Klumme

Det er en svag stat og en skamløs statsminister, som opgiver sine egne borgere i Syrien

Mette Frederiksens begrundelse for den ultimative beslutning om at opgive danske børn og voksne og overlade dem til livsødelæggende skæbner i al-Hol-fangelejren i det nordlige Syrien er chokerende tynd, skriver Rune Lykkeberg i denne klumme
»Statsministeren, som ellers synes at have ubetinget tillid til statens evne til at drage omsorg for svigtede børn, tror her tilsyneladende slet ikke på myndighedernes strategier for afradikalisering, tilsyn og overvågning,« skriver Rune Lykkeberg.

»Statsministeren, som ellers synes at have ubetinget tillid til statens evne til at drage omsorg for svigtede børn, tror her tilsyneladende slet ikke på myndighedernes strategier for afradikalisering, tilsyn og overvågning,« skriver Rune Lykkeberg.

Delil Souleiman

Debat
6. marts 2021

Staten har et moralsk ansvar over for Danmarks børn: de skal beskyttes mod deres forældres svigt, og deres liv skal ikke ødelægges af deres forældres fejl.

Stolt har den socialdemokratiske regering slået den position fast: »Hvis barnets udvikling og sundhed er i fare, har fællesskabet et ansvar for at gribe ind. Forældres ret til deres barn er ikke ubetinget,« som socialminister Astrid Krag har sagt.

»Når forældre ikke kan, så må samfundet tage over og sikre gode børneliv,« står der i Socialdemokratiets udspil ’Altid på børnenes side’. Dette er Mette Frederiksens moralske løfte over for Danmarks børn: De har intet ansvar for den livssituation, deres forældre har bragt dem i.

Ultimativt er de ikke forældrenes børn, de er statens.

Forskel på børn

Men det har vist sig, at der er ubehagelig forskel på Danmarks børn. De 19 danske børn af fremmedkrigere, der i flere år har levet i den kurdisk kontrollerede fangelejr al-Hol i det nordlige Syrien, er ikke beskyttet af den danske stat.

Forholdene i al-Hol er så horrible, at FN og nødhjælpsorganisationer opfordrer alle lande til at tage deres respektive borgere hjem. Flere hundrede børn er allerede døde i lejren, hvor mord, overgreb og tyveri regelmæssigt finder sted. Den ikke ligefrem humanitære stormagt Rusland har taget et par hundrede af deres borgere tilbage, og den belgiske regering annoncerede torsdag, at den vil gøre alt, hvad den kan, for at få de omtrent 30 børn op til 12 år hjem. Danmark har indtil nu nøjedes med at hente to børn, hvoraf den ene var et spædbarn uden forældre og den anden hårdt såret.

Regeringen har gjort det klart, at exceptionelle individuelle omstændigheder skal være til stede, før de tager ansvar for et dansk barn dernede. Tre børnepsykologiske eksperter anbefaler i en ny rapport bestilt af Udenrigsministeriet, at en fireårig pige, som lider af PTSD, bliver bragt hjem nu, hvis hun ikke skal beskadiges for resten af livet. Men statsministeren sagde i denne uge: »Børnene er i en skrækkelig situation, og jeg er sikker på, at forholdene i lejrene ikke egner sig til, at børn skal være der. Men i vores optik betyder det ikke, at de mennesker, der har vendt Danmark ryggen, skal tilbage.«

Statsministerens moralske løfte gælder altså ikke disse børn, som er uden ansvar for deres forældres handlinger, og hvis udvikling og sundhed synes at være i noget større fare end dem, regeringen vil tvangsfjerne for at redde. Også deres mødre, som er danske statsborgere, opgiver hun enhver forpligtelse over for. 

Argumenter for at opgive børn

Regeringen har to argumenter for at opgive disse danskere. Det ene er gammeltestamentligt: disse mennesker har gjort det onde, og deres gerninger er »utilgivelige«. Det andet er sikkerhedspolitisk: mødrene er nu fjender af staten og en fare, hvis de kommer hjem.

Statsministeren, som ellers synes at have ubetinget tillid til statens evne til at drage omsorg for svigtede børn, tror her tilsyneladende slet ikke på myndighedernes strategier for afradikalisering, tilsyn og overvågning. Og hvis man ikke vil have mødrene hjem, er det juridisk kompliceret at sikre deres samtykke til, at den danske stat må hente børnene.

Konflikten mellem det moralske ansvar for danske statsborgere og sikkerheden i Danmark er reel; man kan ikke afvise risikoen for, at hjemvendte fremmedkrigere kan lave terrorattentater i Danmark. Men regeringen er ikke kommet med andet end anekdotiske analogier for at retfærdiggøre sin holdning, og der er efter alt at dømme ingen substantielle sikkerhedsvurderinger, som kan legitimere regeringens beslutning.

PET har udarbejdet en sikkerhedsvurdering, som regeringen tilbageholdt fra offentligheden i et år, der konkluderer, at risikoen for, at danskerne bliver terrorister, er større, hvis de bliver i lejren. Belgierne har stillet tre kriterier for at hjemtage mødrene: de skal være belgiere, de skal rejse frivilligt, og de skal risikovurderes, så myndighederne kan sikre sig, at de ikke udgør en fare for statens sikkerhed ved hjemkomst. Det er en model, som regeringen kunne lade sig inspirere af.

Men den danske regering nøjes med bibelsk stortaleri og ukvalificerede sikkerhedsbetragtninger. Det er et chokerende tyndt grundlag for en politisk position med så ødelæggende konsekvenser. Det er en svag stat og en skamløs statsminister, som opgiver sine egne borgere i en fangelejr i det nordlige Syrien og overlader dem til en livsødelæggende skæbne.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Claus Bødtcher-Hansen

05/mar/2021

Altså ... nu deler jeg lige en forestilling, jeg
har gjort mig om, hvad der kan være foregået ...

En kvinde forelsker sig i og med en mand,
hvorefter de får et barn, og derefter flytter
de til hans oprindelige land ...

Og nu lever de, hun og børnene, i en flygtninge-
lejr, hvor livet er forfærdeligt for både hende
og deres/hendes børn ...

Og hun er, formentligt, blevet klogere ...

Så, hvis hun og børnene gerne vil hjem/tilbage
dejlige, fredelige Danmark, så lad dem komme ...

Venlig hilsen
Claus

Klavs M. Christensen, Ruba Altawil, Torben Burkal, Nickolinne Liff Damgård, David Zennaro, Elisabeth Andersen, Kim Rau Henriksen, Karoline H Larsen, Josephine Kaldan, Søren Dahl, Ole Svendsen, Eva Schwanenflügel, Troels Østergaard, Steen Holmberg, Anne-Marie Esmann, Ditte Jensen, Per Klüver, Viggo Okholm, Lars Merinder, Peter Beck-Lauritzen, Anders Jørgensen, Elisabeth From, Birgitte Johansen, John Andersen, Henriette Rasmussen, Alvin Jensen, Jette Randrup, Lone Hansen, Ete Forchhammer , Lillian Larsen og Gitte Loeyche anbefalede denne kommentar
Jacques Gauguin

De hårde fakta er, at
1. De voksne bør håndteres som de danske statsborgere de er, kriminelle eller ikke kriminelle.
2. Børn skal under ingen omstændigheder undgælde for forældrenes synder!
Så er det sagt!!!
Det mener Jacques

John Gotfredsen, Thomas Tanghus, Lars Jørgensen, Sonja Rosdahl, Torben Burkal, Peter Mikkelsen, Pietro Cini, Nickolinne Liff Damgård, Asger Larsen, David Zennaro, Elisabeth Andersen, Dan Jensen, Kim Rau Henriksen, Karoline H Larsen, Flemming Berger, Jørgen Larsen, Josephine Kaldan, Claus Bødtcher-Hansen, Søren Dahl, Ole Svendsen, Anders Reinholdt, Troels Østergaard, Eva Schwanenflügel, Herdis Weins, Steen Holmberg, Peter Wulff, Gitte Loeyche, Anne-Marie Esmann, Asiya Andersen, Katrine Damm, Ole Kristensen, Inge Lehmann, Per Klüver, Viggo Okholm, Claus Nielsen, Lillian Larsen, Hans Jørgen G. Ravn, Anders Øhlers, Troels Ken Pedersen, Peter Beck-Lauritzen, Elise Berg, Ib Gram-Jensen, Ole Frank, Elisabeth From, Birgitte Johansen, John Andersen, Henriette Rasmussen, Alvin Jensen, Lone Hansen, Ete Forchhammer , Hanne Utoft og jon jacobsen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Tak for den klumme.
Håber at MF læser den og tænker sig om endnu engang.

David Zennaro, Elisabeth Andersen, Lone Hansen, Kim Rau Henriksen, Josephine Kaldan, Eva Schwanenflügel, Gitte Loeyche, Anne-Marie Esmann, Katrine Damm, Per Klüver, Einar Kjeld Jensen, Lillian Larsen, Anders Øhlers, Troels Ken Pedersen, Ole Frank, Torben Lindegaard, Elisabeth From, John Andersen, Dan Jensen, Henriette Rasmussen, Ete Forchhammer og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Johnny Werngreen

Der er i Mette Frederiksens øjne to slags danskere: dem vi hjælper, og dem vi ikke hjælper. Det er så moralsk afstumpet, at det er umuligt at stemme på hende og hendes parti.

Thomas Tanghus, Sonja Rosdahl, Nickolinne Liff Damgård, Asger Larsen, Elisabeth Andersen, Lone Hansen, Kim Rau Henriksen, Karoline H Larsen, Flemming Berger, ingemaje lange, Eva Schwanenflügel, Steen Holmberg, Gitte Loeyche, Anne-Marie Esmann, Lars Løfgren, Katrine Damm, Inge Lehmann, Ole Kristensen, Lillian Larsen, Anders Øhlers, Troels Ken Pedersen, Elisabeth From, John Andersen, Lars Henrik Pontoppidan, Henriette Rasmussen, Klavs M. Christensen, Alvin Jensen, Steen K Petersen, Ete Forchhammer , Dorte Sørensen, Hanne Utoft, Hans Larsen og jon jacobsen anbefalede denne kommentar

"PET har udarbejdet en sikkerhedsvurdering, som regeringen tilbageholdt fra offentligheden i et år, der konkluderer, at risikoen for, at danskerne bliver terrorister, er større, hvis de bliver i lejren. "

Det er også forskningsmæssigt belæg for at hjemtagelse væsentligt reducerer risikoen for fortsat/udvikling af terroristisk adfærd - og så er det naturligvis det humant rigtige at gøre. Læg dertil at vi som samfund har brug for mere viden om hvorfor de tog afsted, hvad de har oplevet/foretaget sig dernede etc.; som det er lige nu, fyldes æteren af fordomme og gætterier, herunder danske folkedomstole som notorisk ved at de er landsforrædere og har myrdet løs dernede.

Thomas Tanghus, Peter Mikkelsen, Nickolinne Liff Damgård, David Zennaro, Elisabeth Andersen, Lone Hansen, Kim Rau Henriksen, Karoline H Larsen, Flemming Berger, Josephine Kaldan, Søren Dahl, Peter Wulff, Anders Reinholdt, Troels Østergaard, Eva Schwanenflügel, Steen Holmberg, Bjarne Bach Madsen, Gitte Loeyche, Anne-Marie Esmann, Katrine Damm, Inge Lehmann, Per Klüver, Viggo Okholm, Einar Kjeld Jensen, Lillian Larsen, Troels Ken Pedersen, Ib Gram-Jensen, Jan Fritsbøger, Birgitte Johansen, Elisabeth From, John Andersen, Henriette Rasmussen, Alvin Jensen, Christian Bruun, Ete Forchhammer og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
Judithu Kaastrup

Endelig!
Tak for klar og ansvarlig tale..
jeg opfordrer alle danske statsborgere til at handle. Det handler om grundpillen i retstaten Danmark. At vi kan og vil tage ansvar for vores statsborgere uanset hvilke ideologiske, kriminelle vildfarelser de samme statsborgere må ha rodet sig ud i.

Skriv under på de to borgerforslag , der begge opfordrer til at få de danske børn hjem fra de syriske Lejre og deres mødre til retsforfølgelse i Danmark. Nu.

Sonja Rosdahl, Torben Burkal, Peter Mikkelsen, Nickolinne Liff Damgård, Asger Larsen, David Zennaro, Elisabeth Andersen, Lone Hansen, Dan Jensen, Kim Rau Henriksen, Josephine Kaldan, Claus Bødtcher-Hansen, Søren Dahl, Troels Østergaard, Eva Schwanenflügel, Steen Holmberg, Gitte Loeyche, Anne-Marie Esmann, Asiya Andersen, Katrine Damm, Per Klüver, Einar Kjeld Jensen, Claus Nielsen, Hans Jørgen G. Ravn, Hanne Utoft, Ib Gram-Jensen, Jan Fritsbøger, Elisabeth From, Henriette Rasmussen, Alvin Jensen, Steen K Petersen, Margrethe Gade, Christian Bruun, Ole Falstoft, Dorte Sørensen og Ete Forchhammer anbefalede denne kommentar
jens christian jacobsen

Alle er enige om at børnene ikke skal undgælde for deres forældres gerninger. Flere synes at glemme, at er der grund til at tro, at forældrenes gerninger har været strafbare, skal forældrene stilles for retten. Rune Lykkeberg undlader behændigt at omtale denne kendsgerning.
Problemet er, som det flere gange er blevet nævnt i pressen, at sætter man en ret i Danmark, er der stor sandsynlighed for at retfærdigheden ikke sker fyldest. Ofre, vidner og dokumentationer befinder sig mange tusind kilometer væk. .
Man kunne nedsætte en internationale ret efter borgerkrigen i ex-Jugoslavien. Hvorfor så ikke her?
Forældrene til børnene i al-Hol har med al tydelighed vist, at de ikke kan varetage deres børns tarv. Tag børnene hjem med det samme uden forældrene og stil dem til ansvar for en international ret i nærområdet.

Martin Sørensen, Svend-Erik Runberg, Anders Øhlers, Per Christensen, Helle Walther, Rune Mariboe, Christopher Ford og Dan Jensen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Et PS til Johnny Werngreen- MF stod også forrest med sit forslag og indførslen af nyttejob osv.

Hvis de skulle have nogen mening så skulle der være stillet krav til arbejdsgiverne om at ansætte disse udsatte mennesker de timer som kontanthjælpen kunne dække inden for de overenskomst aftalte løn og arbejdsforhold. Ligeledes skulle det ikke ha' blevet næsten umuligt at opnå en førtidspension.
Så mange mennesker ,der af den ene eller anden grund ikke kan være på arbejdsmarkedet har desværre heller ikke samme værdig for MF og samfundet- og så som formand for et parti, der kom til verden for at hjælpe de svageste og mest udsatte i samfundet.

Peter Mikkelsen, Nickolinne Liff Damgård, David Zennaro, Lone Hansen, Dan Jensen, Eva Schwanenflügel, Herdis Weins, Lars Løfgren, Katrine Damm, Inge Lehmann, Ebbe Overbye, Ole Frank, Jan Fritsbøger, Birgitte Johansen og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Ete Forchhammer

Skamløsheden blev i torsdags luftet til fulde ved valget af alliance-partnere!

Den slags sker ikke uforberedt eller ved at ligge på den lade side. Tænk hvis energien var blevet brugt ansvarligt i et større perspektiv end det der kan ses gennem et nypudset vindue ud til en baghave eller andedam.

Peter Mikkelsen, Nickolinne Liff Damgård, Eva Schwanenflügel, Asiya Andersen, Inge Lehmann, Freddie Vindberg, Birgitte Johansen og Elisabeth From anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Alle vil have forældrene stillet for retten for deres handlinger - problemet er bare at de bliver beskyldt for dit og dat af uhyrligheder - det eneste "vi" med sikkerhed ved er at de er rejst ned til områder som der var forbud mod - ja nogle var rejst før forbuddet.

Ligeledes har der været historier fremme om kvinder der forsøgte at flygte fra området osv. Så historien om disse mennesker er ikke så sort/hvid som mange "elsker" at fremstille den.

Ligeledes så vil flere af børnene blive endnu mere traumatiseret ved at blive adskilt fra moren. Ja det har den ene lille pige flere lægers ord for uden Børnenes selv udråbte statsminister vil være minister for barnet.

Nickolinne Liff Damgård, Lone Hansen, Josephine Kaldan, Eva Schwanenflügel, Gitte Loeyche, Katrine Damm, Inge Lehmann, Per Klüver, Lillian Larsen, John Andersen, Hanne Utoft, Henriette Rasmussen, Alvin Jensen, Jette Randrup og Judithu Kaastrup anbefalede denne kommentar

Engang var Socialdemokratiet et humanistisk parti. Det grundlag har de med Mette Frederiksen forladt. Nu gælder de humane hensyn kun de 'rigtige' danskere. Børnene i al-Hol er blevet ofre for et politisk taktisk spil, der handler om at holde DF og NB stangen. Hvem bliver de næste Mette Frederiksen ofrer af politisk taktiske hensyn?

Frank Borchorst, Sonja Rosdahl, Peter Mikkelsen, Nickolinne Liff Damgård, Lone Hansen, Christian Mondrup, Flemming Berger, Josephine Kaldan, Karsten Nielsen, Eva Schwanenflügel, Anders Reinholdt, Herdis Weins, Gitte Loeyche, Anne-Marie Esmann, Lars Løfgren, Katrine Damm, Inge Lehmann, Per Klüver, Freddie Vindberg, Claus Nielsen, John Andersen, Troels Ken Pedersen, Hanne Utoft, Ebbe Overbye, Carsten Munk, Ib Gram-Jensen, Birgitte Johansen, Elisabeth From, Lars Henrik Pontoppidan, Henriette Rasmussen og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Klavs M. Christensen

Frederiksen ved, at Herr og Fru Danmark ikke ser de danske børn i lejre som danske. Debatten i de sidste 30 år har manifesteret forskellen mellem danskere og såkaldte nydanskere = perker som er tolereret. For Herr og fru Danmark er disse børn perkerbørn. Danmarks lille mentalapartheid kommer så sandelige frem i netop denne skamfulde sag.

Peter Mikkelsen, Sabine Behrmann, Lone Hansen, Christian Mondrup, Josephine Kaldan, ingemaje lange, Eva Schwanenflügel, Anders Reinholdt, Gitte Loeyche, Katrine Damm, Inge Lehmann, Claus Nielsen, Lillian Larsen, Hanne Utoft, Ib Gram-Jensen, Ole Frank, Elisabeth From, Birgitte Johansen og Judithu Kaastrup anbefalede denne kommentar

Apropos Syrien-krigen og det amerikanske kvælertag på landets økonomi, herunder den ulovlige besættelse af landets energifelter (hvilket forværrer den humanitære situation i landet og udfordrer genopbygningen af civilsamfundene), så giver Aaron Maté dette aktuelle perspektiv på den amerikanske Syrien-politik, inklusive de velargumenterede protester fra bl.a. Tulsi Gabbard: https://www.youtube.com/watch?v=mBdO1Rc9ctU

Lars Løfgren, Nike Forsander Lorentsen og jens christian jacobsen anbefalede denne kommentar

Klavs M. Christensen, meget enig i, at Mette Frederiksens holdning til, hvem der er værd at hente tilbage, netop bunder i dette. Også selvom der mig bekendt er en hel del etniske konvertitter blandt kvinderne.

Lone Hansen, Eva Schwanenflügel og Anne-Marie Esmann anbefalede denne kommentar

Der er vel nogle udfordringer i, at børnene ikke er født i Danmark - og således ikke pr. automatik er danske statsborgere.

I alle fald: Ja, tilbyd evt. at modtage de mindste børn som humanitær hjælp - som andre børn i udsatte områder har været importeret - og lad de forældre, som alligevel ville skulle sidde mange år i fængsel herhjemme, blive..?

Birgitte Johansen

Det bliver sgu mere og mere trist at være kristen dansker!
Først var der biskoppen, der ikke ville tage afstand fra omskæring af drengebørn; han kaldte det 'kristen tolerance'! Og nu en regering, der vil lade sagesløse børn af danske borgere sidde og rådne op i rædselsfulde koncentrationslejre.
Hvor kan jeg gå hen og brække mig?

Herdis Weins, Gitte Loeyche, Inge Lehmann og Ole Frank anbefalede denne kommentar
Krister Meyersahm

Danmark har pligt til at sikre danske statsborgere deres rettigheder i.h.t. Menneskerettighedskonventionen, dette uanset, hvor de befinder sig på kloden. Konventionen er dansk lov (L. 285 af 1992).

Så hvad enten man kan lide det eller ej, er det regeringens juridiske pligt og ansvar, at skaffe danskere i ”fangelejre” deres ret til retfærdig retsbehandling, indenfor en rimelig frist. Dette sidste, indenfor rimelig frist, er overskredet for længst og derfor er der ikke andet at gøre end at skaffe de pågældende til Danmark.

Vagn Buch-Pedersen, Lone Hansen, Steen Obel, Karsten Nielsen, Eva Schwanenflügel, Herdis Weins, Birgitte Johansen, Katrine Damm, Inge Lehmann, Per Klüver og Claus Nielsen anbefalede denne kommentar

Birgitte Johansen, lyt til Matés veldokumenterede gennemgang af den amerikanske Syrien-politik, som afdækker hvordan amerikanerne, mere eller mindre aktivt har understøttet IS og Al-Qaeda i Syrien, fordi ambitionen var at lave et regimeskifte. Der er absolut mere til brækspanden.

Gaderummet Regnbuen, John Andersen og jens christian jacobsen anbefalede denne kommentar
Carsten Nørgaard

@Rune Mariboe: Mig bekendt er ”jus soli”, altså tildelelse af statsborgerskab på baggrund af, at man er født på et bestemt sted, ikke en del af den danske lovgivning.

Hvis en af forældrene er statsborger er det (igen: mig bekendt) ligemeget, hvor barnet blev født; så det dansk statsborger. Sammen med adoption før alderen 12 år er det de to muligheder for såkaldt ”automatisk erhvervelse af dansk statsborgerskab”.

Lone Hansen, Eva Schwanenflügel, Inge Lehmann, Per Klüver, John Andersen og Troels Ken Pedersen anbefalede denne kommentar
Judithu Kaastrup

Carsten Nørgård
Så lad os starte med at få de danske statsborgerkvinder hjem nu med deres danske børn.
Så vidt jeg har forstået er det alene dem, der af ihærdige , modige og lov kyndige danske statsborgere forsøges at få hjem. Med hver deres ekspertiser : jura, retssikkerhed, psykologi , historisk og humanistisk bevidsthed.

Lone Hansen, Eva Schwanenflügel, Birgitte Johansen og Per Klüver anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Lad dem dog komme hjem. Jeg tror ikke man kan dømme mødrene for hvordan skulle man kunne bevise deres eventuelle ugerninger her i landet uden vidner. Der må dog være nogle fædre til børnene også. Skal de med hjem ? Skal de afkræves alimentationsbidrag ? eller hvad ?

Carsten Nørgaard

Judith Kaastrup:

Staten, herunder ”børnenes statsminister”, begår overgreb og undlader at opfylde dens forpligtelser, fordi brun blok har travlt med at mene og føle en hel masse. Mette Frederiksen fremstår som en gedigen Støjberg her: Statsborgere har rettigheder, men ligesom ”barnebruds-undskyldningen” fremturer MF med sin egen ”de-har-opgivet-Danmark”-undskyldning. Samme blok, samme værktøjskasse, samme kyniske menneskesyn.

Hver dag i lejren er en lidelse for de børn, og se nu hvor mange flere dage politikerne har smidt på bunken ved at afspore debatten på Støjbergsk maner, så al opmærksomheden og energien bliver brugt på diskussion og ikke nødvendig akut hjembringelse.

Frank Borchorst, Lone Hansen, Josephine Kaldan, Eva Schwanenflügel, Herdis Weins, Birgitte Johansen, Judithu Kaastrup, Per Klüver, Lillian Larsen og Mads Troest anbefalede denne kommentar
Per Christensen

Der tales meget her i kommentarerne om at de skal "hjem". De tog jo netop til et nyt hjem og valgte Danmark og Europa fra - både geografisk og som samfundsmodel. Hertil kommer at de støtter et forsøg på at aktivt bekrige vores livstil og samfundsmodel.
At deres projekt ikke lykkedes og de nu ligger som de har redt, skal ikke lede til at vi skal hente dem til Danmark.
Derimod er en udemærket idé, som en foreslog her i sporet, at hjælpe i lokalområdet og samtidig ordne en retsprocess der, således der dømmes og straffes efter lokale skikke.

Peter Hansen, Henrik Andersen og Per Torbensen anbefalede denne kommentar

Nu kan der vel snart ikke være flere indfaldsvinkler tilbage for at bringe dette emne op igen; "de stakkel børn med deres mødre i fangelejrene Al-Hol og Al-Roj", hvor de venter på at få deres sag for retten.

De forældre der tog derned med deres børn, var for at tilslutte sig IS i det lykkelige og retfærdige Kalifat, - og som vi havde set det på de elektroniske medier, gladeligt slog uskyldige hjælearbejdere ihjel ved halshugning.

Det var ikke de eneste historier om Kalifatets brutalitet, som der var fremkommet i medierne, og som disse forældre og andre allerede havde kunnet se og læse om i vore medier.

Mange lukkedet bevidst øjnene herfor, og drog ud til Kalifatet og atter andre drog på eventyr i det eksotiske fremmede, - men som tiden gik skiftede eventyret karakter, og for nogle blev det et mareridt i fangenskab i disse lejre, hvoraf nogle også har børn. og efterfølgende fået flere.

Der skal ikke være nogen tvivl om, jeg mener det forfærdelige forhold i disse lejre, og bestemt ikke noget godt sted for disse børn og deres opvækst, - men det er grundlæggende ikke den danske stats ansvar, og vi har ingen juridisk kompetence(jurisdiktion) dernede, ligesom Syrien heller ingen juridisk kompetance her i danmark, som er suveræn for landenes vedkommende.

Der skal heller ikke være tvivl om jeg mener det er sympatisk at tænke på børnene i lejrene, men de er nu engang ikke de eneste der er fulgt med deres forældre ud i det fremmede, og hvor det efterfølgende ikke gik alt for godt, og i da lever f.eks. i en halvrådden trailerpark i Amerika, eller et andet sted i verden under kummerlige forhold, som deres forældre tog dem med til.

Hvis det er så magtpåliggende med børnenes tarv, hvorfor skal vi så ligenetop gøre forskel på de børn i Syriens lejre overfor dem der befinder sig et helt andet sted under kummerlige forhold, - men som stadig er danske, og har behov for en ordentlig opvækst, som man så absolut vil give, - men kun til disse børn i Syrien?

Vi kan og må ikke gøre forskel må den gode ånd fortælle os, - men det er bare ikke det man er i gang med via denne fortælling, - hvor man slår på "alle børn(danske) har ret til.....", men det mener man så åbenbart ikke alligevel, de ukendte børns trængsler må alligevel godt forblive uden hjælp.

Eksperterne siger; - tja så er al tvivl bortfejet, men ingen af eksperterne vil alligvel lægge hovedet på blokken for det de "siger", - nej selvfølgelig ikke fordi de godt ved det er noget de tror på, og måske også i misforstået sympati for de stakkels børn - altså kun dem i lejrene, - de andre "usynlige" vi ikke hører om vil de ikke medtage!

Det er forskelbehandling - intet mindre, og så af danske børn i det fremmede, som nogen mener Danmark har ansvaret for, sammen med dem i lejrene.

Nææ.., her skiller vandene.

Disse mænd og kvinder med børn skal dømmes for deres forbrydelser som de har begået dernede i det fremmede, - der hvor beviserne også finder, og så må de tage deres straf som de idømmes.

Danmark skal ikke bruge ressourcer på at tage dem hjem og stille dem for en domstol herhjemme, hvor det er endnu sværere eller nærmest umuligt at fremskaffe beviser for deres forbrydelser, - forbrydelser de ikke har begået imod den danske stat, og som gør det komplet vanvittigt at stille dem for en dansk domstol, - vi er simpelthen ikke berettiget juridisk til at dømme dem, for skal det ikke ske i Syrien, så må det være en international domstol der skal dømme dem.

Stop nu det hysteri om disse uansvarlige forældre og eventyrere, der med deres handling selv har bragt sig i den situation de er i, - men og desværre også for deres børn og deres fremtid.

Der er ikke tale om en svag stat, og en skamløs statsminister, men derimod om en flok småhysteriske empatisøgende sjæle der ikke kan få tilstrækkeligt udløb for deres eget liv i dagligdagen, og søger noget at kaste sig over for at dække deres omsorgsbehov.

Jacob Nielsen, Niels Makholm, Martin Sørensen, Peter Hansen, Henrik Andersen, Per Torbensen og Per Christensen anbefalede denne kommentar
Troels Ken Pedersen

At forældrene har et ansvar for deres børn betyder ikke at staten IKKE har et ansvar for børn, der formelt set er danske statsborgere. De to ting udelukker ikke hinanden.

Gitte Loeyche, Lone Hansen, Eva Schwanenflügel, Herdis Weins, Birgitte Johansen, Inge Lehmann, Freddie Vindberg, Claus Nielsen og Lillian Larsen anbefalede denne kommentar

Espen Bøgh d.d. kl. 11.25, din hånlige indstilling overfor nogle simple, humanitære principper som kun kan fungere, hvis de er universelle (dvs. gælder for alle i enhver situation) taler selvtægtens sprog ... ligesom din udokumenterede konklusion om at disse syrienskrigere har begået diverse former for kriminalitet, hvorfor de uden rettergang kan idømmes eksil fra Danmark, udgør et brud med princippet om at enhver er uskyldig til det modsatte er bevist.

Men bortset fra dette har du en pointe i at sagen ikke bør sentimentaliseres - eller misbruges i en klientilistisk skueproces. Hvilke andre børn er det i øvrigt, du mener at fortalere for hjemtagelse af børnene af syrienskrigere overser/negligerer?

hannah bro, Eva Schwanenflügel, Herdis Weins og Birgitte Johansen anbefalede denne kommentar

Har liket diverse udsagn og slutter hos Esben Bøgh og kommer så i tvivl, og må hermed tilkendegive at det her e ret alvorligt dilemma mellem etik, moral medfølelse og jura i forhold til ansvar og ret.
Lidt fejt måske uanset hjertet stadig siger tag dem hjem også evt. uden forældrene uanset at jeg har en ide om at disse kvinder trods alt har set vanviddet og grusomheden ,der kan ændre på deres erkendelse.

Judithu Kaastrup

Carsten Nørgård
Jeg er helt io aldeles enig med dig og må ha udtrykt mig rigtig dårligt, hvis noget andet fremgår.

Carsten Nørgaard og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Undskyld Espen Bøgh - men er det ikke lige "smart nok" med den salut - "Der er ikke tale om en svag stat, og en skamløs statsminister, men derimod om en flok småhysteriske empatisøgende sjæle der ikke kan få tilstrækkeligt udløb for deres eget liv i dagligdagen, og søger noget at kaste sig over for at dække deres omsorgsbehov."

Min tanke er mere en flok med empati for andre og et ønske om en retstat der galt for alle de danske statsborgere. Det skal vel stadigt være lovligt at stille regeringen og statsmagten kritiske spørgsmål og ønsker om et lige retssamfund for alle statsborgere.

Men med alle de uhyggelige rædselshistorier, der fortælles om denne lille folk, der har tilsluttet sig IS - hvorfor de har det er der sikkert mange grunde til og det var nok de grunde Danmark bør beskæftige sig med i stedet for at grave grøften endnu dybere med alle de fordomme og beskyldninger mod folk som "vi" ikke ved ret meget om.

Lone Hansen, Inge Lehmann, Eva Schwanenflügel, Herdis Weins og Birgitte Johansen anbefalede denne kommentar

Statministeren har først og fremmest et moralske ansvar for at passe på hele Danmark og danskerne, det handler om vores alle sammens sikkerhed, og ikke om nogle få individers velbefindende.

Disse individer har selv valgt Danmark fra og så fået børn uden for Danmark med mordere, krigsforbrydere osv. Det er, desværre, forældrenes valg i livet hvor disse børn nu vokser op, og vi kan ikke som land hjælpe hele verdens fattige eller mistrivslede børn, sådan fungere verden ikke, for så saver vi simpelthen den gren over hvorpå vi selv sidder.

Der må være en grænse for den blinde godhed, også som eksempel til fremtiden, for hvis vi som stat bare giver efter for det konstante politisk "korrekte" pres, så vil det igen og igen blive misbrugt og udnyttet. Prisen kan blive meget høj og vil de der nu råber højest betale prisen og tage det ansvar på sig den dag det går galt, jeg tvivler?

Moral, etik, empati osv. er godt, men disse kan også manipulleres, være naive og selvdestruktive hvis man ikke samtidigt har fornuften og sin rationelle sans med i sine beslutninger.

Nogle gange er det et valg i mellem kolera og pest, der er ingen god løsning på denne her problemstilling, men det er hverken Mette Frederiksens eller regeringens skyld og her må Mette og regeringen tage hensyn til sikkerheden og hele samfundet.

Per Christensen, Niels Makholm og Henrik Andersen anbefalede denne kommentar
Gitte Loeyche

Hver gang, jeg hører Mette Frederiksen omtalt som "børnenes statsminister", får jeg det meget dårligt!

Sonja Rosdahl, Ete Forchhammer , Lone Hansen, Inge Lehmann, Eva Schwanenflügel og Herdis Weins anbefalede denne kommentar

Peter Hansen: Nu drejer det sig ikke om at 'hjælpe hele verdens fattige eller mistrivslede børn' men om de ca.. 30 børn som er danske statsborgere.
Du appellerer til at vi tænker rationelt. At vi er med til at udklække fremtidens terrorister, hvis vi ikke tager ansvar for disse børn er en rationel konklusion. Tør du tage ansvaret for hvad der sker ved ikke at handle?

Gitte Loeyche, Lone Hansen, Viggo Okholm, Inge Lehmann, Ebbe Overbye, Eva Schwanenflügel og Herdis Weins anbefalede denne kommentar
Krister Meyersahm

Det er danske myndigheders pligt at sikre, at danske borgeres rettigheder respekteres, uanset hvor de befinder sig. Har danske myndigheder kendskab til, at danskere der opholder sig uden for landets grænser, frivilligt eller ej, ikke er sikrede deres rettigheder ifølge Menneskerettighedskonventionens afsnit 1, art. 1 -18, er det statens pligt at iværksætte tiltag herimod.

Man kan mene hvad man vil om disse mennesker men, lade dem rådne op i en "fangelejer" uden at sikre dem de retsgarantier som loven garanterer er ikke en mulighed.

Gitte Loeyche, Lone Hansen, Inge Lehmann, Eva Schwanenflügel, Judithu Kaastrup og Herdis Weins anbefalede denne kommentar

Hanne Utoft, 06. marts, 2021 - 11:58

Jeg syntes ellers jeg forholder mig ganske nøgternt til problematikken uden at være hånlig ihvertfald ikke overfor de stakkels børn i lejrene og de forhold de lever under.

Situationen for forældrene(mødrene som oftest) er helt den damme som for andre krigsfanger fra tidligerekrige, - de afventer der sag kommer for retten, så de kan få deres dom.

Jeg kender ikke til deres forbrydelse/r, og undre mig over du giver udtryk for at kende dertil, - men undrer mig også over du ikke fremlægger det i dit indlæg, hvilket havde været helt fint.

Jeg kender ikke til andre børn der er udrejst med deres forældre, men min sunde fornuft siger mig, at det næppe kan være gået dem alle lige godt, hvilket så betyder de lever i ringe kår, da mange andre lande ikke har de samme sociale forhold som vi har herhjemme, og som er unike.

Mit naturlige spørgsmål i den anledning er så, skal overse dem og være ligeglade, og kun tage os af de kendte(i lejrene), eller hvad(?) når nu det gælder så universelt at staten Danmark skal bistå alle unde elendige leveforhold i det fremmede(?), for de er vel lige så berettiget til vort land hjælp - ikke til glemsel for andre vi heller af omsorgsgrunde vil gøre noget for.

Når folk er i fangelejre eller sidder i fængsel i det fremmede - uanset hvilke kummerlige forhold de sidder under, - så har Danmark ingen jurisdiktion over dem, og kan ikke blot kræve dem udleveret til udsendte folk fra Danmark.

Freddie Vedlon Hansen sad i Tyrkiet fængsel for narkosmugleri, - men vi havde da ingen jurisdiktion i Tyrkiet og kunnekræve ham udleveret, - vi måtte pænt stå med "hatten i hånden", og bede om vi kunne få lov til at overføre ham til afsoning i Danmark i stedet for.

Disse forældre må derfor afvente deres rettergang og dom for de forbrydelser de måtte have begået, - sådan har det været i umindelige tider med tilfangetagne der evt. har begået krigsforbrydelser.

NB: Må jeg minde om et indslag for nylig i DR tv, og hvor advokaten Knud foldschak optræder med en pige der sidder og tegner, - indslaget handler om en 4-årig pige man gerne vil hjemtage fra en af lejrene til danmark, grundet hendes traumatiske tilstand.

Jeg gik og går ud fra, at den omtalte pige er den pige vi ser ved siden af Knud Foldschak, og undrer mig såre over, at denne traumatiserede pige, optræder ganske åben taler med Kund Foldschak - ikke som en indadvendt pige med traumer, men som en udadvendt pige der svarer hurtigt mens hun forsætter med at tegne.

- Det var ikke svært at opfatte det som en falsk historie, og det undrer mig meget ingen fortalte om det ikke var den pige man gerne ville have med hjem til Danmark, det havde været rimeligt, og man havde undgået mistanken om indslagets ægthed.

Dorte Sørensen, 06. marts, 2021 - 13:15

- Jamen, vi har da et lige retssamfund for alle borgere i Danmark, - men vi har altså ingen jurisdiktion over danskere i fremmede lande der har begået krigsforbrydelser eller almindelig kriminalitet, de må acceptere at det er de enkelte landes retsmaskineri der tager sig af den slags.

I Danmark udleverer vi jo heller ikke mennesker der har begået forbrydelser i danmark til andre lande, som kræver jurisdiktion for dere borgere i Danmark.

- Arh, Danmark skal ikke spilde tiden med at give sig til at registrere grundene til hvorfor folk / mennesker i vort demokratiske land og med den frihed de har her, rejser til fremmede lande, - det ville da være spild af tid og ressourcer.

Jeg syntes det er fint vi lader folk frit rejse hvorhen de vil, som en del af vort demokrati.

Krister Meyersahm

Espen Bøgh.

"Disse forældre må derfor afvente deres rettergang og dom for de forbrydelser de måtte have begået", skriver du.

Ja, tak - men når ingen vil retsforfølge dem, og da slet ikke Danmark, jvnf. statsministeren. Hvad så? Skal de så bare rådne op eller skal vi som civiliserede mennesker hjælpe dem, som de har juridisk krav på. Se evnt. mit indlæg af 06. marts, 2021 - 14:49.

Lone Hansen, Birgitte Johansen, Inge Lehmann og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

"Mit naturlige spørgsmål i den anledning er så, skal overse dem og være ligeglade, og kun tage os af de kendte(i lejrene), eller hvad(?) når nu det gælder så universelt at staten Danmark skal bistå alle unde elendige leveforhold i det fremmede(?), for de er vel lige så berettiget til vort land hjælp - ikke til glemsel for andre vi heller af omsorgsgrunde vil gøre noget for."

Espen Bøgh, hvis du spørger mig, skal vi ikke overse nogen dansk statsborgers krav på at blive modtaget i Danmark - og vi skal, i de tilfælde vi bliver bekendt med at danske statsborgere befinder sig i en humanitært udsat situation, tilbyde hjælp til afvikling af pgl. situation. Og i virkeligheden har vi også via vor tilslutning til FN-pagten pligt til at vise alle andre borgere i verden hjælp og hensyn iht. deres humanitære retskrav (bl.a. heraf følger eks.vis. vor forpligtelse til at modtage flygtninge).

"Jeg kender ikke til deres forbrydelse/r, og undre mig over du giver udtryk for at kende dertil, - men undrer mig også over du ikke fremlægger det i dit indlæg, hvilket havde været helt fint."

Det er dig, som bl.a. skriver at de (syrienskrigerne/mødrene) skal dømmes for deres forbrydelser 'dernede' - og at de tog derned for at leve i det lykkelige Kalifat, som de vidste foretog halshugninger o.a. Så jeg fik stærkt indtryk af at du allerede ved det væsentligste om deres motiver og handlinger 'dernede' - derfor spurgte jeg. Mig bekendt ved vi ret lidt om hvad der er sket dernede - og bevæggrundene kan nok variere en del. Eksempelvis hævder en norsk kvinde, som er hentet hjem fra Syrien, at hun blev holdt som fange af de mænd, hun var sammen med - og hun fik sine børn i Syrien. Der er også sager fra bl.a. Tyskland, hvor der vitterligt kan rejses tvivl om det personlige ansvar, herunder piger som er blevet lokket med og siden holdt som sexslaver - og en britisk pige på 15, som har fået og mistet tre børn under opholdet i Syrien. Hvilke forbrydelser, de måtte have begået, er jeg ubekendt med - bortset fra at den britiske pige har fået frataget sit britiske statsborgerskab i konsekvens af at have tilsluttet sig IS.

I øvrigt; hvor 'nøgtern' en omtale af de, som advokerer for at Danmark skal gøre en indsats, synes du selv at dette er?:

"Der er ikke tale om en svag stat, og en skamløs statsminister, men derimod om en flok småhysteriske empatisøgende sjæle der ikke kan få tilstrækkeligt udløb for deres eget liv i dagligdagen, og søger noget at kaste sig over for at dække deres omsorgsbehov."

Du insinuerer at det er mennesker med emotionelle og selviske motiver, som har et andet synspunkt end du selv har. Det er ikke nøgternt, men udadprojicerende.

Lone Hansen, Birgitte Johansen, Inge Lehmann og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Rettelse; den britiske pige rejste til Syrien som 15årig og er idag 21.

Kjeld Pyrdol Nielsen

Ok, misforstå ikke denne kommentar, men er det korrekt at disse forældre blev frataget deres statsborgerskab grundet deltagelse i krigen for ISIS og at børnene er født i Syrien og Irak. Hvis dette er korrekt er det jo statsligt ikke vores ansvar, de fra sagde sig jo vores beskyttelse, hvor meget det end piner os at se en skæbne som de børn får i arv fra deres forældres extreme svigt ved handlingen og derved indflydelse på deres børns tarv.
En mulighed er vel ret beset at nogle fornuftige voksne adoptere børnene og på denne måde for de klart uegnede forældre helt væk fra påvirkningen af disse børns skæbne

Eva Schwanenflügel

"I den seneste rapport om terrortruslen mod Danmark vurderer PET's Center for Terroranalyse (CTA), at det er usandsynligt, at børnene i lejrene udgør en aktuel terrortrussel, da de fortsat er for små. Men risikoen for radikalisering forøges, jo længere tid de er i lejrene, står der i vurderingen.

"Det er CTA’s generelle vurdering, at større børn, der vender hjem fra konfliktzonen eller fra lejre, kan udgøre en terrortrussel på grund af indoktrinering eller anden påvirkning i konfliktzonen. Det er i den forbindelse også CTA’s vurdering, at risikoen for indoktrinering og påvirkning som udgangspunkt forøges, jo længere tid børnene opholder sig i et radikaliseret miljø, herunder i lejrene i det nordøstlige Syrien," står der i vurderingen fra Center for Terroranalyse."

"Regeringen går direkte imod trusselsvurdering fra PET: Vores linje ligger fast, siger justitsminister"
https://nyheder.tv2.dk/politik/2021-03-04-regeringen-gaar-direkte-imod-t...

"Vi alene vide", synes regeringens motto at være.

Lone Hansen, Birgitte Johansen og Josephine Kaldan anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

"Børnene er mellem 0 og 14 år gamle. Og det får nu FN til at rette en skarp kritik af den danske regerings håndtering af sagerne.

- For det første er vilkårene i de her lejre umenneskelige. Der foregår tortur, inhuman og nedbrydende behandling. For det andet er børnene ofre for terrorisme. De har ikke gjort noget for at ende midt i en gold ørken i et telt uden sanitære forhold og ordentlig mad og vand, fortsætter hun:

- Og for det tredje har stater, herunder Danmark, en international forpligtelse til at beskytte deres borgere, når de er i fare for tortur og udsat for umenneskelig behandling.

I den kurdisk-kontrollerede autonome nordøstlige del af Syrien, hvor lejrene ligger, mener styret i udgangspunktet, at mødrene skal med deres børn hjem. Ifølge den udenrigsansvarlige, Abdul Karim Omar, som DR Nyheder mødte i efteråret, fungerer lejrene “som de rene radikaliseringsanstalter”.

Derfor mener han, at det er afgørende, at børnene kommer hjem sammen med deres mødre."

"FN-chef med kras kritik af Danmark"
https://www.dr.dk/nyheder/udland/fn-chef-med-kras-kritik-af-danmark-i-la...

Frank Borchorst, Ete Forchhammer , Lone Hansen, Birgitte Johansen, Inge Lehmann, Steen Obel, Josephine Kaldan og Ole Svendsen anbefalede denne kommentar

Sørgelig artikel om hvor ringe det står til i Danmark og Mette Frederiksen er godt nok sunket meget, meget dybt - desværre!

Lederen rammer fuldstændigt plet i sin analyse.

Den virkelige begrundelse skal nok findes i at Soc. Dem fisker stemmer blandt det yderste højres vælgere - samt det velkendte fænomen - at magt korrumperer.

Børn skal ikke straffes for deres forældres tåbelige gerninger.

Børnene havde jo ikke et reelt valg - og det er frygteligt at overlade dem til deres grumme skæbne. På et usagligt grundlag.

Børnenes statsminister - NEJ!

Det er SÅ forkert, at hun med alle sine gode kompetencer, og siddende på magtens tinde, vælger at svigte børn i stor nød, lade dem totalt i stikken og bare overlade dem til deres grusomme skæbne.

De kan udgøre en sikkerheds risiko i Danmark, MEN, det skal en ressourcestærk og rig stat som Danmark altså kunne håndtere.

Frank Borchorst, Ete Forchhammer , Lone Hansen, Birgitte Johansen, Marianne Jespersen, Inge Lehmann, Ebbe Overbye, Herdis Weins og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Carsten Nørgaard

@Judith Kaastrup: Det var bare for at udtrykke, at jeg også er enig med dig, og sætte egne ord på frustrationen over regeringens ageren.

Hanne Utoft, 06. marts, 2021 - 16:15

Det er åbenbart meget svært for en del at frigøre sig for deres omsorgsfølelser for de stakkel børn i fangelejrene i Syrein, - endda så meget at de fornægter og lukker øjnene for de faktuelle kendsgerninger om, at den danske stat ingen jurisdiktion har over disse mennesker, der er i fangelejrene - enten fordi de har begået krigsforbrydelser og eller anden kriminalitet, og som vi ikke har nogen viden præcis og klar viden om.

I stedet vil man have Danmark skal bruge ressourcer på at hjemtage disse mennesker, - ved at holde børnene op foran forældre som de uskyldige, og påkalde sig at Danmark straffer børnene, hvilket er en klar forvanskning af virkeligheden.

Ligeledes er det en klar forvanskning af virkeligheden at vi har, skulle have, eller sidenhen bruge ressourcer på at finde ud af hvilke, form for forbrydelser de evt. har begået i det fremmede, og skaffe beviser herfor ude i det fremmede.

Fortæl nu helt klart hvilken jurisdiktion vi i Danmark har overfor danske som måtte have begået forbrydelser af den ene eller anden slags ude i det fremmede, - et andet land?

!Åh, den stakkels kvinde fra Norge, - hun havde da ikke gjort noget, - hun var bare krigsfange, så uskyldig som man nu kan blive"!+

Ved du hun ikke har begået noget kriminelt eller nogen krigsforbrydelse?

Der var ingen grund til at tage helt til Norge for at få lidt hjælp, vi har såmænd vores egen glade dreng fra Ballerup(vist), der sprang fra gymnasiet for at tilslutte sig IS, - og nu så gerne vil hjem igen, - "og han har slet ikke gjort noget grimt, nej, for han sad på kontor(?), og den skal vi så tro på, når mange andre kan fortælle os, at alle fremmedkrigere skulle ud i felten som kanonføde!

Man må være meget godtroende hvis og når man blankt accepterer disse menneskers forklaring, - den minder til forveksling med de danske der hjalp tyskerne mod danske modstandsfolk under 2. VK i Danmark, - men de blev heller ikke troet så let - tværtimod!

Vi henrettede jo ganske mange for deres samarbejde med tyskerne, enten undervejs eller efter krigens afslutning.

Kom ud af omsorgshængekøjen som i sidder fast i, og bekend jer til de reelle fakta om de muligheder der ikke eksisterer, - og vedr. det udadprojicerende, så har den ene vist ikke noget at lade den anden høre!

Tja, det er synd for den britiske pige, men virkeligheden er jo, at hun tog ud på eventyr, - og det er så ikke slut endnu, og det gælder også for de danske piger der tog ud på eventyr, - det blev hverken Tornerose eller Askepot eller noget andet godt eventyr, det har desværre for dem udviklet sig til et grumt eventyr, - som andre kan lære af.

England har så valgt at fratage hende sit statsborgerskab, - og det måske er sket fordi hun gik en fremmed magts tjeneste, som muligvis medvirkede til engelske soldater mistede livet.

Hvem ved om de danske piger også har noget på samvittigheden, - de helst ikke vil dele med andre i dag, og hvis det er tilfældet, og er skyld i danske soldaters død, - skal de så have lov til at beholde deres statsborgerskab, eller komme til Danmark?

Hop nu ud af "omsorgshængekøjen" og kom videre!

Henrik Ilskov-Jensen, Per Christensen og Peter Hansen anbefalede denne kommentar

Eva Schwanenflügel, 06. marts, 2021 - 17:24

Eksperternes vurdering er er så det vi skal slås i hovedet med, - men, er de "selvsamme eksperter villige til at lægge hovedet på blokken for deres "sandhed"", eller er virkeligheden ikke den, at de bagefter ikke selv skal have noget med hverken børnene eller mødrene at gøre, og derfor har lettere til at være så imødekommende uden at skulle stå til ansvar for noget som helst sidenhen

Det er nu engang sådan at det er regeringen der forvalter samfundet så lange de har demokratisk flertal herfor, - det er ikke PET eller nogen anden institution, der træffer beslutningerne - så langt er udliciteringen endnu ikke nået.

Krister Meyersahm, 06. marts, 2021 - 15:58

"Ja, tak - men når ingen vil retsforfølge dem, og da slet ikke Danmark, jvnf. statsministeren. Hvad så? Skal de så bare rådne op eller skal vi som civiliserede mennesker hjælpe dem, som de har juridisk krav på".

- Jamen det er jo sådan virkeligheden er, Krister, og det er ikke Danmarks eller min skyld.

Civiliserede mennesker, skal med andre ord tage uciviliserede, muligvis krigsforbrydere eller andre med kriminelle til sig uden nogen form for reservation, om egen sikkerhed udi fremtiden.

- Den køber jeg ikke!

Det er stadig noget vrøvl når du hævder de har et juridisk krav overfor Danmark, - igen al den stund de sidder i en fangelejr som følge af krigen mod IS, og ingen helt har klarlagt om og hvilke krigsforbrydelser de har deltaget i / bagået, eller andre forbrydelser - som måske ovenikøbet har ført til tab af liv blandt danske soldater.

Deres udrejse for at tilslutte sig IS, - en kriminel brutal religiøs vanvidsorganisation er årsag til den situation de befinder sig i, og de stakkel børn er ikke ofre for Danmarks handlinger, men derimod deres forældres handlinger.

I vil da heller ikke give forbrydere, som har børn i Danmark "frit slag i bolledejen" efter egne ønsker - eller ifølge jeres misforståede omsorgsfølelser for deres børn.

Hvor er det sørgeligt at se hvor mange der falder helt i med begge ben for at kritisere Danmark og statsministeren i denne sag helt betingelsesløst.

Ikke een eneste ser jeg skriver stærkt kritisk om disse ansvarsløse forældre til disse børn, og kritiserer deres tilvalg til Islamisk Stat og Kalifatet, nej så hellere kritisere Danmark og statministeren.

Henrik Ilskov-Jensen, Per Christensen og Peter Hansen anbefalede denne kommentar

@ Ole Falstoft

Ja jeg tør godt at tage ansvar, og jeg synes også at statsministeren gør det og handler rigtigt.

Det her handler ikke om børnene, de er såmænd velkomne, men om deres terrorist forældre.

Hvis vi kunne tvangsfjerne børnene og lade forældre rådne op dernede, så var det såmænd helt fint med mig.

Jeg tænker at forældrene må tage deres straffe, og så må de ende med at blive gode syriske statsborger, eller i det mindste bare leve der som statsløse, dem har vi jo også en del af herhjemme.

Ps, jeg synes du og andre skal prøve at se nogle af de videoer og de handlinger på disse, som de her børns forældre har været med til at udøve, blandt andet at voldtage andre børn og slå dem ihjel, brænde dem levende, smide homoseksuelle ud fra høje bygninger osv. den forstummethed er simpelthen for risikabelt at lukke ind i landet, det er beklageligt, men sådan må det blive.

Birgitte Johansen

Espen Bøgh:

Det er simpelthen for billigt, når du kører frem med, at vi kritiserer statsministeren frem for de mødre, der drog af til kalifatet.
Jeg bruger ikke tid på at kritisere dem, der har tilsluttet sig IS, ligesom jeg ikke bruger tid eller spalteplads på at kritisere fascister eller voldspsykopater af den simple årsag, at når man forfægter et humanistisk og civiliseret standpunkt, så har man allerede lagt milevid afstand til disse sørgelige eksemplarer! Det har statsministeren også, men desværre smed hun - i bogstaveligste forstand - også børnene ud med badevandet. Det kan jeg ikke acceptere!
Du for dit vedkommende peger fingre og taler om 'omsorgshængekøjen'. Det forstår jeg godt; det er svært at finde rimelige argumenter for at lade sagesløse børn rådne op i koncentrationslejre, når det ovenikøbet viser sig ret ukompliceret at få dem udleveret. Bliver det så med mødrene, ja så må vi jo retsforfølge dem.

Ete Forchhammer , Lone Hansen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

Danske statsborgere hører til i Danmark, hvor ellers? Derfor har staten en forpligtigelse til at hente "strandede" borgere hjem, uanset årsagen til strandingen. At straffe dem retsligt i DK, for deres udenlandske gerninger, er DK ikke forpligtiget/berettiget til, jvnf. sagen med Peter Lundin. PL blev som bekendt løsladt udenfor ankomsthallen i Kastrup, efter overgivelsen til de danske myndigheder af det amerikanske politi!
Mette F løber fra ansvaret for danske borgere og ødelægger logikken bag statsborgerskab!

Herdis Weins, Birgitte Johansen og Ete Forchhammer anbefalede denne kommentar

Sider