International kommentar

Joe Biden kan ikke overvinde splittelsen i USA ved at fortie den

Joe Bidens uldne forsøg på at overkomme polariseringen i USA er i virkeligheden bare et forsøg på at undgå at konfrontere de dybe splittelser, som styrker populismen. Biden er selv en dybt indgroet del af den elitære boble, der skabte opbakningen til Trump, skriver klummeskribent Åsa Linderborg i dette debatindlæg
»De, som i dag kalder sig for demokrater, er dem, som føler sig mest ubekvemme ved ytringsfrihed og almindelig valgret,« skriver Åsa Linderborg.

»De, som i dag kalder sig for demokrater, er dem, som føler sig mest ubekvemme ved ytringsfrihed og almindelig valgret,« skriver Åsa Linderborg.

Debat
4. februar 2021

Demokraterne havde fire år til at stille med en præsidentkandidat, som kunne tage et energisk livtag med alle de problemer, som plager og splitter landet. Det blev så Joe Biden.

Joe Biden blev født kort efter Slaget ved el-Alamein. Han er 11 år yngre end Empire State Building. Han var kun to år, da kommunisten Woody Guthrie skrev sangen »This Land Is Your Land«.

Den selv samme sang blev sunget af Jennifer Lopez under Bidens indsættelsesceremoni, men i en afkortet version, for strofen om privat ejendomsret var sløjfet: There was a big high wall that tried to stop me/ Signs was painted, it said private property. Her blev det altså for venstreorienteret for Joe Biden. Trods alt blev hans valgkampagne finansieret af blandt andre oligarker som Jeff Bezos, ejeren af lavtlønsmastodonten Amazon, såvel som den systembevarende mainstreamavis Washington Post.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

"I sit forsvar for demokratiet rev Nancy Pelosi sidste år på tilsvarende vis Donald Trumps tale til nationen i stykker."

Pelosi udviklede også en tilbøjelighed til at ytre at alle Trump-administrations politikker var/er Putins værk, men hun demonstrede derved et tunnelsyn og en manglende erkendelse af Trump-administrationens realpolitikker, som bestemt ikke var til fordel for Rusland.

Et foreløbigt toppunkt fortællingen om Trump som Putins puppet nåedes da Pelosi og H. Clinton for nyligt var sammen i sidstnævntes podcast, hvor Hillary mente at Trump givetvis har talt i telefon med Putin samme dag som Trump-støtter indtog Capitol Hill - og at der er behov for en 9/11-agtig kommissionsundersøgelse af begivenhederne på Capitol Hill.

9/11-kommissionen blev, i parantes bemærket, skoset og underkendt af dens to formænd, da kommissionsarbejdet var tilendebragt - og det er vel illustrativt at disse to politiske damer er enige om at gentage manøvren ift. Trump.
www.youtube.com/watch?v=a0LBARGBupM

Kan man stå det igennem, er der mulighed for at (gen)høre Clinton og Pelosi hér:
podcasts.apple.com/us/podcast/bonus-episode-house-speaker-nancy-pelosi/id1531768983?i=1000505633519

den udvidede symbolpolitiske analyse.
Hvem er dem der er ubekvemme ved ytringsfrihed som ikke er fyldt med objektiv løgn om ubeviseligt valgsvindel og voldstrusler
Hvem er de der sammenligner Trump med alverdens diktatorer og massemordere?
Hvorfor blander du velfærdstatens svækkelse ind i din artikel, der ellers kun handler om USA, som absolut ikke er nogen velfærdsstat ?