Klumme

Georg Metz: Den fire-årige pige i syrisk fangelejr er sindbilledet på Socialdemokratiets indre moralske opløsning

Afmontering af et lands medmenneskelige principper
Den fireårige traumatiserede pige, som sidder i den syriske fangelejr al-Roj, er sindbilledet på folketingsflertallets inkarnerede modbydelighed.

Den fireårige traumatiserede pige, som sidder i den syriske fangelejr al-Roj, er sindbilledet på folketingsflertallets inkarnerede modbydelighed.

Delil Souleiman

Debat
29. april 2021

Med syvmileskridt fjerner regeringen sig fra det menneskesyn, landet officielt bekender sig til i FN’s charter og konventionerne. De overgreb, diktaturerne begik før og efter Anden Verdenskrig, løftede forestillingen om en global menneskelig solidaritet op fra idé til det forpligtende. Nationerne svor indbyrdes fred og fundamentale regler for konflikter mellem stat og borger.

Baseret på moralfilosofien og fælles kulturelle principper etableredes hint juridisk-politiske ståsted, hvorfra henstillinger og foranstaltninger kunne rettes mod lande, der ikke levede op til fordringerne om praktisk medmenneskelighed.

I ånd og bogstav blev reglerne den statsnorm, som alle herefter på baggrund af de frygtindgydende erfaringer forventedes at respektere. De, der ikke gjorde, eksempelvis østlandene bag Sovjetunionens jerntæppe, blev vurderet efter overgrebene. Endog eklatant afvigende regimer bedyrede samtidig respekt for menneskerettighederne og erkendte dermed det uacceptable i det modsatte. En forudsætning for at høre til det bedre selskab fordrede orden i papirerne. I princippet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Tak til skribenten. Undertiden er det foruroligende, hvor langt magtliderligheden kan bringe en del politikere ned ad slidsken til den menneskelige forråelses helvede.

Arne Skov, Bjarne Tingkær, Niels Borre, Elisabeth From, Arne Albatros Olsen, Randi Pedersen, Jan Fritsbøger, Poul Genefke-Thye, Josephine Kaldan, Anders Reinholdt, David Breuer, Lars Koch, Pi Waade, Rune Stilling, Hans Jørgen G. Ravn, Niels G Madsen, Peter Mikkelsen, Lars Løfgren, Birthe Bjerregaard, Gitte Loeyche, Peter Larsen, Tommy Clausen, Rikke Nielsen, Vibeke Olsen, Eva Schwanenflügel, Christian Mondrup, Inge Lehmann, Christian Bruun, Svend-Erik Runberg, Dorte Schmidt-Nielsen, Pietro Cini, Maj-Britt Kent Hansen, Per Klüver, Tino Rozzo, Marianne Stockmarr, Niels Makholm, erik pedersen og Ib Gram-Jensen anbefalede denne kommentar
erik pedersen

Tak Georg Metz

Mvh Hanne Pedersen

Elisabeth From, Randi Pedersen, Poul Genefke-Thye, Josephine Kaldan, Gitte Loeyche, hannah bro, Henning Andersen, Bjarne Tingkær, Vibeke Olsen, Eva Schwanenflügel, Inge Lehmann, Maya Drøschler og Per Klüver anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

Goddag til socialnationalismen.

Bjarne Tingkær, Elisabeth From, Josephine Kaldan, Anders Reinholdt, David Breuer, Lars Koch, Niels G Madsen, Peter Mikkelsen, Gitte Loeyche, Tommy Clausen, Atilla Thcengiz, Vibeke Olsen, Eva Schwanenflügel, Inge Lehmann, Marianne Stockmarr og Ole Falstoft anbefalede denne kommentar

Lige i øjet!
Mens et flertal i folketinget skråler om 'danske værdier' der skal beskyttes, tramper de lystigt på de selvsamme værdier så blodet sprøjter

Niels Borre, Elisabeth From, Randi Pedersen, Lillian Larsen, Jan Fritsbøger, Josephine Kaldan, Anders Reinholdt, David Breuer, Lars Koch, Pi Waade, Niels G Madsen, Peter Mikkelsen, Mads Greve Haaning, Birthe Bjerregaard, Carsten Munk, Gitte Loeyche, hannah bro, Henning Andersen, Bjarne Tingkær, Vibeke Olsen, Eva Schwanenflügel, Inge Lehmann, Svend-Erik Runberg, Freddie Vindberg, Lars Løfgren, Maj-Britt Kent Hansen, Per Klüver, Tino Rozzo og Marianne Stockmarr anbefalede denne kommentar

I sidste ende må man slæbe den danske regering for en europæiske menneskerettighedsdomstol for at få den til fornuft. Hvis det da overhovedet er muligt at bringe regeringen til fornuft i denne sag

Elisabeth From, Arne Albatros Olsen, Josephine Kaldan, Lars Koch, Pi Waade, Peter Mikkelsen, Gitte Loeyche, Ib Gram-Jensen, Vibeke Olsen, Eva Schwanenflügel, Christian Mondrup, Freddie Vindberg og Per Klüver anbefalede denne kommentar
svend christian tychsen

I et demokrati er det i sidste ende vælgerne der bestemmer. Man kan have den tro, at abonnere på en højere sandhed, og det er vist klart, at havde Georg Metz magt, som han har agt, ville Danmark være et helt andet land. Har man læst hans vrede kommentarer gennem årerne, kan det undre, at han overhovedet gider bo i Danmark? Måske burde han og ligesindede, vise lidt karakter, og argumentere for at få et valg. Alle ved at Socialdemokratiet ikke har et flertal i Folketinget, og derfor måtte udskrive valg, hvis deres støttepartier gør emnet så vigtig, som de og deres tilhængere giver udtryk for. Protesterne klinger hult, hvad dælen nøler i efter?

svend christian tyhsen: Du har måske aldrig hørt om magtens tredeling? Det er ellers et princip vi officielt hylder her i landet og som sætter rammerne for hvad vælgerne kan bestemme.
Danmark har tilsluttet sig FN's børnekonvention bl.a. som sætter rammer for hvad vi kan tillade os på børneområdet. Vi kan så naturligvis vælge at trække os ud af alle konventioner som pt. ikke passer med vores aktuelle politiske mavefornemmelse (som jo har det med at skifte som vinden blæser). Vil det virkelig være i vores interesse at stå 'ene men stærk'?

Elisabeth From, Randi Pedersen, Josephine Kaldan, Anders Reinholdt, Lars Koch, Peter Mikkelsen, Gitte Loeyche, Eva Schwanenflügel, Inge Lehmann, Freddie Vindberg, Dorte Schmidt-Nielsen, Pietro Cini, Per Klüver, Steen Obel og Marianne Stockmarr anbefalede denne kommentar

Udadtil er Mette Frederiksens åndsfæller Israels Bibi Nethanyahu og Østrigs Sebastian Kurz. Indadtil er hun beslægtet med den trinde, cigar-pulsende Per Hækkerup, som i 1966 for åben skærm satte den bestyrtede svenske forfatter Sara Lidman på plads. Bemærk, at Sara Lidman lige var vendt hjem fra Hanoi, hvor hun havde været vidne til USAs bombardementer af Nordvietnams hovedstad. Ak og ve! Stakkels Sara Lidman!
Dengang talte det danske Socialdemokrati fremtrædende "dissidenter" som Bodil Koch og Frode Jakobsen.
I dag er Socialdemokratiets dissidenter enten døde eller forstummet. Stakkels Socialdemokrati!

Elisabeth From, Anne Albinus, Torben Nielsen, Poul Genefke-Thye, Josephine Kaldan, David Breuer, Mads Greve Haaning, Tommy Clausen, Bjarne Tingkær, Atilla Thcengiz, Eva Schwanenflügel, Christian Mondrup, Inge Lehmann, Svend-Erik Runberg og Per Klüver anbefalede denne kommentar
Dorte Schmidt-Nielsen

"Den fire-årige pige er ikke kun et symbol på den aflyste kamp mod uretten, hun er sindbilledet på Socialdemokratiets indre moralske opløsning og folketingsflertallets inkarnerede modbydelighed."
Tak, Georg Metz.

Jette Kjældgaard, Elisabeth From, Hans Larsen, Lillian Larsen, Josephine Kaldan, Lars Koch, Hans Jørgen G. Ravn, Niels G Madsen, Gitte Loeyche, Ib Gram-Jensen, Henning Andersen, Tommy Clausen, Bjarne Tingkær, Vibeke Olsen, Eva Schwanenflügel, Christian Mondrup, Inge Lehmann og Svend-Erik Runberg anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

De radikale, SF og EL kan vælte regeringen, men lurepasser. At MF er benhård javel, men de føromtalte partier er logrende små gjæffende hunde. Sølle.

Arne Albatros Olsen, Michael Gyes, Hans Larsen, Anders Skot-Hansen, Rune Stilling, Niels G Madsen og Per Torbensen anbefalede denne kommentar
Svend-Erik Runberg

@ jens peter hansen.
- Enig! - Men vil det være klogt? - Vil folkedybet ikke blot belønne Socialdemokraterne, og gøre MF endnu mere magtfuldkommen?

Eva Schwanenflügel

Danmark burde blive smidt ud af FN.

Elisabeth From, Jan Fritsbøger, Josephine Kaldan, Anders Skot-Hansen og Tommy Clausen anbefalede denne kommentar

Ja, der burde lægges sag an ved menneskerettighedsdomstolen.
Og ja, hvad filen laver EL, SF og de radikale???
Hvorfor holder de ikke pressekonference på pressekonference med kritik af regeringen også på klimaområdet! De bliver desværre nok slagtet ved næste valg.

Elisabeth From, Torben Nielsen, Hans Larsen, svend christian tychsen, Josephine Kaldan, Niels G Madsen, Freddie Vindberg, hannah bro, Tommy Clausen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Hvis ikke de kommer ind i kampen....

Elisabeth From, Peter Mikkelsen, Freddie Vindberg og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Ja, der blev skrevet mange gode hensigter ned i dokumenter, der blev lystigt underskrevet af datidens politikere, som garanti for der aldrig mere skulle være en krig i Europa etniske forhold og forfølgelser.

Så fulgte de helt store idealer fra udlandet(måske FN), og både dit og dat, men ligelidt har det hjulpet dem det skulle hjælpe, - børnerarbejdet er der stadig og tjener penge til de rigeste for ingen penge, og sådan kan man selv fortsætte tankerækken for undertrykte under kapitalens åg, som politisk tillades, og som selv de bedst lønnede folk i FN beskytter i det skjulte via deres tavshed.

Verden i dag er en helt anden end dengang man underskrev disse svulstige papirnormer, som ingen siden har gjort særlig meget ud af alligevel, - men nu gælder det åbenbart lige præcis disse mødre og børn i Syriske fengelejre.

Ja, det er rædselsfuldt forældrene tog deres børn med til det religiøse blodsregime IS og Kalifatet, men det er ikke en skyld der er Danmarks og som de påtvang disse forældre.

Hovedparten af mødrene var voksne kvinder i midten af tyverne, og som i dag er omkring midten af 30erne og har fået flere børn dernede med skiftende mænd, som intet har med Danmark at gøre.

Forældrene tog frivilligt derned og tilsluttede sig IS og Kalifatet, og hvor de i den forbindelse opgav deres danske statsborgerskab ved at aflevere / brænde deres danske identitetspapirersom bekræftelse på at de ikke længere var danske og havde skiftet deres danske statsborgerskab ud med Kalifatets statsborgerskab som familie.

- Vi har derfor intet ansvar for disse kvinder og børn i de syriske fangelejre!

Det er en rædselsfuld skæbne disse ansvarløse forældrre har bragt deres børns, men vi har også børn herhjemme som i forbindelse med krigen imod IS og Kalifatet har mistet deres far, en kvinde der har mistet sin livsledsager, mødre og fædre der har mistet deres søn, samt andre i familieringen der har mistet en kær person.

Den indsats de danske soldater deltog i ved bekæmpelsen af Kalifatet, nyder hundredtusinder godt af i dag, ved ikke at skulle leve under en brutal undertrykkelse fra Kalifatets side, - men prisen har været høj for flere familier i Danmark, - og de burde æres i stedet for at deres indsats - som nu, lader til blot af blive kastet på bålet.

Hvor den nationale stolthed over disse dræbte danske soldater og respekten for deres liv og deres efterladte, når man sådan tilsidesætter deres indsats som ligegyldig, for at få nogle ganske få kvinder og deres børn til Danmark.

Klippet der har været vist i TV med pigen og Knud Foldschack, viser ikke en indesluttet og sky pige, men derimod en åben og lligefrem pige der viligt taler med Knud Foldschack helt ubesværet samtidig med hun åbenbart tegner.

Man måtte formode at pigen ville optræde langt mere tilbageholdende overfor en fremmed person som Knud Foldschack, - men han har måske ukendt en særlig børnetække og går lige ind i dem med træsko.

Hele omsorgsrytteriet er falsk omsorg for de forkerte, og da mødrene ikke selv ønsker at tale om hvad de har lavet i Kalifatet, så hjælper det ikke med den byttehandel - "bytte bytte købmand" som de tilbyder, - "hvis i får kvinderne og dømme, og vi får børnene hjem til Danmark" så er vi tilfredse, en lidt pladderromantisk bøørneleg for tilfredsstillelse af omsorgsrytteriet for børnene.

svend christian tychsen, John Olsen og Per Torbensen anbefalede denne kommentar
jens christian jacobsen

Jeg læser altid Metz' svovlprædikener, for at se hvor langt ud i det absurde venstrefløjens forfaldshistorie er kommet. Ingen kritisk refleksion, ingen politiske argumenter. Kun moraliserende postulater om den Onde Tid vi lever i.
Når politikken bliver for kompleks, træder Troen til. Nu er De hellige skriftsteder blevet til paragraffer i diverse rettighedsdokumenter og ligesom gudelige meningheder sjældent har læst den Skrift de hylder, finder hverken Metz eller menigheden det besværet værd at argumentere for rettighedsdokumenternes relevans. Det behøver man ikke i religiøse fællesskaber. Forsigtige indvendiger er for meningheden tegn på frafald og fornærmelser mod både prædikant og menighed, og den forkastelige ekskluderes.
Og Mets' ugentlige gudstjeneste slutter som altid med meninghedens bejaende hyldest og grådkvalte taksigelser.
Jeg skynder mig videre i den ellers udmærkede avis endnu mere sulten efter en politik, der kan forandre verden.

Erik Fuglsang, svend christian tychsen, Henrik Andersen, Espen Bøgh og Per Torbensen anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

Jens Christian Jacobsen, jeg læser altid dine kommentarer, for at se om det virkelig er muligt, at komme helt ind, til noget mere meningsfuldt, fornuftigt og menneskeligt - end det venstrefløjen står for.
Det er ikke lykkedes endnu.

Randi Pedersen, Hans Larsen, Josephine Kaldan, Eva Schwanenflügel, Peter Mikkelsen og Gitte Loeyche anbefalede denne kommentar

Her er en lille film - dokumentar, om en tysk kvinde, der heller ikke har lyst til at tale som sin tid hos IS og Kalifatet.

Hun var bare husmor i Islamisk Stat, sagde hun. Men hun holdt slaver, hyldede terrorister og iklædte børnene IS-uniformer.

Se klippet på Youtube her:

https://www.youtube.com/watch?v=IBaA_B3ZvJs&t=2s

Hvor langt rækker venstrefløjen samt de radikales omsorgs så i virkeligheden for børnene i de syriske fangelejre, - "KUN TIL DE DANSKE", alle de andre børn kan udmærket tåle at leve deres liv i disse fangelejre for det har sektens ledere bestemt,er det der gælder for sektens medmenneskelighed og omsorg for børn.

Den falske frelsthed er tydelig og klar.

Gitte Loeyche

Tak, Georg Metz, for endnu en fremragende klumme.
Hvor jeg dog savner muligheden for at dele artiklen

Josephine Kaldan, Eva Schwanenflügel og Freddie Vindberg anbefalede denne kommentar
Anders Hüttel

Temperaturen på FB. Der er for øvrigt 1.7 mio danskere som har en kronisk lidelse hvis man da skal tro Danmarks Apotekerforening. Racisterne samler sig, hver gang Sofie Carsten Nielsen laver et opslag på facebook. De ved at de har en statsminister i ryggen disse selektive islamofober. Der er ingen grænser hvor lavt Mettes frontkrigere kan synke. Der er fængselsbetjente der forbinder deres verden og med den ptsd kynisme som de får fordi Mette skaber urimelige arbejdsrammer. Utilfredse arbejdstagere er dynamit til Mettes politik og frembringelse af det værste i mennesker.
I har smidt alt moral, dannelse, tro, ja alt til højre og står nu skinnede, blanke og frelste og beskuer elendigheden. Rejs tilbage til Transsylvanien og tag jeres 25 mio. svin med jer.

Hans Larsen, Eva Schwanenflügel, Niels G Madsen og Freddie Vindberg anbefalede denne kommentar

Kære Georg Metz

Hvad med du også skrev et belærende stykke om og for menneskeheden i lyset af den virkelighed der blev os klar med offentlige halshugninger i IS og Kalifatets navn af helt uskyldige hjælpearbejdere,og udsendt på alverdens tv-kanaler.

Hvilke værdier er det du ikke så gerne vil bekende offentligt var IS og Kalifatets og deres tilhængere, som jublende og hujende stod og så på disse forfærdeligheder.

Ved disse lejligheder stod alle og deltog i jubelen - mænd, kvinder og børn, hvoraf de halvstore for nogles vedkommende var iklædt IS velkendte sorte klæder hvis ikke det var camouflagetøj og - en morders våben som legetøj.

Lad os få noget om "det globale menneskesyn" som IS og Kalifatet ikke delte med os, men i stedet havde udset sig os - "vantro" som dem deres verden- Kalifatet skulle renses for.

Mens du tænker over det, kan du se filmen - dolumentaren om den lille såde husmor fra Tyskland, der rejste til Syrien og tilsluttede sig IS og Kalifatet for fødte deres børn.

https://www.youtube.com/watch?v=IBaA_B3ZvJs&t=2s

God fornøjelse Metz

PS: Hun er nu tilbage i Tyskland og er ikke blevet forfulgt retsligt.

Erik Fuglsang, Per Torbensen og Henrik Andersen anbefalede denne kommentar

Georg Metz kobler sig ukritisk på det reduktionistisk (neo) liberalt opdaterede R2P- menneskerettighedskoncept, som konstituerer Nato´s menneskerettighedsretorik i Syrien. Det er også det nemmeste- og fejeste at følge comme il faut og dens opinionsdannede flok.
De, der slår sig på brystet af at være humanister, især de Radikale og den "moderne" venstrefløj/ EL, er besynderligt nok også dem, sidstnævnte i hvert fald et stykke hen ad vejen, der støttede Nato´s inhumane bomberaids , senest over Libyen, hvor to måneders nonstop dag- og nat bombardementer af Tripoli i 2011 -med traumatiserede libyske børn og udslettelse af den sorte by Tawargha til følge, og som resultat af et succesfuldt rekognosceringssamarbejde samarbejde mellem Nato og dets regime -change terrorister -altså ikke kategoriseres som inhumane gerninger i henhold til humanisternes etiske manual.
Ifølge Metz er den socialdemokratiske regerings halvmodige mellemproportional i Syrien, hvor den forsøger at holde sig til fakta, samtidigt med at den skal accentuere ,at den ikke samarbejder med "Assad-regimet", udtryk for populisme, manglende retsind, retssamfund og moralsk opløsning.
Kuriøst nok spiller Metz selv på de emotionelt appellerende populistiske strenge: "fireårig pige i syrisk fangelejr sindsbillede på indre moralsk opløsning.
" Og hvor meget internationalt retssamfund var der nu over nævnte FN-ulovlige Nato - ødelæggelse af Libyen?
Hvis man skal forstå situationen i den omdiskuterede flygtningelejr i Syrien i dens baggrunds-kontekst, er den opstået som følge af Nato´s og dets islamistisk allierede, primært Tyrkiet og Saudi Arabiens regime-change pres på det relativt sekulære syriske styre, udvirket gennem såkaldt væbnede oprørsgrupper, - som Nato-politikere og medier konsekvent kalder "moderate", men som "man" åbenbart ikke intenderer at identificere nærmere, og slet ikke ønsker at give opinionen færten af, hvad de egentlig står for, og vil med Syrien. Opinionen sendes altså ud i et obskurt og dunkelt mørke, hvor kontekst, baggrund og fakta udelades til fordel for geopolitiske interesser, maskeret som kampen mod "diktatoren", der "giftgasser og torturerer sin egen befolkning", osv.

Erik Fuglsang, svend christian tychsen, jens christian jacobsen og Per Torbensen anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Esmann

Tak til Georg Metz. Han har naturligvis ret i sine betragtninger. Selvfølgelig skal vi følge konventionerne. De bør stå mejslet i cement. Hvorfor - forbi det stadig er dødhamrende nødvendigt. De står nemlig i vejen for at vi kan udføre de værste narrestreger. Hurra for konventionerne. Jeg vil også sige mange tak for seriøse indslag. Men nogle få kommer med forvrøvlet retorik. Og Radikale, SF og Enhedslisten kan ikke vælte MF for så har hun blot flertal med højrefløjen. Og hun vil formentligt gå styrket ud af et valg, da DK er rykket en del til højre. Og lad mig sige, at det aldrig er skammeligt at være humanist. Mennesker der drager i krig i eller for andre nationer er altså omfattet af et retssamfund og det er sådan vi plejer at agere i et demokrati som vores. Det gælder om at holde hovedet koldt. For med den politik vi fører er vi jo ikke bedre end IS.

Randi Pedersen, Jan Fritsbøger, Poul Genefke-Thye, Josephine Kaldan, Freddie Vindberg og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
jens christian jacobsen

@ Freddie Vindberg
Jeg kender ikke til noget mere 'menneskeligt og fornuftigt' end venstrefløjspolitik. Gør du? Eller er vi - igen - ude i metaforisk (religion, moralisere, Metz) der overtrumfer?

Chris Ru Brix

Hvad synes at være socialdemokratiets og højrefløjens ærinde i denne sag, er at fastholde en symbolpolitisk og kulturkrigerisk handling, koste hvad det koste skal, om det så er barnets tarv eller national sikkerhed der står på spil.

Randi Pedersen, Ib Gram-Jensen, Anne-Marie Esmann og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
jens christian jacobsen

@Chris Ru Brix
Hvor mange tunge metaforer kan du selv tælle i dit beton- inlæg? Hvem er det i øvrig henvendt til? Højrefløjen læser det ikke, og vi andre på venstrefløjen ryster på hovedet. Men bekræftelse fra de andre i Metz-menigheden får du med garanti.

Ole Falstoft

Der er intet hverken halv- eller helreligiøst i at kræve, at Danmark lever op til de bestemmelser, som vi selv har skrevet under på at ville følge.
Det er ganske rationelt.
Man kan altid diskutere visdommen i de forskellige paragraffer i den slags konventioner. De er trods alt ikke dikteret af en guddommelig indsigt, men er blevet til gennem forhandling mellem flere interesser, hvor der er indgået kompromiser. Men det er helt ligegyldigt, når det gælder spørgsmålet om de skal overholdes eller ej.
Vil vi ikke overholde dem, må vi trække os ud af dem.
Hvad har dem, der på denne tråd åbenbart ikke mener vi skal overholde det vi har lovet, af alternative forslag?. Skal vi trække os ud af af børne- og menneskerettighedskonventionerne?
Hvordan kan vi forlange, at andre lande skal modtage deres statsborgere, som vi udviser, når vi ikke selv vil modtage vores egne?
Det drejer sig bortset fra diskussionen om umenneskelighed, om hvad der tjener Danmarks interesser. Regeringen risikerer at isolerer Danmark med den politik de fører. Er det virkelig, det vi ønsker?

Jette Kjældgaard, Lillian Larsen, Ib Gram-Jensen, Hans Larsen, Eva Schwanenflügel og Pietro Cini anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Gode pointer, Ole Falstoft.

Og.. Så er der lige det lille twist på diskursen, at den slet ikke tager højde for hvad vi i Danmark selv ville miste, såfremt Menneskerettighederne og Børnekonventionen blev skrottede, fx beskyttelsen mod tortur og dødsstraf.

Det står der nemlig intet om i den ellers så højtbesungne Grundlov, hvor valgretten forøvrigt også kan fratages personer, der ikke kan forsørge sig selv.

Espen Bøgh

Ole Falstoft, 01. maj, 2021 - 21:54

Indledningsvis vil jeg bede dig om at se følgende dokumentar, om en tysk kvinde der rejste ned og tilsluttede sig SI og Kalifatet med sine børn.

Det er en journalist der har lavet dokumentaren på baggrund af fundet af kvindens mobiltelefon, og gennemset materialet på den.

https://www.youtube.com/watch?v=IBaA_B3ZvJs&t=2s

Det interessante ved dokumentaren er, den klart viser hvad der er det fundamentale for mange af de kvinder der enten er vendt tilbage(usete), og ikke er blevet stillet for en domstol.

En anden grundlæggende ting som dokumentaren viser er, at disse kvinder er opdraget til Islam og vil altid tilhøre Islam, de vil svigte - som de har gjort, vort vestlige samfund til fordel for Islam, og de vil lyve, bedrage og alt hvad der tjener deres sag, - set i Islams retfærdige lys for dem.

Hun er som mange af de kvinder der siger de er danske rejst derned med deres børn og har tilsluttet sig IS og Kalifatet, helt ud fra de samme motiver som kvinden i dokumentaren.

Når man rejser derned og tilslutter sig en fremmed magt - IS og Kalifatet, så frasiger man sig sit statsborgerskab, ganske som hvis det skete hvis jeg skiftede statsborgerskab fra dansk til portugisisk, -så ville Danmark ikke have noget ansvar for min person længere, - og det er ganske det samme disse kvinder og mænd har gjort i forbindelse med IS og kalifatet.

Danmark har derfor intet ansvar for hverken disse kvinder eller deres børn, - uanset hvor forfærdeligt og trist deres tilværelse er i disse fangelejre.

Det er uomtvisteligt forældrene ansvar og kun forældrenes ansvar at deres situation er som den er.

Den "bytte-bytte-købmand" plathed som "omsorgsrytterne" foreslår - "hvis vi får børnene, så må I gerne få og dømme mødrene", og hører ingen steder hjemme.

Det lader til børnene ikke kan komme til Danmark fordi mødrene og de Kurdiske fangevogtere ikke vil lade dem rejse, men lad os for en kort stund antage det kunne ske, - hvad ville der så komme ud af det?

Det er der ingen der ved, men fra dokumentaren ved vi at kvinden villigt opdrog sin børn i Islam, og højst sandsynlig fortsat gør det i dag i Tyskland, og det vil sikkert også være det samme der sker hvis kvinderne og børnene kommer til Danmark.

Kan vi ikke fratage børnene fra mødrene derned, så kommer det heller ikke til at ske i Danmark, måske vil de ses lidt mindre end normalt, men børnenes tilhørs- og trofohold vil til enhver tid være hos deres mødre,- og det hun vil have de skal tro og stole på og være en del af - er Islam.

Det er tom tale at snakke om at af-radikalisere disse børn, deres mødre vil være deres basisgrundlag, og med dem vil de nok have hemmeligheder med som deres mor har bedt om ikke at fortælle "de andre".

Moderen i filmen er "gået under radaren i Tyskland", men er hun afsløret ved denne dokumentar, og med den hele det indre væsen som en ægte Muslim til Islam ønsker og vil være, - og det er formentlig også det vi vil se hvis disse kvinder kommer til Danmark.

"Velkommen hjem til de danske sociale kasser med kontanthjælp, børnepenge, psykologhjælp på 1. klasse, gratis børnehave, skolegang, og en bolig før andre i boligkøen", - alt det de fornægtede til fordel for Islam IS og Kalifatets blodsregime.

Ole Falstoft

Espen Bøgh: Jeg har set videoen. Det er ikke noget overraskende i den. Det er præcist så stygt som forventet. Man kan undrer sig over, hvad der får unge kvinder til frivilligt at tilslutte sig IS og ikke mindst forblive i IS når realiteterne går op for dem. Der er sikkert også mange, der fortryder. Om den omtalte kvinde har fortrudt eller ej finder man ikke ud af.
Men videoen viser jo også, hvad der kan ske når disse kvinder 'går under radaren', de slipper for en retslig undersøgelse. Det er netop det vi undgår, hvis vi hjemtager de danske kvinder fra lejrene i Syrien, og stiller dem for en domstol. Hvis vi ikke gør det, risikerer vi at de forsvinder fra lejrene og senere dukker op ved vores grænse og bliver lukket ind, da de er danske statsborgere. Ved ikke at tage dem hjem vil de udgøre en større sikkerhedsrisiko, end hvis vi hjemtager dem, som efterretningstjenesten jo også gør opmærksom på. Regeringen og de blå partier har så valgt at ignorer hvad efterretningstjenesten siger, hvilket er meget overraskende. Jeg kan ikke mindes, at det er sket før. Bliver det den nye linje fremover? Hvis efterretningstjenestens rapporter ikke passe ind i de politiske vinde, der blæser for øjeblikket, bliver de ignoreret? Det er ikke betryggende.
Hvordan du end vender og drejer det, er disse kvinder danske, og derfor vores ansvar. Vi kan ikke forsvare at overlade dem til det kurdiske styre. Kurderne har en berettiget forventning om, at landene hjemtager deres egne statsborgere. De har mange andre problemer at tage sig af. Hvordan ville vi reagerer, hvis vi ville udvise en en syrisk terrorist, der havde begået terror i Danmark, til Syrien efter udstået straf, men Syrien nægtede at modtage ham? Det er der vi risikerer at ende.

Randi Pedersen, Carsten Munk og Chris Ru Brix anbefalede denne kommentar
Espen Bøgh

En ting er at regeringen har et andet synspunkt på efterretnigstjenesterne rapport, noget helt andet var det da AFR direkte løj overfor folketinget om hvorfor Danmarks skulle deltage i Irak-krigen; "Masseødelæggelsesvåben", der til dato ikke er fundet.

Frank Grevill der afslørede AFRs løgn blev dømt for det, mens løgneren AFR slap fri.

Angående efterretningstjenesternes "fortælling" om hvad der vil ske i fremtiden, er måske en spåkone med krystalkugle på markedet ligeværdigt, men er ikke ensbetydende med en fremtidig virkelighed, det kan ingen nemlig udtale sig om med sikkerhed.

Kalifatets mordere IS, kæmper fortsat i Mellemøsten og har brug for nye krigere, men den mængde der tidligere kom udefra er i dag forsvindende lille, og kommer fortrinsvis fra områder i Mellemøsten, så derfor må man regne med at mange af de børn der er i de syriske fangelejre som IS og Kalifatet udtager fra lejrene, fortrinsvis skal ud i felten som slagtekvæg, og vil for de flestes vedkommende i få betydning i fremtiden lys som terrorister i Danmark.

- Det kan lyde kynisk, men er måske nærmere realiteten en den tanke efterretningstjenesterne har fostret.

Kvinderne i lejrene i Syrien skiftet statsborgerskab, ganske som jeg skriver, og er derfor ikke Danmarks ansvar.

Hovedparten af disse kvinder i de syriske fangelejre er ikke årsunger på 16 år dengang de drog til syrien og tilsluttede sig IS og kalifatet, - de fleste er i dag omkring 33 år plus minus et par år, og vidste udmærket hvad de gik ind til - ganske som den tyske kvinde, der smuttede under radaren i vestlig forklædning, som ikke skjuler hendes inderste væsen; "som evigt og altid loyal til islam", og det må vi regne med de danske kvinder også er, så et få dem hjem med børnene er at invitere "ræven ind i hønsegården".

Flere af disse kvinder harnok ligesom den tyske kvinder jublet ved halshugningerne, afstraffelser med pisk m.m., - der var vist næppe ømhed, omsorg eller menneskelig følelse for de halshuggede eller afstraffede, kun delvis tilfredshed, for blodet fra de vantro flød ikke i stride strømme.

Vi skal ikke have hverken kvinderne eller deres børn til Danmark, - de har skiftet deres danske nationalitet ude med Kalifatet og vist deres uægthed overfor Danmark og danske og vestlige værdier, overfor deres Islamiske som er deres dybtliggende sande tro.

Det er forfærdeligt trist for børnene, - men det er Islams vej via fædrene til de næste generationer af være fanget i Islams religiøse loyale og spind.

Chris Ru Brix

@ jens christian jacobsen
Hvad forestiller du dig egentlig selv? Det er henvendt til fremtiden!

Jan Fritsbøger

det er forstemmende hver gang en debat udarter som her, og alle mulige mennesker ( agitatorer ) får travlt med at promovere deres dæmonisering og deres fjendebilleder, og gøre deres egen kynisme til retfærd, og andres humane ideer til ondskab eller bare dumhed og naivitet,
der er ingen undskyldning for vold, hverken når den udøves af statsligt militær eller af såkaldte terrorister de er same same,
og dæmonisering og fjendebilleder kan kun gøre verden mindre human og mere ond, sørgeligt at nogen kan ønske dette,
og det er inderligt ligegyldigt hvad baggrunden er nationalchauvinistisk eller religiøs.

Jan Fritsbøger

Eva giver mig en tanke, burde valgretten ikke fratages alle som lever af andre menneskers arbejde, først og fremmest hele grådighedssegmentet som lever godt blot af alt de de ejer ( deres besiddelser ) , de har jo rigeligt i deres økonomisk magt, undtagelsen bør selvfølgelig være alle som ikke er i stand til at forsørge sig selv og må leve af overførsler uanset årsagen.
håber humor er tilladt her ;o)

Jan Fritsbøger

"alt det de ejer" skulle der stå