Læserbrev

Der er akut behov for at få rettet op på det økonomiske efterslæb på socialområdet

Socialområdet er så presset økonomisk, at man sender borgere ekstra tidligt i seng, så man kan spare aftenvagten, og man har ikke råd til socialpædagoger, så alt for mange af de ansatte er ufaglærte. Det kan vi ikke acceptere, skriver formand for Socialpædagogerne, Benny Andersen, i dette debatindlæg.
Debat
25. maj 2021

Seksårige Peter er et socialt og aktivt barn, der leger med de andre børn i børnehaven, samler sten og blomster, skraber sine knæ på asfalten, snakker og pjatter. Han falder en dag ned fra et legestativ og får en hjerneskade. Hans mentale udvikling går helt i stå, og på et tidspunkt kan han hverken gå eller tale længere.

Du må som forælder ulykkeligt konstatere, at du ikke længere kan håndtere din søn og give ham de bedste betingelser for det liv, han kan leve. Peter skal flytte på døgninstitution, og midt i smerten føler du også en lettelse over, at andre voksne tager over. Fagprofessionelle, som har specialviden og stor socialpædagogisk erfaring med at støtte mennesker med handicap.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Leanette Nathalia Chresta Jensen

Du har så meget ret Benny Andersen.
Dejligt den dag vi med glæde betaler det ting og ydelser koster.
Hvorfor lave “dyre uddannelser “ hvor studerende lærer hvordan det rigtigt skal gøres, når mange så kommer ud i virkeligheden og og hver dag må gå på kompromis med viden... Fordi det for dyrt med nok og uddannet personale. og jeg siger det bare igen. Vi har råd hvis vi vil, end da uden at lide virkelig afsavn... tænk på hvor virkelig rige vi ville føle os hvis verden så ud som vi bedst kunne tænke os ...