Folk

Astrid Krag nøler med svar om kompensation til grønlandske børn

Efter Mette Frederiksens skriftlige undskyldning til de såkaldte grønlandske eksperimentbørn lovede socialminister Astrid Krag at overveje en mulig økonomisk kompensation. Det ville hverken tage halve eller hele år, sagde ministeren – for mere end et halvt år siden
Astrid Krag vil ikke afvise en kompensation til eksperimentbørnene.

Astrid Krag vil ikke afvise en kompensation til eksperimentbørnene.

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Debat
19. maj 2021

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren.

Godhavnsdrengene

I august 2019 sagde Mette Frederiksen et længe ventet ’undskyld’ til de mange børn, der havde været anbragt under utålelige vilkår på børnehjem, og i februar i år indgik staten forlig med 17 godhavnsdrenge om kompensation på 300.000 kroner til hver, så en retssag kunne aflyses.

Eksperimentbørnene

I december 2020 sagde Mette Frederiksen skriftligt ’undskyld’ til seks overlevende af de 22 grønlandske børn, der som led i et socialt eksperiment blev fjernet fra deres familier og sendt til Danmark i 1951. »En urimelig og hjerteløs behandling,« som statsministeren kaldte det.

Astrid Krag

Til Information sagde socialminister Astrid Krag i december 2020, at regeringen ikke ville afvise en økonomisk kompensation til eksperimentbørnene, men overveje det. Og ministeren regnede bestemt ikke med, at disse overvejelser ville vare »hverken halve eller hele år«.

Aaja Chemnitz Larsen

Foreløbig har regeringen brugt mere end et halvt år på disse overvejelser. IA-medlem af Folketinget Aaja Chemnitz Larsen har nu spurgt Astrid Krag, om regeringen vil kompensere de resterende eksperimentbørn uden en stævning og dermed spare dem for »juridiske tovtrækkerier«.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her