International kommentar

Hvis vi virkelig vil stoppe kvindedrab, må vi overvåge voldelige mænd i et register

Efter drabet på Sarah Everard raser debatten i Storbritannien om, hvordan vi reducerer vold mod kvinder. Det er på tide at indføre et register over dømte stalkere og voldelige mænd, så deres nye partnere kan blive orienteret om deres kriminelle fortid, skriver journalist Sirin Kale i denne klumme
Den britiske premierminister tøver med at iværksætte en mere resolut og håndfast indsats over for mænds vold mod kvinder efter det tragiske drab på Sarah Everard.

Den britiske premierminister tøver med at iværksætte en mere resolut og håndfast indsats over for mænds vold mod kvinder efter det tragiske drab på Sarah Everard.

JESSICA TAYLOR

Debat
26. marts 2021

Straks efter det tragiske drab på Sarah Everard lød der krav fra partier på tværs af det politiske spektrum om en mere resolut og håndfast indsats over for mænds vold mod kvinder. Men Boris Johnsons regering tøver.

Indtil videre har den kun lovet bedre gadebelysning, patruljerende undercover-betjente og vil måske kategorisere chikaneadfærd over for kvinder som en ’hadforbrydelse’. Med andre ord: Hvad den tilbyder, er foreløbig kun symbolpolitik, som næppe vil mindske volden mod kvinder mærkbart.

Jeg vil i stedet slå til lyd for et mere radikalt tiltag, der har åbenlyse livreddende perspektiver: et stalkerregister. Forslaget, som stammer fra ngo’en Paladin, der bekæmper stalking, går ud på at oprette en national database over de mænd, der er dømt for stalking og/eller for vold i hjemmet.

Vores retsmyndigheder har allerede registreret data om serielle sexkrænkere i kriminalregistret. Til disse data behøver man altså blot at tilføje data om voldsdømte og stalkende mænd.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her