Klumme

Georg Metz: Når end ikke et parti som Socialdemokratiet fastholder grundlæggende humanistiske ideer, hvad gør vi så?

Alternativer til tvangsanbringelse af nødstedte i fjerne lejre
Marcus Knuth mener, at når regeringen vil løse flygtningeproblemet (udfordringen) i en opsamlingslejr i et fremmed land, er det bare Kejserens nye klæder.

Marcus Knuth mener, at når regeringen vil løse flygtningeproblemet (udfordringen) i en opsamlingslejr i et fremmed land, er det bare Kejserens nye klæder.

Jens Dresling

Debat
14. maj 2021

Marcus Knuth mente i weekenden, uden at den konservative politiker vist helt har fanget H.C. Andersens pointe, at når regeringen vil løse flygtningeproblemet (udfordringen) i en opsamlingslejr i et fremmed land, er det bare Kejserens nye klæder.

I argumentationen fra højre og Socialdemokratiet indgår ingen betænkeligheder ved Rwandas diktatur, hvor folk på tværs af diktatoren har det med at forsvinde. Ej heller fremgår det af Knuths og ligesindedes udtalelser, at flygtninge er alen af forskelligartede stykker:

Dels politisk forfulgte, hvis liv er truet i et land uden overdreven bekymring, om bøller udefra skulle komme og ombringe politiske flygtninge. En og anden i selskabet af håndfaste ledere kan have taget ved lære af Putins ekspeditte bortskaffelse af besværlige personer ved at hælde gift i underbukserne. Utvivlsomt mere overkommeligt i Rwanda end i Sandholm.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anne-Marie Esmann

Lige mine egne tanker. Godt gået Metz.

Olaf Tehrani, Bjarne Tingkær, Elisabeth From, Marianne Stockmarr, Gitte Loeyche, Eva Schwanenflügel, Erik Karlsen, Per Klüver, Josephine Kaldan, Lars Koch, Thomas Corydon, Tommy Clausen og Vibeke Zacho anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

"Når end ikke et parti som Socialdemokratiet fastholder grundlæggende humanistiske ideer om en alarmerende påkrævet rimeligere balanceret verden, hvad gør vi så?"

Man overgiver sig, vel... til den sande orden; de danske værdier.

Inge Lehmann, Marianne Stockmarr, Eva Schwanenflügel og Per Klüver anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Der er dog ved at komme et opråb fra flere lokale valgte socialdemokrater - det kan være at selv de menige socialdemokrater er nået smertegrænsen - tak for det menige socialdemokrater.

Inge Lehmann, Marianne Stockmarr, Eva Schwanenflügel, Svend-Erik Runberg, Lene Timmermann og Per Klüver anbefalede denne kommentar
Marianne Jespersen

Svaret er vel ligetil - udskammer, udstiller, protesterer og på bedste demokratiske vis stemmer på nogle andre, der vil arbejde for det rigtige på både kort og langt sigt.

Vi må få socialdemokraterne til at forstå og gerne føle kontant på stemmetal ved kommunevalget, at verdens forfulgte og fattige skal mødes med retfærdighed og fremtidshåb, såmænd både her til lands og i verdenen.

Elisabeth From, Marianne Stockmarr, Eva Schwanenflügel og Frederikke Nielsen anbefalede denne kommentar
jens christian jacobsen

Det ulige bytteforhold - yes, nemlig Metz. Endelig lnoget andet end illusionsløse dystopier. Her noget for os alle at arbejde hen imod. Fint!

Marianne Stockmarr, John Scheibelein og Svend-Erik Runberg anbefalede denne kommentar
Gitte Loeyche

Et stærkt indspark! - Tak Georg Metz

Mads Kjærgård

De socialdemokratiske stemmer har vel aldrig været specielt humanistiske? Er der ikke noget om, at eugenitisk er en dansk opfindelse fx.? Og at vi kun er så tilsyneladende humane fordi vi underskrev FNs menneskerettigheds erklæring? Ellers så ville vi nok helst smide folk ind i et lukket rum og låse døren bag dem!