Kommentar

Georg Metz: Antipubertært manifest

Når venstre og højre historisk forveksles
Henrik Dahl klæder sig i sit liberale overtøj af nationalkonservativ farve, hvor danske værdier fremhæves til fordel for fremmede kulturtræk. Men uden at en national værdi som præcision og hæderlighed i argumentation og bevis belaster, skriver Georg Metz i Ugens Intermetzo.

Henrik Dahl klæder sig i sit liberale overtøj af nationalkonservativ farve, hvor danske værdier fremhæves til fordel for fremmede kulturtræk. Men uden at en national værdi som præcision og hæderlighed i argumentation og bevis belaster, skriver Georg Metz i Ugens Intermetzo.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Debat
12. marts 2021

Ekstra Bladet spurgte forleden, om Liberal Alliances Henrik Dahl mon ikke gennemlever den længste pubertet i danmarkshistorien. Formodningen skyldes ifølge bladet Dahls ustoppelige tilbøjelighed til at slå på tromme og mene for at mene.

Denne gang mente Dahl, at den ekstreme venstrefløj er antisemitisk og som sådan burde tilslutte sig britisk Labours forhenværende formand Jeremy Corbyn. I en sådan mening rumsterer den uvidenhed, der ikke synes at være en ulempe på den elektroniske markedsplads.

Belæring: Dansk antisemitisme har historisk set fortrinsvis været praktiseret af den politiske højrefløj, til en vis grad gejstligheden, småhandlende i byerne samt større kredse i landbruget. I vore dage med et mindre islæt af nytilkomne religiøse grupper. Ubehageligt, men til at overse.

Venstrefløjen, førhen et stykke ind i Socialdemokratiet, har siden israelernes besættelse af palæstinensisk beboede områder samt omfattende folkeretsstridende bosættelser kritiseret staten Israel. Vel at mærke ikke jøderne, hvoraf en stor minoritet af israelere manifesterer opposition til det magthavende højre, og slet ikke jøder her i landet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Freddie Vindberg

Det er vel ikke nogen hemmelighed, at selv et tilstoppet toilet, hjemme hos Henrik Dahl, ville udløse en konspirationsteori, om en mulig forklaring, pegende på den ekstreme venstrefløj.

Vibeke Olsen, Per Klüver, Eva Schwanenflügel, Katrine Damm, Anne-Marie Esmann, Bent Gregersen, David Zennaro, Mette Johansson, Ib Gram-Jensen og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Ib Gram-Jensen

Henrik Dahl har i hvert fald ved en lejlighed uden nogen cform for dokumentation hævdet, at måtte være "venstreorienterede bavianer" (sådan faldt hans ord, om jeg husker ret) der havde smidt affald i Kongens Have.

Vibeke Olsen, Per Klüver, Eva Schwanenflügel, Katrine Damm og Bent Gregersen anbefalede denne kommentar

".Når et folketingsmedlem ovenikøbet fra et tidligere regeringsparti – fanden forstå det – lukker den slags ud, er det mindre heldigt. Dahl lægger alen til trumpismen, hvor postulat gør det ud for kendsgerning, mening for meningsfuldhed, falsk for sandt."

He he, så er det ligesom på plads Henrik Dahl.

Uha, det må ikke være sjovt, at komme under Metz' spidse og historisk vidende pen ;-)

Vibeke Olsen, Per Klüver og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Ilja Wechselmann

tak til Georg Metz for tanker til tiden. Jeg har kendt Henrik Dahl i faglig sammenhæng og kan bevidne at han engang for længe siden var i stand til at bruge sit hoved. Mon ikke fagligheden er veget for politiseringens flugt over plankeværket fra seriøs til at skyde hurtigt, ramme helt ved siden af og bare skyde igen, før nogen når at samle vrøvlet op? Det kunne være vejen til succes i branchen, men at tage chancen kræver mere stamina.
vh Ilja Wechselmann

Vibeke Olsen, jens christian jacobsen, Christian Mondrup, Per Klüver og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
jens christian jacobsen

En korrektion til Metz'. Her fra et resume af Sofie Lene Baks PhD-afhandling: Dansk antisemitisme 1930-45:
Racetænkning var en rodfæstet del af datidens verdensbillede, og danskerne nærede i vid udstrækning antisemitiske fordomme i mellemkrigstiden. Denne xenofobi var kombineret med en indarbejdet racetænkning, som både indebar stereotyper om fysiologi og åndelige egenskaber. Det gjaldt både højrepolitikere og socialdemokrater.

Niels Johannesen, Christian Mondrup og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Mon ikke Henrik Dahl blot er i gang med genoprettelsen af sit højreorienterede omdømme, efter han for skade kom til at forsvare Mette Frederiksen og regeringens nedlukninger overfor Sundhedsstyrelsens inkompetence og blev beskyldt for at være venstrefløjser ;-)

Eva Schwanenflügel

"Henrik Dahl: Hvorfor blev anden bølge af Covid 19 håndteret så inkompetent i Danmark?"

https://pov.international/boelge-covid-danmark-ringe/