Folk

Folk prøver at ændre ting

Dansklærerforeningen vil ændre kanonlisten, sangskrivere vil ændre måden rettigheder til sange fordeles på, og norsk politi vil ændre en gallerists praksis med at opfinde sine egne kunstnere
Rapperen Chet Hanks seneste nummer hedder »White Boy Summer« og handler om, at det skal blive en god sommer for hvide drenge. Billedet er fra musikvideoen til nummeret.

Rapperen Chet Hanks seneste nummer hedder »White Boy Summer« og handler om, at det skal blive en god sommer for hvide drenge. Billedet er fra musikvideoen til nummeret.

Chet Hanks/YouTube

Debat
19. april 2021

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren.

Fiktiv kunstner

En norsk gallerist har haft fornøjelsen af at sælge malerier af en vis Werner Jensen, men er nu blevet sigtet for bedrageri, fordi Werner Jensen er hans eget påfund. Galleristen John Hedemark har selv malet billederne og selv forfattet den fiktive kunstners prangende cv.

Chet Hanx

Skuespilleren Tom Hanks har en søn, der kalder sig Chet Hanx og er rapper. Hans seneste nummer hedder »White Boy Summer« og handler om, at det skal blive en god sommer for hvide drenge. Han rapper på jamaicansk iført en t-shirt med teksten ’Stop Hate’ og har mødt en smule modstand.

Sangskrivere

Siden Elvis Presleys tid har popstjerner lader sig kreditere som sangskrivere af sange, de ikke selv har skrevet, men bare sunget. En gruppe sangskrivere, der kalder sig for The Pact, synes, det er uretfærdigt, og har i et åbent brev opfordret til at stoppe med det.

Danske forfattere

Af de 14 danske forfattere på kanonlisten, som gymnasieelever skal læse, er Karen Blixen den eneste kvinde. Det vil Dansklærerforeningen gerne ændre, men det afviser børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) i et skriftligt svar til foreningen.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Pernille.. dejlig roterende politiker:

"Det politiske engagement begyndte allerede i gymnasietiden, hvor hun var bestyrelsesmedlem i Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (1992–1995).

I 1994 deltog hun i en protest-aktion mod nedskæringer på uddannelsesområdet, hvor hun, sammen med to andre bestyrelses-medlemmer, kastede levende dværghøns ned i folketingssalen fra tilhørerlogen.

Hun blev dømt efter straffelovens paragraf 137 for aktionen, men slap for en dom for dyremishandling.

Som folketingsmedlem var hun også tilhænger af udenomsparlamentarisk politisk aktivisme.

Efter malingangrebet på Christiansborg i 2003, hvor statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) og udenrigsminister Per Stig Møller (K) blev overfaldet og overhældt med rød maling som protest mod regeringens deltagelse i Irakkrigen, sagde hun, at hun lige så godt kunne have udført aktionen.

Begge overfaldsmænd fik siden voldsdomme for angrebet.

I april 2008 meldte Pernille Rosenkrantz-Theil sig ud af Enhedslisten i protest mod partiets håndtering af opstillingen af den kontroversielle muslimske folketingskandidat Asmaa Abdol-Hamid.

Hun afviste at være på vej over i et nyt parti, men 3. december samme år kom det frem at hun havde meldt sig ind i Socialdemokraterne – selv om hun efter eget udsagn er uenig med partiet på en række områder."

Eva Schwanenflügel

FOLK prøver at ændre ting.

Er det politikere eller science fiction?