Folk

Hvorfor må vi ikke høre om Thomas Danielsens hverv og økonomiske interesser?

Thomas Danielsen er valgt for Venstre i ’Støjberg-land’, Vestjyllands Storkreds, og må være en travl herre. Så travlt har han, at han ikke har udfyldt det skema om folketingsmedlemmernes hverv og økonomiske interesser
Thomas Danielsen er valgt i Støjberg-land

Thomas Danielsen er valgt i Støjberg-land

Morten Stricker

Debat
2. juni 2021

Thomas Danielsen

Og hvem er det nu, han er? Jo, han er venstremedlem af Folketinget siden 2011, valgt med 8.826 personlige stemmer (valget i 2019) i Vestjyllands Storkreds, kort sagt Støjberg-land. Han er bl.a. jagt- og søfartsordfører og næstformand i Finansudvalget, kort sagt en travl herre.

Den travle

I indeværende folketingssamling har Danielsen stillet 52 spørgsmål, heraf 30 om minkskandalen og ti om jagtvåben og jagttegn. Men han har ikke haft stunder til at oplyse Folketinget om sine hverv og økonomiske interesser. Et initiativ til større åbenhed om de folkevalgte.

Den talende

»Danmarkshistoriens største overgreb på civilsamfundet siden anden verdenskrig – det har vores regering stået bag!« skriver Danielsen på Facebook som opvarmning til grundlovsmødet lørdag i Sir Lyngbjerg, hvor deltagerne kan spise helstegt pattegris for bare 100 kroner.

Den trumpistiske

Mangler vi noget? Åh ja, Danielsen blev af partifællen Søren Pind beskyldt for »trumpisme«, fordi han på Facebook havde tvivlet på uafhængigheden af formanden for Instrukskommissionen, landsdommer Peter Mørk Thomsen, fordi Thomsen også var formand for et af flygtningenævnene.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her