Folk

Skal Struensees ukendte efterkommere være danske statsborgere?

Den nylige, men udskældte aftale om dansk indfødsret letter adgangen for dansksindede sydslesvigere. Bemærkelsesværdigt er, at også dansksindede fra Holsten får samme muligheder. Hvorfor så ikke også Altona, hvor Struensee kom fra?
Mads Mikkelsen i rollen som Strueense i filmen ’En kongelig affære’.

Mads Mikkelsen i rollen som Strueense i filmen ’En kongelig affære’.

Debat
28. april 2021

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren.

De dansksindede

Den udskældte aftale om dansk statsborgerskab letter adgangen for dansksindede i Sydslesvig. Fremover skal de kun dokumentere fem års ophold i Sydslesvig efter endt skolegang på danske skoler. Forklaring: »Det danske mindretal i Sydslesvig er historisk set en del af Danmark.«

De grænseoverskridende

Aftalen rækker ud over denne »historiske del af Danmark«. Den introducerer »en praksisændring«, så »den geografiske afgrænsning af Sydslesvig udvides til at omfatte hele Kiel Kommune«. Altså også dansksindede syd for Ejderen, som er den historiske grænse mellem Slesvig og Holsten?

De bekræftende

FOLK har spurgt Tesfayes ministerium og søreme så: »Dansksindede i den del af Kiel Kommune, der ligger i Holsten, vil få samme adgang til dansk statsborgerskab som dansksindede i Slesvig,« skriver presseafdelingen, men tilføjer: »Det omfatter dermed ikke hele Holsten.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her