Folk

1. maj bød på en hurtig husbesættelse og festlige demonstrationer i Fælledparken

Selv om 1. maj-fejringerne landet over var aflyst, blev arbejdernes internationale kampdag markeret hist og pist
Plan BZ besatte den 1. maj 2021 et hus på hjørnet af Edlevej og Bengtasvej i Hellerup. Besættelsen af huset skete ifølge et Instagram-opslag fra gruppen som protest mod ghettopakken.

Plan BZ besatte den 1. maj 2021 et hus på hjørnet af Edlevej og Bengtasvej i Hellerup. Besættelsen af huset skete ifølge et Instagram-opslag fra gruppen som protest mod ghettopakken.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Debat
3. maj 2021

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren.

Besættere

En gruppe, der kalder sig Plan BZ, markerede lørdag arbejdernes internationale kampdag ved at besætte en villa i Hellerup i protest mod ghettopakken. »Smider i os på gaden, tager vi jeres palæer,« skriver de på Instagram. Syv personer blev anholdt, herunder en mindreårig.

Demonstranter

1. maj-fejringerne var aflyst landet over, men nogle hundrede mennesker mødtes alligevel til forskellige lovligt anmeldte demonstrationer i Fælledparken i København. Nogle demonstrerede mod coronarestriktioner, andre for ravemusik. Der var to musikscener, og det forløb fredeligt.

Forsøgskaniner

Fredag nat festede 3.000 nytestede briter på en natklub i Liverpool som en del af et forsøg, der skal vise, om man kan afholde store arrangementer uden smittespredning. Det lykkedes for nylig at afholde en testkoncert i Barcelona for 5.000 mennesker, der gik usmittede derfra.

Opfindere

To tyske mænd har efter en del kritik trukket en opfindelse tilbage, som ellers var blevet godt modtaget i den tyske udgave af tv-programmet Løvens hule. Pinky Gloves hed produktet, som var en lyserød engangshandske, man kunne bruge til at skifte bind eller tampon med.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Her er et link til mere om Pinky Gloves, som jeg ved grød aldrig havde set komme, dog i bagklogskabens klare lys indser måtte komme.

(Klik på artiklens link til Google søgning for at se de forskellige memes, de er ret morsomme og klare i mælet..)

https://www.dr.dk/nyheder/indland/det-er-en-haan-mod-kvinder-handske-til...

Dorte Sørensen

Den med en besættelse af en villa i Hellerup var i mine øjne en god 1. maj aktion. Har ikke hørt den omtalt - men det er måske bare min egen skyld.

Her i P1-morgen var der nogle , der var sure over at de røde partier fik taletid og megen omtale til Arbejdernes internationale kampdag. De mente at fx Jacob Ellemann-Jensen burde have lige så lang tale tid og medie opmærksomhed.

Ja han kunne nok ha, holdt den samme tale, som de udrag jeg har hørt af MF's tale - den handlede kun om genåbningen og ikke om Arbejdernes Internationale kampdag - der ellers har 150 år fødselsdag i Danmark i år - men det kunne ikke mærkes på MF tale.

Hans Larsen, Eva Schwanenflügel og Estermarie Mandelquist anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Nej, Dorte, hun kunne lige så godt have spillet "Mormors kolonihavehus" på sin facebook eller Instagram, eller hvilke SOME hun lagde den båndede tale op..

Men lur mig, om ikke hendes trofaste 300.000 følgere klappede i deres små hænder.

Dorte Sørensen

Mon ikke der har været en del fagforeningsfolk og andre socialdemokrater, der ikke gerne ville ha' hørt om andre emner i hendes 1. maj tale.
Fx ville flere sikkert ha' blevet glade, hvis hun sagde ,at en ændring i de politiske udpegede lønrammer trængte til et kritisk gennemsyn. Osv.... Samt det var da også underligt at hun ikke nævnte 150 årsdag for Danmarks deltagelse ved Arbejdernes Internationale kampdag.

Eva Schwanenflügel

Dorte, alene det at man ikke kunne øjne et rødt flag, men at Dannebrog vajede i baggrunden, fortalte vist alt om engagementet i den internationale kampdag..

Ete Forchhammer , Christian Mondrup, Hans Larsen og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar