Folk

Pensionerede generaler frygter borgerkrig i Frankrig

Af ’patriotiske’ grunde tilbyder højt rangerede franske militærfolk nu deres ekspertise til at slå hårdere ned på de parallelsamfund, der ifølge dem truer nationens enhed. Her er FOLK, Informations daglige sladderspalte
Benoît Hamon ser paralleller til de generaler, der stod bag et kupforsøg i Frankrig i 1961.

Benoît Hamon ser paralleller til de generaler, der stod bag et kupforsøg i Frankrig i 1961.

Debat
27. april 2021

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren.

Florency Parly

Frankrigs forsvarsminister er i harnisk. 20 pensionerede generaler har i et åbent brev i det nationalkonservative magasin Valeurs Actuelles advaret imod, at nationen flås fra hinanden i parallelsamfund og »borgerkrig«.

Marine Le Pen

»Islamister« og »forstædernes horder« truer republikken, hævder eksgeneralerne og tilbyder militær sagkundskab til politikere med øje for »nationens frelse«, så »en eksplosion« kan undgås. En højrepopulistisk partileder er lydhør.

Pierre de Villiers

Men eksgeneralerne tænker måske snarere på denne mand, som i 2017 forlod posten som generalstabschef i vrede over Macrons besparelser på forsvarsbudgettet – og nu tippes til at stille op som præsidentkandidat i 2022.

Benoit Hamon

Skønt Parly har fordømt det åbne brev, raser fransk venstrefløj over, hvad den ser som en alt for spagfærdig regeringsreaktion. Denne politiker ser sågar paralleller til de generaler, der stod bag et kupforsøg i Frankrig i 1961.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her