International kommentar

Til- og fravalg af vacciner kan blive en ny giftig klassemarkør og danne grobund for racisme

Lavindkomstgrupper og ikkevestlige indvandrere lider mest under pandemien, men fravælger også i større grad vaccinen. Dermed risikerer de at få pariastatus i et samfund, der higer efter at lægge COVID-19 bag sig, skriver klummeskribent Nick Cohen i denne klumme
Lige siden han var borgmester i London, har Boris Johnson leget med tanken om at tilbyde frit lejde til de titusindvis af illegale immigranter, som skyer al myndighedskontakt, og som nu heller ikke tør beskytte sig selv og samfundet i bredere forstand ved at lade sig vaccinere.

Lige siden han var borgmester i London, har Boris Johnson leget med tanken om at tilbyde frit lejde til de titusindvis af illegale immigranter, som skyer al myndighedskontakt, og som nu heller ikke tør beskytte sig selv og samfundet i bredere forstand ved at lade sig vaccinere.

Andrew Parsons

Debat
24. marts 2021

Ubønhørligt fører den vigende pandemi os nu imod forstærkede klassemodsætninger og øgede racespændinger. Det er let at forudsige, at selvretfærdige stemmer inden længe begynder at omtale COVID-19 som en ’selvvalgt sygdom’, hvis ofre i første række er ofre for deres egen stupiditet. De kunne jo bare have sagt ja til vaccinen og på den måde have beskyttet sig selv og os andre mod mere smitteudbredelse.

Forargede debattører vil spørge: ’Hvorfor skal vi andre, som pænt har ladet os vaccinere, finde os i restriktioner på vores frihed, fordi andre ikke har taget imod den?’ Arbejdsgivere vil forlange svar på, hvorfor pubejere, flyrejseselskaber, restauranter, hoteller og ferieboligudlejere ikke må kræve immunitetsbeviser i form af vaccinepas for at smittesikre deres virksomheder.

Pårørende til cancerpatienter vil rase over forsinkede behandlinger, fordi hospitalsvæsenet stadig er nødt til at tage sig af de COVID-19-patienter, der af den ene eller anden grund ikke lod sig vaccinere.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her