Læserbrev

Tesfaye: Med et nyt asylsystem udenfor EU vil færre flygtninge drukne i Middelhavet

Et nyt asylsystem uden for EU vil betyde, at flygtninge indkvarteres i telte, barakker og containere, mener Information. Sådan behøver det ikke at være. Vores forslag vil betyde, at færre flygtninge drukner, og at vi skal bruge færre ressourcer på afviste asylansøgere, skriver Mattias Tesfaye (S) i dette debatindlæg
Debat
24. februar 2021

Regeringen arbejder for at skabe et mere retfærdigt asylsystem. Blandt andet ved at flytte asylsagsbehandlingen og beskyttelsen af flygtninge uden for EU’s grænser. Det vil ifølge Informations leder den 18. februar betyde, at flygtninge i så fald skal indkvarteres i »telte, barakker, containere eller noget andet«.

Sådan behøver det heldigvis ikke at være. Millioner af flygtninge har opnået beskyttelse i lande uden for EU, hvor de lever som lokalt integrerede. Måske endda i et samfund, der ligner landet, de er flygtet fra, langt mere end Danmark gør.

Cirka halvdelen af de asylansøgere, som når til Danmark, har slet ikke behov for beskyttelse. Og én afvist asylansøger indkvarteret på et dansk hjem- eller udrejsecenter koster cirka 300.000 kroner årligt. Det er uholdbart og udtryk for et asylsystem, der har spillet fallit. For de penge kan vi hjælpe langt flere flygtninge i nærområderne.

Derfor arbejder vi for at gentænke hele asylsystemet. Så færre mennesker hopper i en gummibåd på en farefuld rejse over Middelhavet, og så EU skal bruge færre ressourcer på at sende afviste asylansøgere hjem.

Derudover har regeringen afsat 350 millioner kroner mere end sidste år til blandt andet at hjælpe flygtninge i nærområderne. Og næste år planlægger vi at prioritere endnu flere penge fra udviklingshjælpen til verdens flygtninge.

Sådan kan vi hjælpe flere flygtninge bedre.

Mattias Tesfaye, udlændinge- og integrationsminister

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Dorte Sørensen

Det væsentligste er vel af hvem og hvordan asylsagerne bliver behandlet.

Skal det være med et udstationeret dansk personale eller hvem skal stå for behandlingen.

Det skal vel ikke være udenlandske vurderinger, der skal afgøre om en person kan søge asyl og få det .

Det skal vel heller ikke være i lande hvor asylansøgeren er flygtet fra.

Var det ikke bedre at EU gik sammen og få løst problemerne samlet.

Men der er jo lovet mere hjælp til nærområder mange gange gennem årene - hvordan gå det med at indfri disse løfter?