SERIEFOLK

Alex Ahrendtsen har drømt en livsændrende drøm om en fortryllet guitar

Det er rart at lave noget, hvor man gør folk glade. Det blev DF’s EU-ordfører mindet om i en drøm, og derfor har han valgt at stoppe som politiker, når denne hans tredje periode i Folketinget er slut
Alex Ahrendtsen vil lave noget, der gør mennesker glade.

Alex Ahrendtsen vil lave noget, der gør mennesker glade.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Debat
21. maj 2021

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren.

Alex Ahrendtsen I

En nat i det tidlige forår drømte Alex Ahrendtsen fra DF, at han købte en guitar på et loppemarked i en hal, hvor støvkorn dansede i sollyset fra vinduerne. Det viste sig, fortæller han til JyskeVestkysten, at guitaren var fortryllet og kunne forvandle ham fra amatør til virtuos.

Alex Ahrendtsen II

»Idet jeg begynder at spille, opstår der varme, flotte farver og kærlighed. Jo mere jeg spiller, jo bedre bliver jeg,« udtaler han til JyskeVestkysten. Oplevelsen af at gøre andre folk glade har fået ham til at indse, at han ikke vil genopstille til Folketinget.

Alex Ahrendtsen III

»At være folketingspolitiker gør ikke ret mange mennesker glade. Tværtimod gør det de fleste vrede, sure, kede af det, irriterede. Det kunne være rart at få et arbejde, hvor man gør folk glade,« udtaler drømmeren. Efter næste valg vil han gerne bruge sine sprogkundskaber.

Daði og Gagnamagnið

De islandske deltagere i årets Eurovision Song Contest har allerede gjort mange mennesker glade med sidste års nummer »Think about Things« og dette års nummer »10 Years«. Desværre kan de ikke komme til at optræde, fordi en i bandet har fået corona. I stedet vises en filmet prøve.

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Åh ja - ikke et øje er tørt over Ahrendtsens bekendelser. Det er sandelig også en beskidt geschjæft han har deltaget i med fynd og klem. Han har gennem årene bidraget solidt til at svine vore muslimske medborgere til. Har ikke ladet en chanche gå fra sig.
Nu er det nok snarere udsigten til ikke at blive genvalgt der får ham til at trække stikket - og så gælde det jo om, at finde et påskud der ser humant ud.
Ahrendtsen er et klassisk eksempel på, at blot fordi folk har gået på uni er uddannet i de klassiske humaniora - så kan godt være en arg fremmedhader, der taler mod bedre vidende. Han er et lysende eksempel på, at det ikke er nok med lange uddannelser, og at den slags ikke sikrer mod at folk opfører sig usympatisk og hadefuldt mod andre - og især mod minoriteter.