Folk

Khader og Krarup er to af Folketingets mest spørgelystne værdikrigere. Her er seneste nyt fra fronten

Marie Krarup har en forkærlighed for alt det russiske, der er omvendt proportional med hendes frygt for islam. FOLK kigger på to af DF-værdikrigerens aktuelle spørgsmål i Folketinget
Marie Krarup og Naser Khader.

Marie Krarup og Naser Khader.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Debat
21. april 2021

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren.

Naser Khader

Den spørgelystne, men p.t. stressramte Khader (K) har spurgt om sammenhænge mellem en stigning i voldtægter og de 40.000 udlændinge, der fik ophold i Danmark 2014-16. I sit svar antager justitsminister Hækkerup, at stigningen skyldes, at politiet ændrede registreringspraksis i 2015.

Marie Krarup I

En anden spørgeivrig værdikriger er Marie Krarup (DF), der ønsker at få oplyst, hvilken religion ansøgere om statsborgerskab bekender sig til. Hækkerup har svaret, at eftersom den enkeltes religion i følge Den Europæiske Menneskerettighedskonvention ikke kan tillægges betydning, kan Danmark ikke registrere det.

Marie Krarup II

Som bekendt har Marie Krarup ud over sin utryghed ved islam og alt, hvad det måtte indebære, en tilsvarende gammel forkærlighed for det russiske. Hun har derfor spurgt forsvarsministeren om antal gange, russiske fly har overskredet 12-sømilegrænsen og krænket Danmarks luftrum.

Trine Bramsen

Det har russiske fly gjort én gang siden 2018, nemlig i august 2020. Det var ikke en navigationsfejl, understreger forsvarsminister Bramsen og tilføjer, at den uacceptable krænkelse blev taget op både over for den russiske ambassadør og den russiske regering. Tag den, Ivan!

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her