Klumme

Georg Metz: Nu venter vi på en overbevisende modsvar fra Løkke om fortidens tvist i Venstre

Troværdige påstande mod sigende tavshed
Løkke Rasmussens interesse i eftermælet ligger i hans åbenlyse aktive politiske investering i nutid og fremtid. Såfremt den tidligere magtfulde mand skal have chancer for at gøre sig gældende som leder af et nyt parti, fordrer dette projekt et mindstemål af nyslået troværdighed i moralsk skysovs, skriver Georg Metz.

Løkke Rasmussens interesse i eftermælet ligger i hans åbenlyse aktive politiske investering i nutid og fremtid. Såfremt den tidligere magtfulde mand skal have chancer for at gøre sig gældende som leder af et nyt parti, fordrer dette projekt et mindstemål af nyslået troværdighed i moralsk skysovs, skriver Georg Metz.

Finn Frandsen

Debat
28. maj 2021

I maj 1975, 30-året for Danmarks befrielse, var den store modstandsmand, Frihedsrådets primus motor Frode Jacobsen, inviteret til Aalborg-Hallen som æresgæst. Den stedlige yngre borgmester holdt velkomsttalen og lod forstå, at han også selv i de fem forbandede år havde ydet sit. Kort sagt et oplæg til intim forbrødring mellem taleren og det personificerede heltemod i æresgæstens skikkelse.

»Det er pudsigt,« bemærkede Frode Jacobsen halvhøjt på sit karakteristiske morsingmål, »hvor mange ni- til ti-årige, der var med i modstandsbevægelsen.«

I den forgangne uge opstod historisk betragtet en interessant tvist mellem Hernings afgående venstreborgmester Lars Krarup og tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen. Lars Krarup mener således ikke, at det passer, når Lars Løkke påstår, at Krarup blev holdt ude fra den afgørende fase i den famøse kælder under Odense Kongrescenter. Det var dengang i 2014, da Løkke Rasmussen og hans daværende næstformand Kristian Jensen tvunget af omstændighederne dannede det formandskab, Løkke siden sprang op og faldt ned på.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

jens christian jacobsen

Bravo! Lille Lars spiddet....

Ete Forchhammer , Karen Møller Grothe, Anne Søgaard, Katrine Damm, erik pedersen, Hanne Ribens, Steen K Petersen, Jan August, Poul Erik Pedersen, Eva Schwanenflügel og Elisabeth From anbefalede denne kommentar

Kan ikke lade være med at sammenligne med sidste uges sprudlende erindringsglimt om Johannes Møllehave. To præcise og skarpe personportrætter. Det er bare smilet der ændrer retning...

jens christian jacobsen og Poul Erik Pedersen anbefalede denne kommentar

Den Lille Svindler kommer i Folketinget Helt sikkert. Hov, han er der jo allerede. Men med sit nye parti, selvfølgelig.
For at beskytte os og landet er der kun en chance: et valg før hans parti har underskrifter nok.