Folk

Udlændingeordfører Rasmus Stoklund ude i et usædvanligt ærinde

Socialdemokratiets udlændingeordfører Rasmus Stoklund har taget det lidt usædvanlige skridt at stille et spørgsmål til en minister, selv om han nok på forhånd kendte svaret. Eller er Stoklund mon sendt i byen af sin partifælle Tesfaye?
Den videbegærlige Rasmus Stoklund har også spurgt om de offentlige bevillinger til Institut for Menneskerettigheder.

Den videbegærlige Rasmus Stoklund har også spurgt om de offentlige bevillinger til Institut for Menneskerettigheder.

Anders Rye Skjoldjensen

Debat
10. marts 2021

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren.

Rasmus Stoklund I

Regeringspartiets udlændingeordfører har stillet – eller er blevet bedt om? – et spørgsmål til en minister, selv om han nok kender svaret på forhånd. Stoklund har bedt Tesfaye bekræfte, at unge født i Danmark lettere får statsborgerskab end indvandrere, der er kommet senere.

Mattias Tesfaye

Søreme jo: »Jeg kan bekræfte, at der for unge, som er født eller opvokset i Danmark, allerede er lempede krav,« svarer Tesfaye. Er man født eller indrejst til Danmark før det 15. år, kan man få indfødsret som 18-årig. Sprogkravet er også nemmere, hvis de afslutter folkeskolen.

Maria Ventegodt

Baggrunden var en rapport fra Institut for Menneskerettigheder, hvor den nationale chef mente, at det var i strid med de internationale forpligtelser, at ikkenordiske unge født i Danmark måtte søge statsborgerskab ’på lige fod’ med udlændinge, der er kommet til Danmark som voksne.

Rasmus Stoklund II

Den videbegærlige Stoklund har også spurgt om de offentlige bevillinger til Menneskerettighedsinstituttet. Det er sikkert ikke ment som en trussel, bestemt ikke, men formentlig heller ikke specielt behageligt. Svaret fra Tesfaye er 82,3 millioner kroner i finansåret 2021.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Hold nu op..

Partimedlemmer stiller retoriske spørgsmål for at få automatiske svar.

Per Klüver, David Zennaro og Freddie Vindberg anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

Hvor er de dog frække og kække, Tesfaye og Stoklund. De driller lidt hinanden, på andres bekostning. Med et glimt i øjet.

Det kan kun blive værre.

Eva Schwanenflügel, Per Klüver og David Zennaro anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

Jeg mener, endnu værre.

Dorte Sørensen

Ja den med spørgsmål om de offentlige bevillinger til Menneskerettighedsinstituttet skaber mere frygt over at fx. DR er kommet på Finansloven og ikke længere licensbetalt.

Når der kan stilles sådanne spørgsmål så er armslængde princippet helt i bund og den megen tale om at ytringsfriheden ikke kunne gradbøjes kun en hul "leg".

Eva Schwanenflügel, Per Klüver og David Zennaro anbefalede denne kommentar