Kommentar

I USA blev en læge fyret for ikke at kassere ti vacciner. Det giver grund til refleksion

En amerikansk vaccineansvarlig er blevet fyret og retsforfulgt for selv at finde nye modtagere til vaccinedoser, der ellers ville gå til spilde. Vi bør altid spørge os selv, om regler blot er regler, eller om de gør nytte i verden, skriver filosof Peter Singer i denne klumme
Gokals historie bør være en påmindelse om, at det er forkert at straffe personer, som gør deres bedste i et fravær af klare regler, eller når der opstår situationer, der ikke er taget højde for i reglerne, skriver Peter Singer.

Gokals historie bør være en påmindelse om, at det er forkert at straffe personer, som gør deres bedste i et fravær af klare regler, eller når der opstår situationer, der ikke er taget højde for i reglerne, skriver Peter Singer.

Pascal Rossignol

Debat
12. marts 2021

Den 29. december 2020 var Hasan Gokal, medicinaldirektør for COVID-indsatsen i Harris County, Texas, i gang med at tilrettelægge dagens vaccineringer. Vaccinen var fra Moderna. Vaccinerne kom i hætteglas a 11 doser hver. Når forseglingen var brudt, skulle de alle bruges inden for seks timer. Herefter skulle eventuelle rester kasseres.

Kort før lukketid kom der en sidste patient. Det var nødvendigt at tage hul på et nyt hætteglas for vedkommende, hvilket efterlod ti ubrugte doser. Sygeplejersken tilbød dem til de sundhedsarbejdere og to politifolk, der var til stede, men enten havde de allerede fået vaccinen, eller også ønskede de den ikke. Han ringede til en kollega, hvis forældre og svigerforældre tilhørte en godkendt målgruppe af personer over 65 med underliggende sygdomme, men de var ikke at træffe.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Rikke Petersen

Desværre har vi i Danmark set eksempler på, at der er udvist umådelig dårlig dømmekraft, både ift at give vaccinerne til relevante personer, og ift at nægte vacciner til relevante personer.

Henning Kjær

Nyttige regler.
Myndighederne er ofte desværre tvunget til at lave undtagelsesfrie regler, for med mulighed for undtaglser, åbnes der op for regelmæssig/planlagt snyd og vennetjenester. "Vi har lige åbnet et nyt glas vaccine, og i mangel af personer i målgruppen vil jeg nu vaccinere venner og bekendte."

Det omhandlede tilfælde var ikke en situation der ikke let kunne forudses/tages højde for. Det vil sandsynligvis være tilfældet hver dag, at antallet at vaccinerede ikke var deleligt med de 11 vacciner i et glas.

Steffen Gliese

Her i landet kom vi langt med konduite og sund fornuft, indtil AFR importerede den nidkære amerikanske og libertære kadaverdisciplin.

Kim Houmøller, Egon Stich, Hans Melchiorsen og Inge Lehmann anbefalede denne kommentar
Daniel Joelsen

I starten af epidemien blev der indført strenge straffe for at stjæle beskyttelsesmidler. Men at en læge eller laborant “stjæler” en vaccine foran en tilkendt person er hidtil gået ustraffet,
At beredskabet ikke kan finde ud af en simpel regnestykke med at indkalde til vaccination, betyder ikke at lægen blot kan forære denne til en anden. Samme “taktik” er benyttet af personer med indflydelse andre steder i Europa.

Emil Davidsen

... altså, uanset alder/gruppe, så er et hvert vaccineret menneske et skridt i den rigtige retning. Personligt kan jeg sagtens leve med at en håndfuld moralsk fordærvede personer snyder da det skal sættes op imod at man smider vacciner ud og derfor forsinker processen. Husk at en uvaccineret person i risiko-gruppen også opnår beskyttelse hvis alle de "raske* omkring personen er vaccineret.