Klumme

Klimakampen er domineret af hvide mennesker. Der er brug for større inklusion af minoriteter

De store organisationer i klimakampen er i udpræget grad domineret af etniske danskere, og man skal lede langt efter minoriteter. Det bør der gøres op med, da klimakrisen i høj grad også rammer de etniske minoriteter, og der er brug for deres stemme, skriver diversitetskonsulent Fahad Saeed i denne klumme
Hvis man laver en gennemgang af de danske klimaorganisationer, finder man hurtigt ud af, at det er svært at finde navne eller ansigter, der ikke er etnisk danske. Billedet er fra en klimademonstration i København lørdag den 22. maj 2021.

Hvis man laver en gennemgang af de danske klimaorganisationer, finder man hurtigt ud af, at det er svært at finde navne eller ansigter, der ikke er etnisk danske. Billedet er fra en klimademonstration i København lørdag den 22. maj 2021.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Debat
27. maj 2021

Selv om vi befinder os midt i en biodiversitets- og klimakrise, er klimabevægelsen på mange måder stadig kun i sin gryende begyndelse i folkelig forstand. For eksempel er det de færreste organisationer og sammenslutninger i klimabevægelsen, der har nået at fejre kobberbryllup.

I et diversitetsperspektiv er det derfor også ærgerligt at se en ny bevægelse og branche løbe ind i de samme problemer og udfordringer med inklusion og diversitet, som stort set alle andre brancher kæmper med. Det handler blandt andet om, at bestyrelser, ansatte og fremtrædende stemmer i de store klimaorganisationer er kendetegnet ved få eller slet ingen etniske eller racialiserede minoriteter.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

erik pedersen

Måske jeg er naiv; men er det ikke et spørgsmål om manglende interesse? Har svært ved at forestille mig at nogen holdes ude. Alle stemmer tæller i den kamp
Eller er jeg naiv?
Mvh Hanne Pedersen

Andreas Lykke Jensen, Christian de Thurah og Lone Gravgård anbefalede denne kommentar
Lise Forman

Menneskehedens overlevelse afhænger af, at alle mennesker gør en aktiv og radikal indsats. De unge, der går forrest lige nu, er dem, der har forstået alvoren, og det er et personligt ansvar og valg at slutte sig til bevægelsen helt uafhængigt af hudfarve oog etnicitet.

Rikke Nielsen

Måske et spørgsmål om overskud i dagligdagen:

Er du fattig har du ikke overskud til at fokusere på så meget andet end at være fattig.

Er du en privilegeret repræsentant for den rige del af det danske velfærdssystem, står du i en noget anden og meget mere overskudsagtig position.

Jesper Oersted

For nu at citere Mao Zedung: "Det er ligemeget om katten er sort eller hvid, bare den fanger mus".
Husk på det, før at går op i hat, briller, diversitet og hudfarve.

Sören Tolsgaard

Jeg har nogle etniske naboer, som støjer gevaldigt, ungerne hyler og halal-musikken dunker ledsaget af en vredladen skrålen, sko, affaldsposer og andet skrammel, som anbringes udenfor, udgør en barriere, hver gang man skal passere, og der henkastes cigaretskodder på trapper, fortov og i blomsterbede, varmemesteren, som jeg har underrettet, giver en sludder for en sladder og antyder, at det må vi selv finde ud af, jeg konkluderer, at klimakampen nok er en by i Rusland for halal-segmentet, næppe fordi det er fattigt, men fordi det fokuserer på en livsstil i overhalingsbanen og har vind i sejlene i kraft af andres frygtsomme laden stå til, før boede i opgangen kun nogle gamle danskere, som havde nogenlunde fred, og som sådan er man slet ikke glad ved at skulle leve i et stadig mere halal-præget mikroklima.