Klumme

Børnene i de syriske lejre er tikkende terrorbomber. De skal hjem, før det bliver for farligt

Regeringen har helt ret i, at kvinderne i de syriske lejre er forrædere og terrorsympatisører. Men terrorismen er altid blevet begået af krigens traumatiserede børn, der intet har at miste, og børnene i lejrene er tikkende terrorbomber. Derfor skal de hjem, skriver direktør og foredragsholder Khaterah Parwani i denne klumme
»Terrorbevægelser har alle dage stået på skuldrene af de børn og unge, der led allermest under kriges tragedier. Især de børn og unge, der har været vidner til krigens terror og rædsler og har mistet al tiltro til menneskeheden. Dem, verden vendte ryggen til, dengang deres børneliv lå i ruiner,« skriver Khaterah Parwani. Her ses børn i al-Hol-lejren i Syrien.

»Terrorbevægelser har alle dage stået på skuldrene af de børn og unge, der led allermest under kriges tragedier. Især de børn og unge, der har været vidner til krigens terror og rædsler og har mistet al tiltro til menneskeheden. Dem, verden vendte ryggen til, dengang deres børneliv lå i ruiner,« skriver Khaterah Parwani. Her ses børn i al-Hol-lejren i Syrien.

Delil Souleiman

Debat
18. marts 2021

Kære statsminister Mette Frederiksen

Jeg om nogen forstår din foragt over for de danske IS-kvinder i de syriske lejre. Jeg har ikke en dråbe medlidenhed med danske konvertitter, der tilslutter sig terrororganisationerne.

Du kalder dem landsforrædere eller fremmedkrigere, jeg kalder dem menneskeforrædere og terrorister. De er skrækeksempler på kvinder, der hader kvinder. En gruppe, der trak det allerheldigste lod i livet – de blev født her i Danmark, voksede op i et velfærdssamfund med fred og ro som en sukkersød sutteklud og havde alle muligheder for at gøre en forskel for krigens og terrorens ofre.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Rikke Nielsen

"Regeringen har helt ret i, at kvinderne i de syriske lejre er forrædere og terrorsympatisører. Men terrorismen er altid blevet begået af krigens traumatiserede børn, der intet har at miste, og børnene i lejrene er tikkende terrorbomber. Derfor skal de hjem, skriver direktør og foredragsholder Khaterah Parwani i denne klumme"

Jeg tror mere, der er en meget høj sandsynlighed for, at de her forsvarsløse børn slet ikke overlever. Men så er det problem selvfølgelig løst. Man kan så spørge sig selv om, hvilken sag, der er så vigtig, at den må koste 19 danske børn livet.

Inge Lehmann, Susanne Kaspersen, Ib Gram-Jensen, Josephine Kaldan og Asiya Andersen anbefalede denne kommentar
Jacob Schmidt

Jo jo men nogen ting man bør tænke over: Omar El-Hussein, som udførte angrebet på Krudttønden, var født og opvokset i Danmark. Og Udlændingestyrelsen sender raskvæk velfungerede børn ud af landet, selv om en af forældrene er danske. I dette tilfælde har mødrene vendt Danmark ryggen og fået børn med nogen kriminelle; for andet er de disse ISIS-folk ikke. Sidst men ikke mindst; vi har rigeligt med børn her i landet som mistrives. Bør vi ikke primært tænke på dem?

Jacob Nielsen, Peter Hansen, Per Christensen, Espen Bøgh, Georg Kallehauge og Helle Walther anbefalede denne kommentar
Søren Løvborg

Danske forrædere og terrorsympatisører skal hjem til Danmark og stilles for en dansk domstol.

Maiken Guttorm, Inge Lehmann, Susanne Kaspersen, Dorte Schmidt-Nielsen, Søren Cramer Nielsen, David Zennaro, Marianne Stockmarr, Jens Carstensen og Rikke Nielsen anbefalede denne kommentar
Helle Walther

Jeg er i syv sind. Deres mødre vil jeg ikke have hjem, børnene ja, men hvorfra ved man de er tikkende terrorbomber.??? Jeg tænkte netop på alle de børn som mistrives i dysfunktionelle hjem, som virkelig har behov for omsorg og støtte her i landet.

En vanskelig sag.

Det ligger vel lige for at føle sig snydt af at kvinder, der er del af familier, der er hjulpet ind og opad i vores velfærdssamfund, der ikke kunne give os danskere fingeren mere "in your face", skal hjælpes ind i og opad i vores velfærdssamfund igen af nogle retsregler, der nok var skrevet og betænkt på andre. Det er vel rimeligt at føle sig til grin. (og vel endda især hvis man er del af de muslimer herhjemme, som især blev myrdet og tortureret af kalifatisterne)

På den anden side er der disse retsregler............og for nogle kvinders vedkommende, deres trods alt ung alder.

Krister Meyersahm

Danmark har pligt til at sikre danske statsborgere deres rettigheder i.h.t. Menneskerettighedskonventionen, dette uanset, hvor de befinder sig på kloden. Konventionen er dansk lov (L. 285 af 1992).

Så hvad enten man kan lide det eller ej, er det regeringens juridiske pligt og ansvar, at skaffe danskere i ”fangelejre” deres ret til retfærdig behandling, indenfor en rimelig frist. Dette sidste, indenfor rimelig frist, er overskredet for længst og derfor er der ikke andet at gøre end at skaffe de pågældende til Danmark.

Få nu både voksne og børn hjem og hvis man synes, det er besværligt at retsforfølge de voksne, så er der mulighed for at internere dem, i venten på indhentning af bevismateriale. Der er iflg. Lov L.285 af 1992 hjemmel til, at internere personer der udgør en fare for samfundets sikkerhed.

Pietro Cini, Lars Jørgensen, anne lindegaard, Troels Ken Pedersen, Christian Mondrup, Ditte Jensen, Maiken Guttorm, Mihail Larsen, Inge Lehmann, Susanne Kaspersen, Dorte Schmidt-Nielsen, nanna Brendstrup, Søren Cramer Nielsen, David Zennaro, P.G. Olsen, Poul Søren Kjærsgaard, Eva Schwanenflügel, Henriette Bøhne, Ole Frank, Josephine Kaldan, Atilla Thcengiz, Anders Reinholdt, Ete Forchhammer , Marianne Stockmarr, Rikke Nielsen, Hanne Utoft, Asiya Andersen og Claus Nielsen anbefalede denne kommentar

I 1945 afviste danske læger at hjælpe tyske flygtningebørn, der efterfølgende døde.
7.000 tyske flygtningebørn døde under dansk varetægt.
Had og hævntørst har det med at overtrumfe medmenneskelighed.

Lars Jørgensen, anne lindegaard, Troels Ken Pedersen, Dorte Schmidt-Nielsen, Mihail Larsen, Inge Lehmann, Susanne Kaspersen, Søren Cramer Nielsen, David Zennaro, Poul Søren Kjærsgaard, Eva Schwanenflügel, Henriette Bøhne, Ole Frank, Josephine Kaldan, Atilla Thcengiz, Anders Reinholdt, Ete Forchhammer , Marianne Stockmarr, Christel Gruner-Olesen, Jens Ole Mortensen, Rikke Nielsen, Asiya Andersen, Claus Nielsen og Christian Mondrup anbefalede denne kommentar

Så børnene skal tvangsfjernes fra forældre og bortadopteres?

"Had og hævntørst har det med at overtrumfe medmenneskelighed."

Og omvendt; det er stærkt afhængigt af hvilke politikker og hvilken kultur, som råder.

Inge Lehmann, Jacob Nielsen og Jacob Schmidt anbefalede denne kommentar
Ib Christensen

Man kan jo ikke indskrænke borgernes frihed i terrorismens navn hvis der ikke er terrorister.

Ete Forchhammer

19 børn... 19 x 1 terrorist...

Uanset hvad man synes om statsministerens tvangstanke om at tvangsfjerne børn, er det nu underligt at der er børn med reelt behov for at bli’ fjernet, det er udelukket at fjerne - fra flygtningelejre?

Dorte Schmidt-Nielsen, Inge Lehmann, Susanne Kaspersen, P.G. Olsen og Ib Christensen anbefalede denne kommentar

Og bagefter har mødrene vel retskrav på familiesamføring i DK, og derpå lejrbørnenes fædre , bedsteforældre m.v.
PET får nok at bestille og
sikken en sikkerhed imod terror det indebærer for vort land?

Jacob Nielsen, Morten Simonsen, Jacob Schmidt, Peter Hansen, Kim Houmøller og Espen Bøgh anbefalede denne kommentar

Niels Jakobs, under forudsætning af at vi fastholder vore nuværende politikker har du nok noget at have påstanden om en potentiel trussel ved hjemtagelse i - og derfor er det jo næsten en forudsætning for succés med hjemtagelse, familiesammenføring o.a. i Danmark, at vi modererer vor politiske kurs; at vi som retsstat anerkender de internationale love, vi har underskrevet og er bundet af. For sagen er jo at danske regeringer og Folketinget på en lang række områder politiserer juraen og via medieføring og propaganda skaber konsensus om retsstridig intervention og aggression mod andre FN-stater, undgåelse af ansvar for flygtninge/asylansøgere, repressiv lovgivning indenrigs - og en offentlig samtale som lægger til grund at der er et dem - og der er et os. Hvormed allehånde dobbelte standarder kan råde i de politiske beslutninger; beslutninger som virker tilbage på befolkningen og katapulterer os ud af en konsistent, universel og princiployal omgang med retsbegreberne. Og jo længere væk, vi kommer fra en sådan, jo mindre kan vi som kultur og samfundsform tilbyde 'de vildledte'; endsige lære noget om 'dem'. Og jo mindre retsstat (hvor alle bl.a. er lige for loven og ingen er skyldig før det modsatte er bevist etc.) har vi.

Danmark skal være et klogt og venligt og neutralt land; anerkendt for demokratisk proces og åbenhed. Det er klart det mest befordrende for os alle, selvom det vil give ballade på den korte bane. Som det er nu, ligner vi i retspolitisk-kulturel forstand et svindlerland.

Pietro Cini, Mihail Larsen, Inge Lehmann, Susanne Kaspersen, nanna Brendstrup, Eva Schwanenflügel, Morten Nielsen og Atilla Thcengiz anbefalede denne kommentar

Så er vi der igen; - postulater på postulater uden reel dokumentation, og da ingen sidenhen skal eller vil stå til ansvar for hvordan det så gik i virkeligheden, gør det til "e gratis omgang" for pleje af omsorgssøgende hos de trængende for at mætte deres behov herfor.

Når mødrene er så radikaliserede som det er tilfældet, så hjælper det ikke vi får både børnene og mødrene hjem, for så risikerer vi at de efter tabet af Kalifatet besidder endnu mere had til Danmark for vores deltagelse i krigen, og overfører dette had til deres børn her i Danmark, - og så har vi reelt ikke opnået det der advokeres for; "at undgå børnene bliver de næste terrorister i Danmark"!

- Alt er usikkert om fremtiden i den forbindelse og derfor ikke faktuelt, men alene udtryk for tanker omkring fremtiden, for såvel mødrene som børnene i disse fangelejre i Syrien, der er blevet til postulater,´man forsøger at kanonisere dem som et nødvendigt handlings-evangelie vi skal leve efter.

Danske soldater har været med til at befri store dele af Mellemøsten for IS blodsregime, og desværre har det også medført tab af danske soldaters liv, hvor nogle har mistet en mand, en far, en søn osv., et der gik tabt for at frigøre hundredtusinder fra IS blodsregime, som disse mødre tilsluttede sig.

Nu vil nogle så have vi skal pisse på de døde soldaters grav, ved at hjemtage mødrene og børnene, - det kan I ikke være bekendt!

De døde for de værdier om andre menneskers frihed overfor slaveri og undertrykkelse i Mellemøsten af IS of dets tilhængere, som mødrene ville være en del af i Kalifatet.

Peter Hermansen, Jacob Nielsen, Jacob Schmidt, Peter Hansen og Per Christensen anbefalede denne kommentar

Men Hanne U
Det er kun nogle demonstrative og verdensfjerne elitære, der går ind for denne hjemtagelse, og det er en sikker vælger tabersag for ansvarlige partier, som kan bringe os den blå sorte regering os på halsen, om ikke de rabiate kan styre sig.
Som jeg forstår din flom af angreb drejer det for dig sig ikke om demokrati, men om principper , som gerne kan stå i direkte modstrid med den herskende opinion og nu også rigets sikkerhed?

Peter Hermansen, Jacob Schmidt, Peter Hansen og Per Christensen anbefalede denne kommentar
Sören Tolsgaard

Niels Jalobs -

Du smører tykt på, men det er faktisk ret brede kredse, der advarer mod at lade stå til i fangelejrene. Regeringen er under pres fra flere sider:

https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/presset-stiger-her-...

Hanne Utoft, anne lindegaard, Mihail Larsen, Inge Lehmann, Susanne Kaspersen, nanna Brendstrup og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Børnene må gerne komme hjem, forældrene må ikke!

flere af disse børn har familier i Danmark, disse kunne tage sig af børnene, men det vil forældrene ikke give lov til, de vil ikke redde børnene, de vil selv til Danmark og bruger børnene som redskab for dette.

Derfor, nej desværre, disse mennesker er ikke velkomne i Danmark, og man skal også huske, at nok er de danske statsborgere, men flere er ikke født i Danmark som danske statsborgere, og har herefter så misbrugt denne gave og herefter igen vendt "paradis" ryggen, og så må man altså ligge som man har redt!

Statsborgerskabet bør tages fra dem, og i så mange andre krige, så er børnene her desværre ofre, det kan vi kke ændre på og vi kan ikke redde hele verdens børn, de her er jo ikke alene, desværre.

Tak til Mette Frederiksen og regeringen for at passe på Danmark og vores samfund herhjemme.

Peter Hermansen, Niels Jakobs, Espen Bøgh, Jacob Nielsen og Jacob Schmidt anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

Heldigvis er der, herhjemme, bred enighed om, at børnene skal rådne op i flygtningelejrene.

@Freddie Vindberg

Man kunne måske også forestille sig at de på sigt blev velintegrerede syriske borgere.

Freddie Vindberg

Peter Hansen, jeps, og så er alle glade.

jens peter hansen

De første flygtninge der kom til Danmark blev administreret af den tyske værnemagt. I Sønderjylland blev 50 % indkvarteret hos det tyske mindretal, hvis læger ikke nægtede at tilse børnene og dødeligheden var også tårnhøj der. Værnemagten havde selv læger og sygeplejersker. Jeg har forgæves søgt dødeligheden blandt flygtningebørn i Tyskland , men der findes tilsyneladende ikke tal herfor, men rygterne sagde at 80% af de små døde. Mere end halvdelen døde før 5. maj og de fleste andre månederne efter, da alt var kaos og organiseringen af hjælpen ikke var sat i gang. Dagbladet Information syntes i øvrigt ikke flygtninge skulle hjælpes bedre end folk der havde været KZ-lejr....

Jacob Schmidt og Dorte Schmidt-Nielsen anbefalede denne kommentar

Peter Hansen, 18. marts, 2021 - 08:12

"Man kunne måske også forestille sig at de på sigt blev velintegrerede syriske borgere."

- Nej føj da, det var dog en syg tanke at fremkomme med, når nu de "omsorgsliderlige" har forset sig på de stakkels børn tarv, og absolut vil overtage den fra mødrene i fangelejrene i Syrien, for at mætte deres "omsorgsliderlighed"(!), som de med djævelsen vold og magt vil have opfyldt.

Jacob Schmidt

Jeg har ganske vist skrevet, hvad jeg mener om denne sag. Men der i dag en artikel om nogen penge til Litauen i Politiken . Her udtaler Jeppe Kofod følgende om Danmark:
Vi står for demokrati, menneskerettigheder og kamp mod tortur. At støtte de værdier er helt naturligt efter min opfattelse«
Det er så morsomt at mine lår har skiftet farve. De er nu gule og blå ...

Freddie Vindberg

Espen Bøgh, spyttetrangen, fra broen, kan mange gange være stærkere end "omsorgsliderligheden"

Bent Christensen

Hvis børnene kommer til Danmark, skal forældrene naturligvis også med "hjem" til Danmark. Det giver cirka 50 mennesker som hader Danmark og danskerne som pesten. Det giver naturligvis en god mangeårig beskæftigelse til omsorgs industrien. Mange eksperter har udtalt at dette er det bedste for Danmark. Mange eksperter udtalte også med hensyn til den sidste migrationsbølge at de cirka 20000 mennesker hovedsagelig var atomforsker, hjerneforskere etc. og at der naturligvis ikke var terrorister iblandt.

Peter Hermansen, Niels Jakobs og Jacob Schmidt anbefalede denne kommentar
Dorte Schmidt-Nielsen

Så mange fremmedfjendske og nationalistiske reaktioner her i Den Mindst Ringe’s kommentarfelt.
Damark er en retsstat - Hold lige fast i det!
Parwani som jeg ellers har stor respekt for, bruger voldsomt meget krudt på at (for)dømme de meget unge danske kvinder der rejste til Syrien (fuldt lovligt, i øvrigt, dengang). Menneskeforrædere og terrorister .... Det gør hun måske som et retorisk kneb i brevet for at "vinde" adressaten, statsministeren, for sit budskab.
Men i en retsstat, i vores i hvert fald, stilles mistænkte for retten, anklages og kendes skyldige/ikke-skyldige.
Børnene og deres mødre skal hjem - NU. Og mødrene skal stilles for retten, ligesom deres forældreevne skal undersøges.

Torben Nielsen, Rikke Nielsen, anne lindegaard, Daniel Joelsen, Maiken Guttorm, Mihail Larsen, Inge Lehmann, Susanne Kaspersen og Carsten Munk anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Jeg kan ikke helt forstå problemet.
Det drejer sig om 7 kvinder og 19 børn - er Danmark virkeligt så ringestillet at "vi" ikke kan tage "os" af så få mennesker.

De er danske statsborger "vi" har et ansvar for dem og kan ikke bare overlade ansvaret til kurterne og syerne - og slet ikke når "vi" kræver at andre skal tage imod deres statsborgere.

Stil kvinderne for en domstol når de er hjemtaget og find ud af om de har forbrudt sig mod noget og nogen - andet end dem der er rejst efter forbuddet mod at rejse til området - og lad det danske retsvæsen afgøre deres sag.

Torben Nielsen, Anders Reinholdt, anne lindegaard, Rikke Nielsen, Dorte Schmidt-Nielsen, Daniel Joelsen, Maiken Guttorm, Mihail Larsen, Inge Lehmann, Susanne Kaspersen og Carsten Munk anbefalede denne kommentar
Mihail Larsen

Det enkelte barn har en selvstændig retsstilling

Arvesynden er ikke en del af dansk ret. Forældres forbrydelser kan aldrig blive børnenes ansvar. Danmark er som retsstat forpligtet internationalt til at beskytte de udsatte børn.

Jeg foreslår, at en række sagførere tilbyder sig som forsvarere for hvert enkelt af de pågældende børn og sagsøger den danske stat, evt. i ét samlet søgsmål, men med fokus på hvert enkelt barn.

Nogen vil indvende, at det under alle omstændigheder tager (for) lang tid at føre sådanne sager igennem - om nødvendigt til den Europæiske Menneskerettighedsdomstol. Men jeg tror, at alene initiativet umiddelbart vil udsætte den danske stat for et sådan internt og eksternt pres, at den forinden vil bøje sig. Og jeg er også overbevist om, at staten allerede vil tabe, hvis sagen når til Højesteret.

Er det et økonomisk problem, er der givetvis nogen med forstand på den slags, der kan stable en lovlig indsamling på benene. Vilby ville være et naturligt valg som formand og talsmand for en sådan indsamling.

Pietro Cini, Finn Jakobsen, Inge Lehmann, Anders Reinholdt, anne lindegaard, Dorte Sørensen, Dorte Schmidt-Nielsen, Daniel Joelsen og Maiken Guttorm anbefalede denne kommentar
Mihail Larsen

Knud Vilby - mangeårig forkæmper for menneskerettighederne og tidligere formand for Amnesty International i Danmark.

Niels Erlinger

Når der er problemer med børnene i de syriske lejre, så er det forældrenes handlinger, som skaber problemerne.

Der er forældrenes initiativer og handlinger, som har resulteret børnene i de syriske lejre.

Det er når forældrene tager af sted til mellemøsten, for at kæmpe for en over tusinde år gammel muslimsk drøm om et islamisk kalifat.

At tage af sted til fremmede steder for at med våben i hånd, at kæmpe for et islamisk kalifat, placerer deltagerne aller yderst på kanten af, den religiøse højreradikale front.

Og at kæmpe med våben i hånd, for et islamisk kalifat, er vel nok så langt væk fra et socialistisk paradis, som man kan komme.

Alligevel ser man med den største sympati for de strandede mennesker, fra den progressive venstrefløj.

Og ser vi på de partier i folketinget som er parat til at hjælpe de strandede mennesker, så er der kun EL og de Radikale. Jeg ser bort fra de forvirrede radikale, som altid hellere vil hjælpe udenlands, end de svage her i landet.

Men Enhedslisten tilhører den progressive venstrefløj.

Det vil sige at ca 85% vil lade de strandede være, hvor de er, og de sidste 15% vil hjemtage personerne.

Og den progressive venstrefløj regner åbenbart med, at de reddede personer skifter side og efter hjemkomsten i taknemmelighed fremover vil kæmpe for det socialistiske paradis.

Hmmmm …..mon dog??

Det kan også være, at man med skyklapper på, forfølger nogle principper.
Internationale konventioner er ikke guddommelige værker, som er nedskrevet på stentavler, ristet i runer eller bøjet i neon.

Det er aftaler nogen mennesker har lavet med andre mennesker.

Og man må godt se efter, om det er hensigtsmæssigt, blindt at følge disse internationale konventioner.

Det svarer til at man færdes på vejen. Her er man i højre side den ene vej, og venstre side den anden vej.

Her møder vi en forhindring, og vi har to valgmuligheder.

Vi kan holde på princippet om kun at færdes i højre side og fortsætte ind i forhindringen, eller vi kan afvige fra princippet og kortvarigt bruge venstre side til forhindringen er passeret.

Mit råd er fremefter, at venstrefløjen burde vælge sine kampe med omhu.

Peter Hermansen, Niels Jakobs og Jacob Schmidt anbefalede denne kommentar
Daniel Joelsen

Børns velfærd er er ikke kun forældrenes ansvar, men statens når forældrene ikke kan. Om staten vil straffe mødrene for at de har følt sig knyttet til en forfejlet ideologi eller ej kan staten til en hvis grad selv disponere over. Men børn har rettigheder, som selv et 80% flertal i befolkningen eller blandt Informations læsere ikke kan fratage dem. Heller ikke en statsminister eller embedsmand med sikker penneføring.

Se så og få de 19 børn hjem! Ligesom alle de andre lande også gør.

Inge Lehmann, Anders Reinholdt, anne lindegaard, Rikke Nielsen, Herdis Weins, Troels Ken Pedersen, Dorte Sørensen og Dorte Schmidt-Nielsen anbefalede denne kommentar

Vi rystede på hovedet af Donald Trump, når han sagde "Fake News" og dermed skubbede vi det langt fra vor egen sfære fordi, vi på den ene side fandt det idiotisk og noget som vi ikke havde her i Europa / Danmark, - Men Nej, det er ikke tilfældet, i dag og de foregående måneder har vi været vidne til en sand lobbyisme-storm fra eliten og politisk side omkring de stakkels børn med deres mødre i de Syriske fangelejre.

Der er tale om en bevidst misinformations kampagne af dimensioner, - der hele tiden holder børnene frem forrest i deres debat udad, som det eneste der skal og må tænkes, men de gladeligt tilsidesætter andres opfattelse og mening.

Som tillæg hertil bruger de en rapport fra PET bestilt af regeringen(hvem det så var dengang), og dens udsagn om en risiko for børnene hvis de forbliver i lejrene, senere muligvis vil begå terrorisme imod Danmark.

Det er en svaghed der kun er opgjort den ene mulighed omkring børnenes fremtid, - vel og mærke en mulighed som der slet ingen sikkerhed eller garantier er for vil finde sted, - men er en mulig tanke blandt et utal af muligheder for børnenes fremtid, hvor det end måtte være.

Børnene kan blive IS-krigere i Syrien og fortsætte blodsreligionens hærgen, de kan blive fremmedkrigere der vil slå ihjel i Danmark, fredelige borgere i Syrien eller de kan blive soldater der kæmper imod IS i Mellemøsten, - det er der ingen der ved med sikkerhed, alle muligheder står åbne, men er ikke blevet undersøgt.

Dertil kommer, hvis de kommer alene tilbage til Danmark og bliver sat i pleje, så er der heller ingen sikkerhed for hvordan de vil udvikle sig, enten som fredelige samfundsborgere eller som IS forlængede arm i hævnens billede, og det uanset om deres mødre kommer med til Danmark.

Der er tale om et helt ubeskrevet kompleks af muligheder udi fremtiden, som INGEN siger og skriver INGEN med sikkerhed kan udtale sig om, og derfor er rapporten ufuldstændig og mangelfuld, og kan ikke bruges som argument for børnene med eller uden mødre skal til Danmark.

Der mangler klare beviser for fortalernes argumenter for børnene og mødrene, og det er ikke holdbart, og viser fortalernes er hoppet i "omsorgsliderlighedens dragt" for de stakkels børn, for de har ikke argumenterne i orden.

De familier der rejste til Mellemøsten for at tilslutte sig IS / Kalifatet gjorde det vel viden om hvad der foregik fra de danske medier igennem måneder, - de har altså klart sympatiseret med "blodsreligionen", der gik ind for stening, halshugning, piskning osv., som fulgte i kølvandet på IS fremstormning, og de faldbød vel også deres kroppe til IS krigernes næste generation.

- Det er bare noget vi andre ikke må tale om, og som bliver afvist af de "omsorgsliderlige" ved at holde børnene op foran sig i debatten som skjold, og med halve sandheder(det er det måske ikke engang) og fremtiden for børnene.

Mødrene og mændene med deres børn meldte sig til IS tjeneste for Kalifatet, og frameldte sig Danmark, og dermed ville de i en fremmed magts tjeneste imod Danmark og den koalition der bekæmpede IS.

Hundredtusinder har og nyder i dag godt af den frihed som koalitionen kæmpede for, og som kostede liv iblandt koalitionens deltager, - soldater hvis liv nogle nu lystigt pisser på i deres grave, ved at kræve mødrene og børnene til Danmark.

- STOP NU, den bedrageriske lobby kampagne for mødrene og børnene, Danmark har ingen skyld i deres situation, og de urigtige påstande om fremtiden for børnene, for det er der ingen de kan forudsige; - nå ja, måske spåkonen eller håndlæseren fra Hillerød eller hvor hun nu bor!?

Per Christensen, Peter Hermansen, Niels Jakobs og Jacob Schmidt anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Men mener du Espen Bøgh, at det er i orden, at regeringen ikke har fortalt Folketinget om FE/PET's undersøgelse , der fortalte om denne risiko ved at lade børn og deres mødre forblive i fangelejrene samt at der bliver bortført børn som vil blive trænet til angreb i deres hjemlande.
Men er er måske også en "bedrageriske lobby kampagne for mødrene og børnene, " opfundet af de "omsorgsliderlige".

Dorte Sørensen, 18. marts, 2021 - 16:21

Jeg ved ikke om du reelt forsøger at lægge mig ord i munden, som jeg slet ikke har udtalt mig om, og som jeg nævner i mit indlæg ovenfor; "Som tillæg hertil bruger de en rapport fra PET bestilt af regeringen(hvem det så var dengang), og dens udsagn om en risiko for børnene hvis de forbliver i lejrene, senere muligvis vil begå terrorisme imod Danmark.".

Jeg ved ikke hvilken regering der bestilte den rapport, og om de burde have fremlagt den.

Den forrige regering var ikke for ivrige med at give for mange informationer.

-Udsagnet du citerer fra FE / PET; "om denne risiko ved at lade børn og deres mødre forblive i fangelejrene samt at der bliver bortført børn som vil blive trænet til angreb i deres hjemlande", er et udsagn som jeg også skriver ovenfor, - INGEN med sikkerhed kan sige vil blive fremtiden, og så opremser jeg nogle af alle de andre muligheder der er mulige udi fremtiden for disse børn, og som ikke fremgår af FE / PETs rapport, som jeg derfor hævder er yderst mangelfuld og ensidig.

- Ja, de "omsorgsliderlige" har reelt kun det ene argument i posen - at holde børnenes tænkte fremtid op foran i debatten, alle de andre muligheder syntes helt udelukket, og affejes som muligheder.

Så er der sangen om "de er danske"(kun nogle af børnene)hvilket jeg også peger på ovenfor, - det bliver så hurtigt glemt / skubbet væk, som upassende, men det er en realitet.

Ligeledes er det en realitet, at forældrene meldte sig til en fremmed magts tjeneste, og må betragtes som radikaliseret allerede dengang, og lagde dermed Danmark og dets værdier bag sig i deres liv, og erstattede dem med IS og Kalifatets værdier.

Hvem ved om mødrene allerede er i gang med at give deres børn Kalifatets værdier, som led i deres opvækst?

Danmark har ingen jurisdiktion udi fremmede lande for personer der har begået krigsforbrydelser eller kriminalitet og derfor enten befinder sig i krigsfangelejre eller fængsler og venter på deres sags behandling.

Det er da kun rimeligt de bliver dømt hvis de har begået krigsforbrydelser i det pågældende land, - og det er der beviserne er og skal findes og benyttes, det har Danmark ingen pligt til at bruge ressourcer på.

Dorte Sørensen

Godt ord igen - men det var nu dig der bruger ord som "bedrageriske lobby kampagne for mødrene og børnene, " og "omsorgsliderlige".

Derudover er der vel INGEN der ikke mener.at mødrene skal stilles for en domstol ved hjemkomsten .

Vi ved jo ikke om disse kvinder har gjort andet end at tage derned , det skal undersøges - retsstaten gælder vel også her - hvor man er uskyldig til andet er bevist.

Hvorfor skal disse kvinder behandler værre end alle de danskere der kæmpede på den tyske side under II verdenskrig. De kom da hjem og fik et liv i Danmark .

Torben Nielsen, Dorte Schmidt-Nielsen og Inge Lehmann anbefalede denne kommentar

Dorte Sørensen, 18. marts, 2021 - 18:43

"Derudover er der vel INGEN der ikke mener.at mødrene skal stilles for en domstol ved hjemkomsten", oh jo, det fremgår gang på gang, - som en slags "frikøbs-brev"(en slags retfærdiggørelse) for at hjemtage mødrene og børnene samme.

Jeps, de tog derned i ånden for at tilslutte sig IS / Kalifatet og dets sharia- love i Islams navn, - det må betyde de må betragtes som radikaliserede, og når man villigt lægger krop til næste generation af Islamiske krigere for IS / Kalifatet, så har de vist hvad de står for.

Mange i tysk tjeneste i Danmark blev skudt ude på Refshalvøen efter krigen, og alle andre blev ikke behandlet for godt, - men tidens glemsel tog også sit, så derfor blev de glemt.

Igen: Børnene kan kun komme til Danmark hvis de tvangsfjernes fra forældrene, da forældrene ellers har krav på familiesammenføring.

Forældrene er taget fra Danmark med den overbevisning at de vil indføre en stat med slaver, vold, dødsstraf, ødelæggelse af uerstattelige kultur minder, undertrykkelse af anderledes tænkende samt masser af andre handlinger der er uforenelige med Danmark. Og nu hvor det slog fejl vil de godt til Danmark og få bistandshjælp. Svaret er "NEJ". Bliv hvor du er.

Peter Hermansen, Niels Jakobs og Jacob Schmidt anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Niels Bøjden
Var det ikke mere de "små fisk" der blev rigtigt ramt i de første år efter krigen. Jeg kan ikke huske om nogen af de frivillige på tyskside fik dødsstraf eller hvor mange der fik en straf. Men mange kom hjem og fik et liv i Danmark.

Mener du ikke at Danmark fortsat skal være en retstat .

Torben Nielsen, Dorte Schmidt-Nielsen og Inge Lehmann anbefalede denne kommentar

"Mener du ikke at Danmark fortsat skal være en retstat ."

I den grad, hvorfor tilhængere af IS ingen plads har her

Sören Tolsgaard

Espen Bøgh -

"de "omsorgsliderlige" har reelt kun det ene argument i posen - at holde børnenes tænkte fremtid op foran i debatten, alle de andre muligheder syntes helt udelukket, og affejes som muligheder"

Næh, - der er mange muligheder, men nogle mener som udgangspunkt, at DK som retsstat skal hjælpe nødstedte borgere og særlig da uskyldige borgere, dvs. børnene i fangelejrene.

Børnene anvendes som gidsler af deres forældre, og det må vi forholde os til, men det berettiger ikke retsstaten til at svigte dem. Så kunne vi ligeså godt svigte andre, der var taget som gidsler af kriminelle, med den begrundelse, at det er risikabelt at befri dem. Dertil er vi i almindelighed ikke nået - endnu ..

"Danmark har ingen jurisdiktion udi fremmede lande for personer der har begået krigsforbrydelser eller kriminalitet og derfor enten befinder sig i krigsfangelejre eller fængsler og venter på deres sags behandling"

Nej, det har vi ikke, det er en opgave, som i givet fald skal løses ved forhandling. De overvejende kurdiske styrker/myndigheder, som har befriet det nordøstlige Syrien fra IS og nu behersker området og fangelejrene, er næppe voldsomt interesseret i langstrakte retsopgør med de tusindvis af internerede fra mange lande, der lever på et eksistensminimum på ubestemt tid. Derfor bør Europa inkl. DK hale sig selv op af hængekøjen og skride til forhandlinger.

Europa kan ikke vide, hvad risikoen er ved at hjemtage sine statsborgere, ligesom vi ikke kan vide, hvad risikoen er ved at lade dem blive i lejrene. Sidstnævnte mulighed udsætter dem dog med stor sandsynlighed for traumer, misbrug og radikalisering, for kurderne har næppe overskud til at varetage opgaven.

Og det er ganske normalt, at internationale retsopgør foregår langt fra gerningsstedet, jvf. adskillige sager om krigsforbrydelser i nyere tid. Kurderne vil muligvis opfatte det som en kærkommen hjælp, fremfor at overlade hele oprydningen til dem.

"Hvem ved om mødrene allerede er i gang med at give deres børn Kalifatets værdier, som led i deres opvækst?"

Det ved vi ikke, og IS-fraktioner driver åbenbart allerede rovdrift i lejrene, hvilket understreger, at vi kan have langt bedre hånd i hanke med børnenes udvikling og mødrenes retsstatus i DK end i fangelejrene.

Der er naturligvis en risiko ved at tage dem hjem, som PET trods alt mener at kunne håndtere. Det er umiddelbart nemmere at bilde sig ind, at vi er mere sikre, hvis vi overlader alle fangerne til de lokale, om det så er kurderne, Assad eller IS, for alle familierne har jo svigtet os - i hvert fald forældrene ..

Du har utallige gange betegnet undertegnede og ligesindede som "omsorgsliderlige", og skulle jeg give igen med samme mønt, måtte betegnelsen nok blive ufølsomme lænestolsgeneraler med fascistoide træk. Det tegner ikke godt, når midaldrendes rysten i bukserne overtrumfer mindreåriges rettigheder.

https://www.danmarkskanon.dk/tema/lighed-for-loven

Morten Andreasen, Torben Nielsen, Inge Lehmann, Herdis Weins og anne lindegaard anbefalede denne kommentar
Bent Christensen

Men er kvinderne egentlig danske statsborgere? Jeg går ud fra IS er totalitær, og de har ikke har dobbelt statsborgerskab. Mange statsborgere i IS brændte deres gamle pas som bevis på deres nye statsborgerskab. Men hvis nu kvinderne ikke har deres danske pas, er det naturligvis fordi det er blevet væk/stjålet og ikke fordi det er brændt

Rikke Nielsen

Bent Christensen, du mister ikke sit statsborgerskab ved, at du har mistet dit pas.

Rikke Nielsen, 19. marts, 2021 - 17:24

Har du ingen papirer der viser dit tilhørsforhold til nogen stat, - så er du pr. definition "statsløs"!

Den situation kvinderne og mændene bragte sig i ved at brænde deres papirer, eller fik dem brændt at Kalifatets håndlangere, som bekræftelse på deres tilhørsforhold til Kalifatet og en afsværgelse af tidligere statstilhørsforhold, gør dem "statsløse"!

Hvis vi ikke henter børnene hjem, kommer IS og henter dem og gør dem til terrorister og sender dem til Danmark. Derfor er vi nødt til at hente dem hjem

Er det ikke lidt langt ude, hvis vi overlader kontrollen over dansk udenrigspolitik til Islamisk Stat ?

Torben Nielsen

Vores statsminister har sagt at hun vil være børnenes minister. -For sådan en skulle man synes at det handlede om at få de nitten børn hjem, med eller uden forældrene. -Efter individuel vurdering på et oplyst grundlag -naturligvis. PET er godt igang, kun viljen mangler. Er det måske i virkeligheden inderigspolitik der afgør holdningen? Der er jo stemmer i at være fremmedfjendsk.
At frygt og bekymring fylder mere end humanisme i nærværende debat er ret nedslående.

Sören Tolsgaard, 18. marts, 2021 - 23:00

Hvad med at se lidt mere realistisk på tingene Søren, forældrene frasagde sig danske værdier for at rejse ned til Mellemøsten og tog deres børn med, for at tilslutte sig IS og Kalifatet med det Islamiske værdier under Sharia, som de værdier de ville leve under og med deres børn, og kæmpe for.

Siden har kvinderne lagt sig på ryggen for de stolte IS-krigere for at føde næste generation af stolte IS-krigere, så det må virkelig have betydet meget for kvinderne, hvoraf nogle allerede har født disse IS-krigeres børn.

- Det er sådan jeg ser forløbet ud fra kendte fakta, og hvis det er forkert så ret mig endelig.

Det er dybt tragisk, forfærdeligt og rædselsfuldt og ansvarløst af forældrene den situation som de har bragt deres børn i, men jeg må også sige, der er ingen i Danmark der er ansvarlige herfor.

Ligeledes er der heller ingen i Danmark eller noget andet sted i verden der med sikkerhed kan sige hvordan det vil gå disse børn i fremtiden, uanset hvor det så kunne blive.

Meget af det der fremsætte i denne sag hviler på hypoteser, tænkte tanker, men fremlægges som sandheder, men "sandheder" der er falske fordi de har baggrund i og støtter sig på hypoteser.

- Det er virkelig et stort problem i debatten, hvor mange ikke kan ser forskel på fakta og hypoteser og tage stilling ud fra fakta, men blander hypoteserne ind som "faktuelle "sandheder" i debatten og i deres egen forståelse af sagen.

Når man så tager noget af dette fra de udsagn som fremkommer i debatten, så ender men med at stå tilbage og har kun det ene element; "omsorg for børnene" hvilket er yderst sympatisk, for det er jo børnene der bliver holdt op foran i debatten af mange debattører i "omsorgs-øjemed".

Nu har forældrene forladt Danmark og danske værdier, som de ikke brød sig om, og rejste ned til Kalifatet og tilsluttede sig de Islamiske sharia værdier som der hellere ville leve under, - så er det bliver aldeles uforståeligt vi skal have mødrene og børnene til Danmark med vore danske værdier, som de ikke vil have, og da vi ikke kan tilbyde dem sharia love i Danmark for dem separat, - hvad skal vi dog så med dem?

- Derfor er det komplet absurd at tilbyde kvinderne at komme til Danmark, hvis værdier de foragter!

- Vi kan heller ikke skille børnene fra mødrene - uden problemer!

Personlig mener jeg ikke vi skylder forældrene noget som helst, og foragter dem og deres valg for deres børn, og deres fremtid.

Danske soldaer kæmpede i Mellemøsten imod Kalifatets hellige krigere, og imod dets "blodsregime" som hundredtusinder måtte leve under, og som i dag lever et mere frit liv for den indsat koalitionens soldater gjorde muligt ved deres indsats.

Der var danske soldater der mistede livet i den kamp, hvor forældre har mistet en søn, kvinder og børn har mistet deres mand og far osv., i en krig mod det kvinderne og mændene rejste ned for at støtte, Kalifatet.

- Det vil være at pisse respektløst på de døde soldaters grave, at tage kvinderne til Danmark.

- Hvis du mener jeg er en ufølsom gammel fastosid lænestolsgeneral fordi jeg har disse værdier, så værsgo for min skyld, og jeg ryster ikke i bukserne for / over mindreårige, hvis fremtid ingenkender ellerkan udtale sig om de kender på baggrund af hypoteser, hvor jeg holder modsat mig til kendte reelle fakta.

Morten Andreasen

I 1998 skrev Georg Metz en anmeldelse af bogen 'Under Hagekors og Dannebrog, der handler om de danske SS frivillige. Han beskriver den som en del af opgøret med besættelsestidens sort/hvide tegning af ven og fjende.
Han skriver bla.a.:
"I denne proces var det nærliggende at fratage landsforræderne ethvert forsonende træk, typebeskrive dem som bærme - hvilket ikke var
uoverkommeligt - og uden antydning af ideale endsige nationale motiver eller dyder. Kendetegnende for disse overleverede fjendebilleder af danskere, der på den ene eller anden måde gik i fjendens sold og individuelt eller på lavere organisatorisk niveau fraterniserede med besættelsesmagten, blev således rene stereotyper: Tyskerpigen fremstillet som liderlig so, der ikke kunne styre sine drifter, men villigt kastede sig på feltmadrassen og betjente fjendens soldater. Nazisten, frikorpsmanden, hiposvinet tillagt psykopatens træk, dertil underbegavet, uberegnelig og livsfarlig, en sut der opererede i et menneskeligt og nationalt tomrum for rovets og voldens skyld uden kulturel, social eller historisk forbindelse til sine besvegne landsmænd. "
Men i virkeligheden blev kun få af dem retsforfulgt efter de vendte hjem, og de fik da også kun symbolske fængselsdomme, på trods af at det ikke ligefrem var hemmeligt hvad der var foregået på østfronten. Der var givetvis tale om en form for pragmatisme med henblik på at få reintegreret disse 'fremmedkrigere', således at man ikke havde en masse våbenføre landsforrædere samt tilhængere af en folkemords-ideologi siddende i en fangelejr...

Sören Tolsgaard

Espen Bøgh -

"Det er virkelig et stort problem i debatten, hvor mange ikke kan ser forskel på fakta og hypoteser og tage stilling ud fra fakta, men blander hypoteserne ind som "faktuelle "sandheder" i debatten og i deres egen forståelse af sagen"

"jeg ryster ikke i bukserne for / over mindreårige, hvis fremtid ingen kender eller kan udtale sig om de kender på baggrund af hypoteser, hvor jeg holder modsat mig til kendte reelle fakta"

Der er vist ingen hér, der som en 'spåkone' påstår at vide helt faktuelt, hvad det vil medføre at hjemtage vs. ikke hjemtage. Det har du formentlig heller ikke nogen som helst faktuel viden om?

Nogle har det synspunkt, at vi trods en vis risiko bør hjemtage pga. DKs forpligelser som retsstat ift. mindreårige. At voksne anvender børn som gidsler, bør aldrig lade os svigte sådanne børn. Det er bl.a. humanistiske og kristelige principper, der ligger til grund for en sådan tankegang.

Flere har sammenlignet med 'tyskertøserne' under og efter WW2. De havde ligesom mødrene i de syriske fangelejre svigtet danske værdier, samarbejdet med fjenden og udøvet kriminelle handlinger. Burde vi da efter krigen, idet vi foragtede dem, have frataget dem og deres børn dansk statsborgerskab, evt. udvist dem til Tyskland eller hvem, der ville tage imod dem?

Tyskertøserne blev staffet, først af spontane 'folkedomstole' og det var vistnok ofte, at trangen til at udvise foragt og hævn kom fra folk, der ikke selv havde rent mel i posen. Senere fik pigerne i bedste fald en mere retfærdig rettergang. Og vi ved, at deres børn fik langvarige traumer, fordi de blev foragtet som tyskerpigers børn. Vil nogen mon forsvare det i dag?

"Det vil være at pisse respektløst på de døde soldaters grave, at tage kvinderne til Danmark"

Vel, sådan har man ofte tænkt og udstødt ikke blot de formastelige, men også deres børn i flere slægtsled. Menneskeheden må dog før eller siden erstatte hævntørst med fred. Dette er vel i bedste fald motivet bag 'fredsbevarende interventioner' i fjerntliggende egnes borgerkrige?

Hold endelig fanen højt om de danske soldater, du mener, der kæmpede for en retfærdig sag. Og om, hvem du mener, der pisser på deres grave. Der er vistnok i befolkningen delte meninger herom, for dansk krigsaktivitet synes langtfra altid retfærdigt motiveret. Selv vore soldater kan komme i tvivl om værdien af krige i fjerne lande, og hvad vi egentlig udretter dér.

Og hvem er ren nok til at dømme andre til evig fortabelse?

Egon Stich, Torben Nielsen og Herdis Weins anbefalede denne kommentar

Sören Tolsgaard, 20. marts, 2021 - 02:39

Du er da helt ude i tovene Søren,nu anerkender du mit præmis, at hypoteser ikke er sandheder, og ingen kan spå om fremtiden, men fortsætter så alligevel i samme verdensfjerne spor med sætningen; "At voksne anvender børn som gidsler, bør aldrig lade os svigte sådanne børn".

- Hvem er det du anklager for at; "holde bør som gidsler", og hvor ved du at det forholder sig sådan??

Senere fortsætter du med; "Menneskeheden må dog før eller siden erstatte hævntørst med fred", hvem har udtalt de gør det af hævntørst, siden du tillader til at bruge den fortælling?

-Nu blander du tingene samme, og det er helt uhensigtsmæssigt hvis der skal være en fornuftig debat, - de danske soldater der kæmpede mod IS og Kalifatet og hvoraf nogle døde i den kamp er dem hvis grave jeg ikke vil pisse på, men dem kan du ikke blande sammen med dem der blev dræbt i den forløjede invasion af Irak der fandt sted med Amerika som løjnens smed, dens tro væbner AFR.

Det er to vidt forskellige krige, og hvis du ikke kan se forskellen, og adskille hensigterne med krigene, så er du ikke voksen nok til debatten.

Bent Christensen

@Rikke Nielsen Nej naturligvis mister man ikke sit statsborgerskab hvis man har mistet sit danske pas; så ville mange indvandrere have mistet statsborgerskabet. Men hvis man bevidst ødelægger sit pas? Har man så ikke mistet sit statsborgerskab?

Sider