Folk

Bekymrede Karsten og kortfattede Nick

Venstres Karsten Lauritzen har med flere spørgsmål bedt justitsministeren bekræfte, at kommende granskningskommissioner ikke får friere spil end de traditionelle undersøgelseskommissioner. Nick Hækkerup har leveret de kortest mulige svar
Venstres Karsten Lauritzen i Folketingssalen, under et møde hvor en række lovforslag bliver behandlet.

Venstres Karsten Lauritzen i Folketingssalen, under et møde hvor en række lovforslag bliver behandlet.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Debat
24. marts 2021

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren.

Forsigtig-Karsten

Karsten Lauritzen (V) har bedt justitsministeren »kortfattet« bekræfte, at forsigtighedsprincippet ikke ændres med lovforslaget om undersøgelseskommissioner, der nedsættes af Folketinget. Man må sige, at justitsminister Nick Hækkerup (S) lever op til ønsket med sit svar: »Ja.«

Ja-siger

Akkurat lige så kort svarer Hækkerup på endnu et bekymret spørgsmål om samme emne fra samme spørger. Lauritzen vil også have bekræftet, at de granskningskommissioner, som Folketinget nedsætter, skal underlægges samme forsigtighedsprincip som andre undersøgelseskommissioner.

Tøjlesløse granskere

Bag Lauritzens bekymring ligger formentlig en frygt for, at granskningskommissioner skulle vise sig at have mere frie tøjler end almindelige undersøgelseskommissioner, der ifølge loven er forpligtet til at være forsigtige i den måde, de formulerer deres bevisvurderinger på.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her