SERIEFOLK

Klimabenægteren, antifeministen og minimalstatsmanden Rush Limbaugh er død

Der går en lige linje fra Rush Limbaugh til Donald Trump. Den ekstremt populære radiovært står som en af arkitekterne bag den moderne amerikanske højrefløj. Nu er han død
Rush Limbaugh blev 70 år.

Rush Limbaugh blev 70 år.

Jim Watson

Debat
19. februar 2021

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren.

Rush Limbaugh

Radioværten Rush Limbaugh er død. Gennem sit ekstremt populære progam, der begyndte i 1988 og ifølge Fox News samlet havde op mod 27 millioner ugentlige lyttere, var Limbaugh med til at forme det økosystem af bombastiske og stærkt holdningsprægede konservative medier, som har præget USA i årtier.

Rush Limbaugh II

I 2003 kaldte Ronald Reagan ham »det konservative USA’s førende stemme«. Det er i hvert fald rigtigt, at han har været en nøglefigur i radikaliseringen af det moderne, amerikanske højre. Kendt som klimabenægter, våbenentusiast, antifeminist og minimalstatsmand med hang til det konspiratoriske.

Rush Limbaugh III

Limbaugh gjorde sig blandt andet bemærket ved, at han ofte lod en sang med titlen »Barack the Magic Negro« spille, når han talte om Obama, og at han har forsvaret USA’s håndtering af aids-pandemien i 1980’erne med den begrundelse, at »den jo ikke spredte sig blandt heteroseksuelle«.

Rush Limbaugh IV

På Fox News behandler man Limbaughs død, som sagde man farvel til en landsfader. Værten Sean Hannity mener, at Limbaugh var med til at »forme nationens sjæl«, og Donald Trump kalder ham en af USA’s få »legender«. I liberale Rolling Stone hedder nekrologen: »Limbaugh gjorde, hvad han kunne for at ødelægge Amerika«.

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her