Folk

Jane Fonda siger ikke bare tak til priser, men skoser også prisuddeleren

I en alder af 83 har ’Hanoi Jane’ ikke tænkt sig at gå glip af en chance for at aflevere et venstreorienteret budskab
Den 83-årige aktivist og filmstjerne (alias ’Hanoi Jane’) har vundet Cecil B. DeMille-prisen for sit ’livsværk’. I takketalen skosede hun Hollywoods mangel på ’diversitet’.

Den 83-årige aktivist og filmstjerne (alias ’Hanoi Jane’) har vundet Cecil B. DeMille-prisen for sit ’livsværk’. I takketalen skosede hun Hollywoods mangel på ’diversitet’.

Ritzau/Scanpix

Debat
2. marts 2021

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren.

Ane Halsboe-Jørgensen

Uddannelsesministeren er tirsdag i samråd om nedlukningens konsekvenser for studerende i form af mistrivsel, læringstab og frafald. Årgang 20/21 risikerer at blive kendt som coronagenerationen, der blev sat uopretteligt af.

Mikhail Gorbatjov

Tillykke med de 90 til Sovjetunionens de facto-likvidator, der med glasnost og perestrojka satte gang i ukontrollable logikker, der vendte sig imod hans projekt om socialistisk fornyelse. Med Enzensbergers ord: en tilbagetogets helt.

Næringsdrivende

Butiksdøden, der hærgede også før nedlukningen, spreder tristesse i gadeliv og bybillede, så FOLK spreder gerne beskæftigelsesminister Hummelgaards budskab: ’Støt butikkerne i dit nærområde.’ Den ’lille genåbning’ er nu officiel.

Jane Fonda

Den 83-årige aktivist og filmstjerne (alias ’Hanoi Jane’), der så sent som i 2019 blev anholdt for klimaprotester, har vundet Cecil B. DeMille-prisen for sit ’livsværk’. I takketalen skosede hun Hollywoods mangel på ’diversitet’.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her