Folk

Støjberg og den jødiske forhud

Selv om Inger Støjberg er totalt imod omskæring, vil hun gøre en undtagelse for jøder – især fordi hun samtidig kan ramme omskæringen af muslimske drenge, skriver hun i en kronik i Berlingske
Inger Støjberg har i Berlingske bebudet, at hun vil foreslå, at omskæring kun skal være tilladt i de første otte dage af et drengebarns liv.

Inger Støjberg har i Berlingske bebudet, at hun vil foreslå, at omskæring kun skal være tilladt i de første otte dage af et drengebarns liv.

Jens Dresling

Debat
7. april 2021

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren.

Jahve

Og så til det stykke kød, som to religioner tillægger vægt: forhuden. Som der står i Første Mosebog om Herrens pagt med Abraham: »Otte dage gammel skal hver dreng hos jer omskæres, slægt efter slægt.« Omskæringen var betingelsen for, at Abrahams slægt fik retten til Israel.

Støjberg

Fra forhud til Inger Støjberg. Hun har i Berlingske bebudet, at hun vil foreslå, at omskæring kun skal være tilladt i de første otte dage af et drengebarns liv. Egentlig er hun imod omskæring, men gør gerne en undtagelse af hensyn til det jødiske samfunds eksistens i Danmark.

Muhammad

Nu er der også andre end Abrahams jødiske efterkommere, der anvender omskæring, nemlig mange muslimer. Så vidt vides står det ikke i Koranen, men fremgår af islams hellige hadith-tekster. Profeten selv var omskåret, og halvdelen af din tro bunder i hygiejne, skulle han have sagt.

Muslim-basher

Nu ville Inger ikke være Støjberg, medmindre hun også kan benytte anledningen til at lange ud efter muslimske medborgere. Og ganske rigtigt: »Det vil desuden gøre mig ekstra tilfreds, hvis det tvinger muslimerne i Danmark til at ændre deres tradition for omskæring af ældre børn.«

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

 • Da Ronaldo rykkede en flaske, tabte Coca-Cola fire milliarder dollar

  18. juni 2021
  Når Cristiano Ronaldo siger hop, så hopper hans fans, og når han rynker på næsen af Coca-Cola, stopper de med at drikke sodavand. Måske. Markederne reagerer i hvert fald, men hvem ved efterhånden, hvordan kapitalismen fungerer i det 21. århundrede
 • Kunstkup i Canada: Bowie-maleri fundet i rodekasse på loppemarked

  17. juni 2021
  Ingen ved, hvis ansigt den afdøde rockstjerne har malet, men den er god nok: Kunsteksperter har verificeret ægtheden
 • Har du fået din hashziki i dag?

  16. juni 2021
  Utrættelige Karina Adsbøl fra DF har spurgt justitsministeren om, hvor mange bægre med græsk yoghurt de indsatte i danske fængsler har bestilt det seneste år. Hvorfor? Fordi der i Ringkøbing Arrest i maj blev indsmuglet hash i et bæger med græsk yoghurt
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Ete Forchhammer

... hvor vigtigt er det dog ikke at gøre Inger S tilfreds, om nogle så skal tvinges lidt!

Inger S vil helt sikkert også blive glad hvis muslimer foreslog lukkeloven ændret så kristne måtte komme hviledagen i hu? Eller jul og påske frataget alle kommercielle "traditioner"!?

Freddie Vindberg

Jeg vil ikke pille ved jøders forhud, udtaler Inger Støjberg.

Carsten Hansen

2 budskaber herfra.

Støjberg er ekstrem.
Forbyd al omskæring af børn.

Inge Lehmann, Per Bøggild og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

Der er en reel risiko for, at Støjbergs forslag kan blive gennemført.
Det er ene og alene hensynet til den mere dogmatiske, højtråbende og/eller magtfulde jødedom, at et forbud ikke for længst er vedtaget. Med dette forslag lader det sig gøre.

Og det vil blive en tiltrængt og synlig sejr for Mosaisk Trossamfund, der i takt med et stort fald i medlemstallet ændrede navn til Det Jødiske Samfund - uden at det hjalp. (Kristeligt Dagblad har skrevet en del om det).
Det er typisk overrabbineren, der svinger kniven over den skrigende drengebaby, der resten af livet må leve med en ubeskyttet glans og derfor nedsat følsomhed der - på grund af forældrenes tro eller manglende mod.
Luther har flere teologiske indvendinger mod denne praksis i de skrivelser, der affærdiges som et anfald af antisemitisme.
Med dette kirurgisk præcise forslag sikrer Inger Støjberg sig magtfuld og indflydelsesrig støtte til sin mulige tilbagevenden til dansk politik efter næste valg. Jeg håber det går med hendes projekt som med CD's, der under det valg, hvor partiet røg under spærregrænsen, forsøgte sig med et ret vildt jødevenligt forslag - som jeg desværre ikke husker.

Krister Meyersahm

Det verdslige Danmark, folketinget, bør overlade det til barnet selv, at bestemme ved myndighedsalderen. Dét skal ikke være en forældrerettighed! Grundloven er ingen forhindring, idet § 69 giver lovgiver ret til at bestemme om afvigende (fra folkekirken) trossamfunds forhold. Folketinget har derfor fuld legalitet i.h.t. Grundloven til at forbyde rituel omskæring af umyndige.

Herudover må lovgiver snarest opfylde hensigten i art. 9 stk. 2 i konventionen (som blev dansk lov i 1992) om beskyttelse af andres sundhed, rettigheder og frihed - eller opsige artiklen så der bliver orden i juraen.

Marianne Jespersen, Inge Lehmann og Carsten Hansen anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Esmann

Der er meget millioner af drenge, som omskæres i hele verden. Det vrimler ikke ligefrem med eksempler på, at det går galt. Heller ikke de danske læger der har viden har kan påvise dette. Må vi danskere lære at forstå andre end os selv og vores lille næsetip. Vi er et lille samfund. Nogle af os har erfaringer og de er gode. Vi slipper for ostebutikken i nakke. Glem den debat og lad familierne selv bestemme.

Carsten Hansen

Anne-Marie Esmann

Vi , i Danmark kan være så absolut ligeglade med hvad man laver ude i den store verden, hvad angår lovgivning. Mange steder har man dødstraf og straf for homoseksualitet og blasfemi.
I civiliserede samfund bør det være forbudt at brændemærke sagesløse børn ind i en bestemt religion via et irreversibelt kirurgisk indgreb.