Folk

Hej syrer, bliv socialdemokrat, hvis du vil blive i Danmark

En syrisk flygtning har fået forlænget sin opholdstilladelse i Danmark, selv om han ikke er forfulgt. Men han har gjort noget andet, nemlig engageret sig i lokalt partiarbejde for Socialdemokratiet
En syrer har opnået opholdstilladelse, ved at lave politisk arbejde for Socialdemokratiet, i en lokalforening i Esbjerg. På billedet ses Mette Frederiksen (S).

En syrer har opnået opholdstilladelse, ved at lave politisk arbejde for Socialdemokratiet, i en lokalforening i Esbjerg. På billedet ses Mette Frederiksen (S).

Mads Nissen

Debat
5. maj 2021

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren.

De syriske

Som det formentlig vil være læserne bekendt, er udlændingemyndighederne ved at gennemgå hundredvis af opholdstilladelser for syriske flygtninge og deres familier. Forholdene i Damaskus og omegn vurderes ikke længere som så usikre, at det i sig selv skal give beskyttelse.

De heldige

Det er dog langtfra alle, som mister deres opholdstilladelse. Flygtningenævnet offentliggør afgørelserne, og her har man for nylig kunnet læse om en syrer, der – selv om han ikke var forfulgt og ikke havde behov for beskyttelse – alligevel bevarede sin opholdstilladelse.

De engagerede

Efter syv år i Danmark er syreren velintegreret, taler dansk og er under uddannelse. Og så er han, som nævnet anfører, medlem af Socialdemokratiet og har ifølge en udtalelse fra partiafdelingen i Esbjerg »aktivt deltaget i medlemsmøder med videre som en meget engageret samfundsborger«.

De informationske

Befrielsesdagen er også Informations fødselsdag. Den 5. maj 1945 dukkede nærværende avis med den legendariske Børge Outze i front ud af illegaliteten og er med en enkelt kort pause i befrielsessommeren til at forberede det regulære dagblad udkommet lige siden.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

 • Da Ronaldo rykkede en flaske, tabte Coca-Cola fire milliarder dollar

  18. juni 2021
  Når Cristiano Ronaldo siger hop, så hopper hans fans, og når han rynker på næsen af Coca-Cola, stopper de med at drikke sodavand. Måske. Markederne reagerer i hvert fald, men hvem ved efterhånden, hvordan kapitalismen fungerer i det 21. århundrede
 • Kunstkup i Canada: Bowie-maleri fundet i rodekasse på loppemarked

  17. juni 2021
  Ingen ved, hvis ansigt den afdøde rockstjerne har malet, men den er god nok: Kunsteksperter har verificeret ægtheden
 • Har du fået din hashziki i dag?

  16. juni 2021
  Utrættelige Karina Adsbøl fra DF har spurgt justitsministeren om, hvor mange bægre med græsk yoghurt de indsatte i danske fængsler har bestilt det seneste år. Hvorfor? Fordi der i Ringkøbing Arrest i maj blev indsmuglet hash i et bæger med græsk yoghurt
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Rikke Nielsen

Socialdemokratiet er jo kendt for at beskytte egne.

Alvin Jensen, Gitte Loeyche og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Hvis syrerne melder sig ind, er det lige før, at de også kan både sætte sig på alle opstillingskredse og vedtage et nyt partiprogram på kongressen.

Kim Folke Knudsen, Torben Ethelfeld, Lillian Larsen, Poul Simonsen, Allan Stampe Kristiansen, Rikke Nielsen, Eva Schwanenflügel, Alvin Jensen, Gert Romme og Erik Karlsen anbefalede denne kommentar
Marianne Jespersen

Ja vi må virkelig håbe at de og andre flygtninge gør det - det er nok den mest effektive vej til at opnå beskyttelse mod udvisning og vi andre må jo bruge vores stemmeret.
Husk det ved kommunalvalget

Kim Folke Knudsen, Lillian Larsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Poul Simonsen

Og jeg har set man kan blive gratis medlem. Politisk indflydelse får man selvfølgelig ikke. Men hvis man kan få opfyldt et beskyttelsesbehov, har det bestemt stor værdi.

Erik Pedersen

Nu er muligheden vel også at den omtalte syrer er blevet overbevist om at det danske samfund er bedre end det syriske .

Hanne Utoft

En åbenlys politisering af menneskerettigheder og særbehandling af en person med relation til et regeringsførende parti; bananstatstilstande?

Stemmeretten rækker slet ikke; det autoritative, politiske magt-ekkokammer har i årtier demonstreret sin fuldkommenhed. Der skal en helt anden folkelig, demokratisk mobilisering til for at bringe den politiske magtelite indenfor reel hørevidde.

Niels Hansen

DK blev som et totalt minimum en bananstat i 2016. Behøver vi virkelig stadigvæk professorer, journalister, mv, hele tiden, for at fortælle os det? Jeg gør ikke. Det er åbenlyst som dagen er lang, der hvor jeg kommer fra (Landet hvor en spade er en spade).

Niels Christensen

Du anklager flygtningenævnet for korruption. Har du ikke mere ?