Folk

Kun i Vatikanstaten har man ikke underskrevet Parisaftalen

Fem år efter dens vedtagelse har alle klodens lande tilsluttet sig den forpligtende aftale om handling mod klimaforandringer. Med en enkelt perifer undtagelse
Vatikanstaten, styret af pave Frans, er nu den eneste stat, der mangler at underskrive Parisaftalen.

Vatikanstaten, styret af pave Frans, er nu den eneste stat, der mangler at underskrive Parisaftalen.

VINCENZO PINTO

Debat
22. april 2021

Traktatunderskrivere

I dag for fem år siden blev der åbnet for at underskrive Parisaftalen, som er en forpligtende aftale om at modvirke klimaforandringer. I dag mangler kun Vatikanstaten at skrive under. Som regel slippes dog kun hvid røg ud herfra.

Joe Biden

Nyeste underskriver er en genganger. Som en af sine første embedshandlinger genunderskrev USA’s præsident. Seks lande mangler dog at ratificere, så aftalen binder dem retligt: Eritrea, Iran, Irak, Libyen, Tyrkiet og Yemen.

Lea Wermelin

Fremtidige arkæologer vil kunne datere fund fra først i 2020’erne ud fra forekomster af mundbindsrester. Hver dag kasserer vi fem millioner af dem. Genbruges kan de ikke, men nu vil miljøministeren have opstillet flere skraldespande.

Rasmus Stoklund

Kritikere raser over ’pinkwashing’ af en inhuman udlændingepolitik: Integrationsordføreren foreslår nu et særligt asylcenter for LGBT+-asylanter, så de ikke udsættes for chikane fra deres homofobiske medasylanter fra ’Stormellemøsten’.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Maj-Britt Kent Hansen

Hvorfor har Vatikanstaten ikke skrevet under? Det må du undersøge, NIL.

Mht. Rasmus Stoklund fattes jeg ord.