Folk

Politiken vil kanonisere en dansk kvindelig forfatter, som ingen har hørt om

Amalie Brask er i Karen Blixen-klasse, mener Politikens litteraturredaktør, men tilsyneladende er han helt alene om at have opdaget hende
Her er en idé til Københavns bystyre: Omdøb Kristianiagade på Østerbro, hvor Ruslands ambassade har til huse, til Aleksej Navalnyj-gade.

Her er en idé til Københavns bystyre: Omdøb Kristianiagade på Østerbro, hvor Ruslands ambassade har til huse, til Aleksej Navalnyj-gade.

Mladen Antonov

Debat
20. april 2021

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren.

Amalie Brask

Også Politiken slår et slag for at opdatere den danske litteraturkanon med flere fuldgode kvindelige forfattere. Ledersignaturen JSP’s bud på hvilke rummer dog en ejendommelighed, idet de inkluderer ovennævnte aldeles ukendte forfatter.

Amalie Skram

Muligvis har lederskribenten en anden Amalie i tankerne, men her løber vi ind i det problem, at forfatteren til Constance Ring og andre naturalistiske ægteskabsromaner ikke er ideel i nogen dansk kanon, al den stund hun er norsk.

Aleksej Navalnyj

Her er en idé til Københavns bystyre: Omdøb Kristianiagade på Østerbro, hvor Ruslands ambassade har til huse, til Aleksej Navalnyj-gade. Sådan kan den russiske oppositionsleder æres, hvis han ikke overlever opholdet i straffekoloni N2.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her