Folk

En god gammeldags krænkelsessag er genial markedsføring i 2021

En reklamemand fra Nordjylland har regnet den ud. Lav en kampagne med et nedladende budskab, gerne om kvinder, og læn dig så tilbage, og lad opmærksomheden skylle ind over det firma, du skal markedsføre
»Er du klar over hvor mange penge, I kunne spare, hvis din kone dropper bilen og begynder at tage toget?« spørger Nordjyllands Trafikselskab i en ny reklame. Billedet er fra en station i det Nordjyske.

»Er du klar over hvor mange penge, I kunne spare, hvis din kone dropper bilen og begynder at tage toget?« spørger Nordjyllands Trafikselskab i en ny reklame. Billedet er fra en station i det Nordjyske.

Claus Bjørn Larsen

Debat
7. maj 2021

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren.

Menneskeaber I

Forholdet mellem Kina og USA bliver værre og værre, men én ting kan de enes om: At se stort på alle etiske indvendinger i jagten på fremskridt. I et fælles projekt forsøger forskere fra de to lande nu i videnskabens navn at avle en slags abemenneske.

Menneskeaber II

Forskerne har tilført menneskelige stamceller til befrugtede æg i makab-aber med det formål at udvikle i organer til transplantationer. »Etisk glidebane«, siger professor til DR. Slap af. Dyrkning af organer i levende eksemplarer af en ny, intelligent race af aber. What could possibly go wrong?

Krænkelsesspekulanter I

»Er du klar over hvor mange penge, I kunne spare, hvis din kone dropper bilen og begynder at tage toget?« spørger Nordjyllands Trafikselskab i en ny reklame. Reaktioner har været forventeligt forargede, at det er svært ikke at mistænke de gode nordjyder for bevidst at opsøge en shitstorm.

Krænkelsesspekulanter II

Tænk over det. Hvordan kan et regionalt trafikselskab med et begrænset budget få mest mulig opmærksomhed for færrest mulige penge? Måske endda national omtale. Om få år kommer de til at undervise i det på handelsuddannelserne. Kalkuleret krænkelseskampagne. I hørte begrebet her først.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her