SERIEFOLK

Flere år gamle nyheder om spionsamarbejde får atter en tur i manegen

Fiberaftapning af internet- og teletrafik gennem Danmark har i årevis været en uvurderlig efterretningskilde for FE og NSA – Information skrev om det i 2014, og nu følger øvrige medier trop
Eksilwhistlebloweren Edward Snowden skriver twitterbesked på dansk.

Eksilwhistlebloweren Edward Snowden skriver twitterbesked på dansk.

Glenn Greenwald

Debat
1. juni 2021

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren.

Mette Frederiksen

Vor nations leder fortsætter sin facebookkampagne med indslag fra det nære liv – fjernt fra de politiske kamppladser. Efter makrelmad og vinduespudsning fik vi lørdag et klip med statsministerens ’fem uger gamle killinger’.

Dina Almlund

En teologistuderende ’tykaktivist’ anklages for ’blasfemi’ i Kristeligt Dagblad efter en happening i Brorsons Kirke, hvor hun poserede som den hedenske frugtbarhedsgudinde Kybele. Tilladelse var dog givet af den lokale pastor.

Edward Snowden

’Hvis der bare havde været en eller anden grund til at undersøge for mange år siden. Åh, hvorfor advarede ingen os?,’ skriver eksilwhistlebloweren – på dansk – i en twitterkommentar om den aktuelle efterretningsskandale …

Edward Snowden igen

Sarkasmen sigter til, at de nye medieafsløringer af et dansk-amerikansk spionagesamarbejde, selv mod vores allierede, mellem FE og NSA om aftapning af fiberkabeltrafik i Danmark, allerede blev beskrevet i Information i 2014.

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her