Folk

I dag skal Folketinget diskutere et fornuftigt forslag fra Dansk Folkeparti

Dansk Folkeparti har sørme andet på paletten end stramninger for udlændinge. I dag skal Folketinget debattere et DF-beslutningsforslag om, at unge i såkaldt efterværn skal kunne få SU på lige fod med alle andre under uddannelse
Jens Henrik Thulesen Dahl fra Dansk Folkeparti.

Jens Henrik Thulesen Dahl fra Dansk Folkeparti.

Emil Helms/Ritzau Scanpix

Debat
17. marts 2021

Efterværnsanbragte

Folketinget skal i dag debattere et beslutningsforslag, som fortjener bred opbakning. Forslaget sigter på at forbedre forholdene for unge, der er anbragt i såkaldt efterværn. Og hvad er det så? Efterværn kaldes den ordning, tidligere anbragte unge er på i alderen 18-22 år.

Forslagsstillere

Hvis den unge ikke modtager anden offentlig støtte til dækning af leveomkostningerne, skal unge i efterværn på linje med alle andre borgere kunne få SU, hvis de er under uddannelse, foreslår forslagsstillerne, der derfor vil pålægge regeringen at få ændret reglerne.

Forskningsstyrere

Man kan kun få SU, hvis man ikke får ’anden offentlig støtte’ til leveomkostningerne. Og Uddannelses- og Forskningsstyrelsen fortolker en anbringelse i efterværn som ’anden offentlig støtte’. Men unge i efterværn får ikke nødvendigvis anden støtte, mener forslagsstillerne.

J.H. Thulesen Dahl

Hvem er det så, der står bag det fornuftige forslag? Hverken Enhedslisten, SF eller andre fra rød blok, men derimod Jens Henrik Thulesen Dahl, der sammen med partifællerne fra Dansk Folkeparti til en afveksling har fundet et andet emne end udlændinge, udlændinge og udlændinge.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her