Kommentar

Georg Metz: Corona synes at have ophævet evnen til at fastholde årsag og virkning som begrebspar

Straffordoblingen for coronaforbrydelser bør vække den afdøde retsfølelse
En kvinde opfordrede sine meddemonstranter til at vælte byen og stillede sig aktivt i spidsen for hensigten. Flere politifolk blev såret af stenkast og kanonslag. Så faldt fars hammer, kvinden græd, sympatisører kaldte det justitsmord, skriver Georg Metz.

En kvinde opfordrede sine meddemonstranter til at vælte byen og stillede sig aktivt i spidsen for hensigten. Flere politifolk blev såret af stenkast og kanonslag. Så faldt fars hammer, kvinden græd, sympatisører kaldte det justitsmord, skriver Georg Metz.

Mathias Svold

Debat
19. marts 2021

En ung kvinde, mor til to, blev ved byretten idømt to års fængsel for sin optræden under en truende og voldelig demonstration mod coronarestriktionerne. Kvinden opfordrede sine meddemonstranter til at vælte byen og stillede sig aktivt i spidsen for hensigten. Flere politifolk blev såret af stenkast og kanonslag. Så faldt fars hammer, kvinden græd, sympatisører kaldte det justitsmord.

Lov og orden-fikserede politikere har jo doblet op på det strafbare i forbindelse med pandemien. Man kan ganske vist soppe i håndsprit og sy cirkustelte af mundbind, men tyven idømmes ikke desto mindre dobbelt straf for at stjæle disse tidligere mangelvarer. Det glade vanvid, der sætter straf i perspektiv.

Mon den dømte kvinde bliver en bedre samfundsborger og mere forstandig af at sidde to år i spjældet? Var situationen principielt bedre, hvis hun kun havde fået ét? Næppe. Skyldig er hun under alle omstændigheder ifølge dommen, men burde frem for gold indespærring idømmes samfundstjeneste som gadekontrollant døgnet rundt af restriktionernes overholdelse.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jens Underbjerg

Enhver der gider læse lovteksten og præmisserne for dommen får hurtigt sat straf i perspektiv. 2 år er helt rimeligt, hvis ikke billigt sluppet. Og hvis man stjæler en palle med mundbind og sælger 100 styks for en ti'er i en baggård, så er det også på sin plads at uddele en dobbelt huskekage.

Freddie Vindberg

Hånligt, bliver der efterladt - i naturen og i flygtningelejrene.

Eva Schwanenflügel og Poul Erik Pedersen anbefalede denne kommentar
Kieran Cantrell

Således ophidset, klar til en dejlig weekend!

jens peter hansen

Sikke et skrivetalent som siger det hele og ingenting og dog, nu mangler Metz vist bare hundelortene for nå hele vejen rundt.

jens peter hansen

ups: at nå