Folk

FOLK

Et lille svipser i Ankara skruede tiden tilbage til dengang, kvinderne måtte trække sig, når vigtige mænd skulle diskutere politik.
På billedet er Formanden for det europæiske råd Charles Michel (tv) og EU-præsident Ursula von der Leyen (th) netop ankommet til præsidentkomplekset i Ankara. I midten er Tyrkiets præsident Recep Erdogan.

På billedet er Formanden for det europæiske råd Charles Michel (tv) og EU-præsident Ursula von der Leyen (th) netop ankommet til præsidentkomplekset i Ankara. I midten er Tyrkiets præsident Recep Erdogan.

Handout/AFP/Ritzau Scanpix

Debat
9. april 2021

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren.

#Sofagate I

En utroligt akavet situation opstod tirsdag, da en europæisk delegation bestående af EU-præsident Ursula von der Leyen og formanden for det europæiske råd Charles Michel var i Ankara for at mødes med Tyrkiets præsident Recep Erdogan, hvor de blandt andet skulle diskutere kønsligestilling

#Sofagate II

I en storslået sal i præsidentpaladset var der nemlig kun stillet to gyldne stole op foran det tyrkiske flag og EU-flaget. Erdogan og Charles Michel satte sig til rette med største selvfølgelighed, og så stod von der Leyen der og sagde »øhm« og slog ud med armene, indtil hun blev henvist til en sofa.

#Sofagate III

Sagen har udviklet sig til en diplomatisk krise med navnet #Sofagate. På Facebook nægter Charles Michel at have handlet »ufølsomt«. Efter at have talt med Leyen valgte han blot at følge den tyrkiske protokol, som førte til den »beklagelige« situation og »nedværdigende« behandling af EU-præsidenten.

#Sofagate IV

Den tyrkiske udenrigsminister kalder det for »urimelige beskyldninger«. »Tyrkiet er et etableret land, og det er ikke første gang, vi har gæster,« siger han. »Protokollerne mødte kravene fra EU’s side«. Lektien her må være, at manerer betyder noget. Også i storpolitik.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Marianne Jespersen

Tak for denne sofagate. Utroligt så klogere vi bliver på verdenen uden formildende abstraktioner set gennem Folk.
Måske ville vi også have overset rækken af støjbergs nederdrægtigheder senest at hun ikke vil pille ved jødebabiers forhud. Kan vi evt. få en Folk med opremsning af hendes nederdrægtigheder - det vil nok omfangsmæssigt kræve en særudgave, men
alligevel

Eva Schwanenflügel og Annette Chronstedt anbefalede denne kommentar