hovedlandet i træsko og traktor er østdanskere ikke vaskeægte landsmænd. Tidsåndens flittige formidler sætter skel og høster troskyldige vælgere på bekostning af den nationale samdrægtighed, som hun ellers besværger. Og andre med hende: I tv sagde håndboldkommentatoren med bævrestemme: »Nu rejser fem en halv million danskere sig i respekt.«

Hvad med de resterende 300.000? Dem i de fine københavnske saloner. Vi blev siddende.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Freddie Vindberg

Helt enig, Metz.

Lars Koch, Ete Forchhammer og Egon Stich anbefalede denne kommentar

Hvis det er Støjberg, der refereres til i indledningen, er hun altså født i Hjerk (hjemsted for en af de første ølejre) ved Sallingsund og bosat i Hadsund. Ellers er jeg enig!

Ete Forchhammer

Hvis føde- og bosted er kendte og relevante og fylder meget af billedet af vore politikere, hvad siger det så om ideers rolle i politik? Og om os vælgere?

Skønt indlæg - tak!

Godt vi har turneringer mellem nationer i bold og lignende, hvad skulle der ellers blive af nationalromantikken og nationalkonservatismen. Spaltningen af det der stadig kaldes en nation, sker på kryds og tværs, ikke kun geografisk, kulturelt og socialt. Senest også, med afsmitning fra Trumps eget land, på forståelsen af sandt og noget andet. F.eks. om hvad rigsretten er nedsat for.
Nu vil det vise sig, om spaltningen af det der med et skævt smil kaldes Venstre, fører til en tiltrængt renselsesproces. Højt til loftet er der jo, men nu har rysteristen fået en tur, og så vil det vise sig hvad der falder igennem.
Så kan det jo være at vi vil se et måske reduceret, men helt hæderligt parti.

jens christian jacobsen

Skønt indlæg? Tja, Metz overrasker aldrig. Skriver altid om det samme på nogenlunde samme måde.
En mindre korrektion. Owald Spengler tog eksplicit afstand fra nazismen og især fra den nazistiske racelære. Eneste lighed med temaStøyberg er at også han var nationalkonservativ, men af aristokratisk tilsnit, hvor Støyberg iflg. Spengler ville tlhøre en lavere bondekultur, som han kun havde foragt tilovers for.
Bare lige...

John Scheibelein

Som sædvanligt rigtigt Georg. Og så sender de en By i Provinsen uden undertekster !.

Tak for en sikker påpegning af de ubehagelige tendenser i de tankestrømme, der flyder ud fra vores civilisations politiske agerende. Og fint at få dem konkretiseret på de agerendes egne præmisser omkring rødder i blod og jord.
Det kan få en til - på pandurosk vis, når nu En by i provinsen er nævnt- at gruble over, hvor baglandet sidder på en venstrekvinde.
Dengang 'jysk' blev associeret med tillid, udnyttede Lars Larsen det med et godt tilbud til os, og han kaldte helt konkret en dyne for en dyne. for han var interesseret i sit opland, mens Støjberg siges af baglandet at kalde en spade for en spade, idet nu spade blot betyder en vi ikke kan lide.
Hun er født i Hjerk, som er en forjyskning af Hjarnvig, altså der hvor man kan lægge til ved hjernen/fornuften, og så har hun bevæget sig og bor nu i Hadsund, altså farvandet der fører til anløb ved forstavelsen had.
Det er dog en rejse som ganske glimrende afspejler civilisationens bevægelse som den beskrives i Metz' klumme.
Så spørgsmålet er, hvorfor løber baglandet logrende med?