Folk

Hvor hopper Ida Auken hen næste gang?

Ida Auken har lagt navn til det særlige Ida Auken-hop, som betegner folketingsmedlemmers gentagne partiskift, alt efter hvor magten befinder sig. Først syv år for SF, så syv år for De Radikale og nu Socialdemokratiet. Spørgsmålet er så, hvor Ida Auken hopper hen, når der er gået syv år
Ida Auken har lagt navn til det særlige Ida Auken-hop.

Ida Auken har lagt navn til det særlige Ida Auken-hop.

Miriam Dalsgaard

Debat
3. marts 2021

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren.

Ida Auken-hoppet I

De fleste har hørt om et sidespring eller et tigerspring. FOLK introducerer hermed Ida Auken-hoppet – det er, når man efter syv år springer fra parti til parti til parti. Først sad Ida som bekendt i Folketinget syv år for SF, så syv år for De Radikale og nu for Socialdemokratiet.

Ida Auken-hoppet II

Det mest imponerende ved Ida Auken-hoppet er, at ens meninger også kan springe. I 2019 var Ida arg kritiker af regeringens nøleri i forhold til bindende klimamål for 2025 i klimaloven: »Det er vi ikke klar til at give køb på,« sagde Ida, da hun var radikal på miljøets vegne.

Ida Auken-hoppet III

I januar i år blev Ida socialdemokrat for at være tættere på magten, og bum, som dug for solen forsvandt den skarpe kritik. »Vi er på vej. Vi er slet ikke i mål, men det kommer vi,« som hun skrev, da Klimarådet forleden kritiserede regeringens manglende klimaambitioner.

Ida Auken-hoppet IV

»Politik handler om at skabe forandringer,« skrev Ida som nyindmeldt socialdemokrat. Jo tak, sikkert er det, at Ida forandrer sig. Nu er spørgsmålet så, hvilket parti Ida hopper videre til. Hun har stadig syv år at tage tilløb i. Kan De Konservative på den tid nå langt nok?

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her