Klumme

Rune Lykkeberg: Mette Frederiksens »Danmark først« er ikke i Danmarks interesse

Statsministeren fører sig frem, som om kampen mod corona trumfer alle andre hensyn, og vi skal samarbejde med hvem som helst for at få flest mulige vacciner til os. Men Danmark er en småstat, som har brug for stærke alliancer, hvis vi skal forsvare vores frihed, socialstat og principper, skriver chefredaktør Rune Lykkeberg i denne klumme
Statsminister Mette Frederiksen (S) har været i Israel for at diskutere et vaccinesamarbejde med Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, og Østrigs forbundskansler, Sebastian Kurz.

Statsminister Mette Frederiksen (S) har været i Israel for at diskutere et vaccinesamarbejde med Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, og Østrigs forbundskansler, Sebastian Kurz.

Ritzau Scanpix

Debat
20. marts 2021

Statsministeren har givet Danmark et helt nyt værdifællesskab med Østrigs Sebastian Kurz og Israels Benjamin Netanyahu. Mette Frederiksen er en venstreorienteret, socialdemokratisk statsminister, men det er ingen forhindring for hendes nye alliance, at Kurz er en særdeles højreorienteret kansler for Østrig, og at Netanyahu er en militant og autoritær premierminister, som fører kampagne mod den internationale retsorden.

Det gør angiveligt ingen forskel for hende, hvordan palæstinenserne bliver behandlet i Israel, og hun har ingen reservationer over for at optræde som statist i Netanyahus valgkamp, der skal sikre den korruptionsanklagede premierminister mod at blive draget til ansvar. Nu har også Brasiliens Bolsonaro og Ungarns Orbàn tilsluttet sig vores nye vaccinefællesskab, men det får ikke Mette Frederiksen til at tøve. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Torben Lindegaard

@Rune Lykkeberg

Din klumme er bare 100% spot on.

Maria Ajspur, Henning Andersen, Jørgen Tryggestad, Alvin Jensen, Søren Dahl, Finn Christensen, Anders Lund, René Arestrup, Carsten Munk, Gert Romme, Mihail Larsen, Niels K. Nielsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Niels Møller Jensen, Eva Schwanenflügel, Gitte Loeyche, Leanette Nathalia Chresta Jensen, Jesper Frimann Ljungberg, Anne-Marie Esmann, Elisabeth From, Anders Graae, erik pedersen, Thomas Hjulmand og Jan Danø anbefalede denne kommentar
Atilla Thcengiz

“Mette Frederiksen er en venstreorienteret, socialdemokratisk statsminister…”

Af en eller anden årsag må jeg virkelig knibe mig slemt til for det synes at være: Venstre er højre, Fred er krig, Frihed er tvang, Børn er voksne …

Welcome to Mette’s wonderful rabbit-hole.

Estermarie Mandelquist, Christel Gruner-Olesen, Sara Egelund, Susanne Kaspersen, Alvin Jensen, Finn Christensen, Søren Dahl, Klaus Schwab, Erik Pedersen, Ib Christensen, Michael Gudnæs, Hanne Utoft og Jesper Frimann Ljungberg anbefalede denne kommentar
Irene Clausens

Mette Frederiksen har med sin rejse til Israel og støtte til den korruptionsanklagede og krigsforbryderanklagede Netanyahu placeret det danske socialdemokrati som en ukritisk støtte til Israels apartheidpolitik, dvs Israels systematiske diskrimination af palæstinenserne.
Tankevækkende når man mindes at det danske socialdemokrati i sin tid var en markant kritiker af Sydafrikas apartheid.

Brian Nocis Jensen, Rikke Nielsen, Jørgen Tryggestad, Pietro Cini, Susanne Kaspersen, Alvin Jensen, Nils Hommel, Olaf Tehrani, Erik Nielsen, Søren Dahl, Finn Christensen, Christian Bruun, Klaus Schwab, Erik Pedersen, Ib Christensen, Peter Mikkelsen, Mihail Larsen, Michael Gudnæs, lars søgaard-jensen, erik pedersen, Eva Schwanenflügel, Gitte Loeyche, Leanette Nathalia Chresta Jensen, Anne-Marie Esmann, Elisabeth From, Poul Søren Kjærsgaard og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
jens christian jacobsen

'..Mette Frederiksen kan kun tillade sig at sætte Danmark først og lade, som om hun er hævet over alle alliancer, fordi hun ved, at alle de andre ikke gør det. Danmark er en småstat, som er afhængig af stærke alliancer, hvis vi skal bevare vores uafhængighed, frihed og socialstat.'
Socialdemokratisk udenrigspolitik har siden Sovjetunionens sammenbrud på mange områder været en fortsættelse af Fogh Rasmussens aktivistiske udenrigspolitik. Især i Østeuropa. Lykkeberg mener tilsyneladende at danskere skal gemme sig bag den småstatsmentalitet der har været fremherskende siden nederlaget i 1864. Hvad skal det nytte? som Hørup sagde. Lykkerbergs moraliserende propaganda om at vi skal være glade for, at andre bakker op om en fælles politik så vi 'får lov' til at agere mere frit.
Hvem er det helt konkret, Lykkeberg, der truer vores 'uafhængighed, frihed og socialstat' hvis vi ikke gør som Tyskland og Framkrig vil? Tyske tropper, der på Merkels bud invaderer Danmark? Eller fransk invasion vest for Storebælt? Svensk?

Nike Forsander Lorentsen og Georg Kallehauge anbefalede denne kommentar

For Mette Frederiksen er alliancen med USA. Punktum. Det er en halvstærk alliance.

Hele rejseriet til Israel havde med at gøre, at give fingeren til EU - og til Merkel, for ikke at påtage sig opgaven at køre butikken EU, som en nordeuropæisk butik, men gennem vigtige dele af EU's levetid, at vælge svage ledertyper, som ikke kunne udfordre tyskernes egen autoritet. Og altså heller ikke kunne sætte sig igennem, for at få vacciner til medlemslandene. Og nu da englænderne er væk, vil EU-budgettet vokse og vokse.

Populistisk initiativfobisk defaitisme og flagellanteri samler stadig folket i den lillebitte ubetydelige og magtesløse picostat her 157 år senere. Duck and cover for satan.

Nike Forsander Lorentsen

Herr Lykkeberg, nu når du harcelerer over Mette Frederiksen rejse til Israel sammen med den Østrigs PM, ku jo det være at hun søger løsninger, helt enkelt. Synes du skal skrive LØSNINGER på et av disse 'sticky memos', Made in China, ligesom så meget andet importeret fra China.

@ Irene Clausens,

"Mette Frederiksen har med sin rejse til Israel og støtte til den korruptionsanklagede og krigsforbryderanklagede Netanyahu".

Det var faktisk også præcis det, man kunne få ud af Fox News i samme periode, der med USA-jødisk miljø som kilde oplyste, at man havde udsendt speciel corna-indbydelse til 36 premierministre, der skulle vise Israels vælgere, at han, Netanyahu, var både anerkendt og velanset.

Men bortset fra Ungarns premierminister Victor Orban, og et par andre af samme type, der ankom bagefter, var Mette Frederiksen i fint selskab med Østrigs lidt højre-nationalistiske kansler.

Nu var der absolut ikke meget "kød" på denne corona-rejse. Til gengæld er det nok mere interessant, at rejsen foregik på 1. klasse med chartret fly, der ejes af en Ukrainsk oligark, som bor godt i Wien, men som USA faktisk har efterlyst for korruption, hvidvask af penge og kriminel aktivitet i samarbejde med den såkaldte russiske mafia.

Måske kunne og burde Mette Frederiksen have rejst med almindeligt rutefly på 2. klasse, som ½hendes status giver hende ret til.

Susanne Kaspersen, Alvin Jensen, Herdis Weins, Olaf Tehrani og Ib Christensen anbefalede denne kommentar
Ib Christensen

Hendes behov for personlig og mundlig møde i Israel undte mig en del.
Vi ved Dong blev slogt kort efter Corydon havde været til privat møde med Bilderberg gruppen. Men hvornår har vi sidst hørt noget om deres møder?
Jeg kunne tænke mig at vide om de tilfældigvis havde møde i Israel på samme tid, for et undre mig det store behov for at være personligt til stede, når vi sagtens kan organisere skole med computerskærme og internet.
Kan være jeg bare er ramt af det her problem med manglende tillid......

Mihail Larsen

Interessant læsning, Gert Romme

Hvad er din kilde til historien om det chartrede fly?

Alvin Jensen, Olaf Tehrani, Eva Schwanenflügel og Ib Christensen anbefalede denne kommentar

Rigtig god kommentar, Rune Lykkeberg, Men ligesom Atilla THCENGIZ undrede jeg mig over udsagnet: “Mette Frederiksen er en venstreorienteret, socialdemokratisk statsminister…”. Den sætning skal vist strammet lidt op for at give mening og øget sandhedsværdi. Fx: “Mette Frederiksen er en socialdemokratisk statsminister…”.
Foruden de punkter, der er nævnt i indlægget og i flere kommentarer ovenfor, kan man vel ikke kalde en statsminister for venstreorienteret, når hun
- optræder gennemført inhuman ved at nægte hjælp til medborgere i forfærdelige flygtningelejre i Syrien - uanset, at disse selv har "vendt Danmark ryggen"
- vil tvangsforflytte og sortere borgere i boligområder efter etnisk oprindelse.

Rikke Nielsen, Maria Ajspur, Lars Løfgren, Christel Gruner-Olesen, Lars Bo Jensen, Flemming Berger, Susanne Kaspersen, Ebbe Overbye, Alvin Jensen, Ib Christensen, Herdis Weins og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar