Intermetzo

Georg Metz: Morten Messerschmidt er ingen P.A. Alberti. Men bedrageri er bedrageri

Politikere tiltalt for dårlig stil i fædrelandet
Politivagten fik i september 1908 et chok, da den netop afgåede stormægtige justitsminister P.A. Alberti troppede op på politistationen og meldte sig selv. Otte år i tugthuset for bedrageri i storformat, lød straffen.

Politivagten fik i september 1908 et chok, da den netop afgåede stormægtige justitsminister P.A. Alberti troppede op på politistationen og meldte sig selv. Otte år i tugthuset for bedrageri i storformat, lød straffen.

Ritzau Scanpix

Debat
23. april 2021

Korruption er beskedent udbredt i dansk landspolitik. Befolkningen forventer, at de valgte opfører sig rimeligt, og at partiledelserne diskvalificerer urent trav. Forleden blev Naser Khader således sendt hjem til tælling efter grove udfald mod folk, der ikke nødvendigvis ser Khader som Himlens gave til danskheden. Mindst én fik besked i syrisk sovs: Knep en ged. Havde det så været en gris, når nu Khader værner danske værdier så nidkært.

Ellers er der Glistrup, der snød i skat og kom i spjældet og i øvrigt tabte Fremskridtspartiet til sine disciple Pia Kjærsgaard og Thulesen Dahl.

Og så det helt store brag: Politivagten fik i september 1908 et chok, da den netop afgåede stormægtige justitsminister P.A. Alberti troppede op på politistationen og meldte sig selv. Otte år i tugthuset for bedrageri i storformat, lød straffen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anne-Marie Esmann

Forrygende klumme. Tak til Metz. Håber du også i den kommende tid vil spidde de nye regler for opnåelse af statsborgerskab her i kongeriget over dem alle. Danmark mit fædreland??????? Men tak for dine vidunderlige klummer.

Morten Reippuert Knudsen, Per Husfeldt, Eva Schwanenflügel, Poul Genefke-Thye, Lars Koch, Per Klüver, erik pedersen, Gitte Loeyche, jens raahauge, Bjarne Tingkær, Elisabeth From og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

Når Metz nu er igang med spiddet, hører jeg gerne om politikker-bidrag til valgkamp, ex. 5x20 t.kr til en bestemt politikker fra samme persons 5 CVR-numre. Korruption er det jo ikke, det skal heller ikke oplyses, men jeg tvivler på, at min stemme har samme vægt hos politikkeren, der fik ovennævnte støtte!
Derfor, alle støttebeløb skal oplyses i et demokrati. Og, Britt Bager, jeg nævner selvfølgelig ingen navne!

Per Klüver, erik pedersen, Werner Gass og jens raahauge anbefalede denne kommentar
Erik Pedersen

Igen et fremragende indlæg fra Georg Metz. Tak. De

Ib Christensen

Ja vi har jo hørt om hvordan det er ikke danskere der nasser og snyder, og kan da ikke ligefrem sige at "Messerschmidt" lyder Dansk klingende. :)

David Zennaro

Nu er han jo også døbt Christoffersen, som jo er lidt mere dansk-klingende.

Torben Lindegaard

Men Morten Messerschmidt har vist sig som en mester i at trække tiden ud; imens forældelsesfristen nærmede sig - den ros skal han have.

OLAF fik en sludder for en sladder - men ingen bilag til revision - imens Messerschmidt klagede over langsom sagsbehandling.

OLAF's revisionsberetning og revisionsprotokol vedrørende MELD og FELD har sikkert været så kritisk, at EU Parlamentet ville have stoppet for yderligere betalinger til disse organisationer; men det var selvfølgelig bedøvende lige meget - Både MELD og FELD var på det tidspunkt under konkursbehandling.

Bedrageri ifølge OLAF for over kr. 3.000.000 blev til et anklageskrift fra SØIK på under kr. 100.000 plus en anklage om dokumentfalsk, idet en af partiets egne ansatte underskrev sig som hotelchef.

Pist væk er det forfalskede tilbud og faktura på kr. 465.625 fra PR-bureauet Prime Time betalt af MELD og FELD, og eventuel anklage om identitetstyveri ved at skrive andre MP'er ind i MELD og FELD bestyrelserne uden deres vidende.

Jo - Morten Messerschmidt kender straffeloven ud og ind -
og især lovens forældelsesfrister.

Per Husfeldt, Eva Schwanenflügel, Thomas Vestergaard, Per Klüver, erik pedersen, Anne-Marie Esmann, jens raahauge og Bjarne Tingkær anbefalede denne kommentar
Annette Munch

Dansk Folkeparti har tilbagebetalt eller deponeret flere millioner, de har erkendt er udbetalt uberettiget til partier af EU via Meld/Feld konstruktionen
- endnu er eksempel på at DF går lige til stregen og bedyrer at det var en fejl - det er vist mest fordi det blev afsløret ....
Selv om det ikke er forbudt, kan det godt være forkert

Eva Schwanenflügel, Werner Gass, Anne-Marie Esmann og jens raahauge anbefalede denne kommentar
jens raahauge

Tak for endnu en analyse med skarpt blik for det væsentlige. Men hvad kan vi gøre? Eksemplerne er mange på, at magt har hovmod som følgesvend, men også kan have afmagtens mismod som resultat, hvis vi ikke finder et modsvar.
Hvordan kan ledere i DF se de sønderjyske tillidsfolk i øjnene, når de på fortielsens og løgnens grund blev sat på Uriasposter i TV som forsvarere for en forfulgt Messerschmidt?
Hvordan kan ledere i regeringspartiet se støttepartierne og os andre i øjnene efter at have skjult efterretninger om og vurderinger af konsekvenserne af at lade kvinder og børn side i lejrene i Syriens kurdiske del?
Hvordan kan Søren Pape se sig selv i øjnene, når har og hans parti er klar til at rumme Naser Khader, der har knægtet det dyrebareste af borgerlig anstændighed - overgreb på dem, der er svagere end en selv?
Hvordan kan vi se på, at alt dette sker? Og hvad kan vi gøre?
Var det en idé at få Søren Pape til at sende Naser Khader på bodstur til fredelige Damaskus for at leje en hvid bus af Assad, køre den nordpå for at opsamle de danske kvinder og børn, som sidder i lejrene, fragte dem til Danmark, hvor Messerschmidt fremtryller EU-midler til etablering af en resocialiseringslejr i Nordsjælland?
Nej, ve? Hvad dælen kan vi gøre?

Flemming Berger og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar