Klumme

Menstruation er svært at tale om, undtagen som eksempel på dårlig feministisk kunst

Gennem forskellige tider og samfund har menstruation været noget af det gyseligste, der findes. Den frygt har vist ikke sluppet os helt endnu, men verden er fuld af menstruationer. Det må verdens drengemænd lære at leve med, skriver litteraturanmelder Mathilde Moestrup i denne klumme
Vi taler en del om graviditet og moderskab for tiden, om de fødende vaginaer, men hvad med de blødende? Alt det blod, der samler sig i tamponer og trusseindlæg og gummikopper rundt omkring i huse, på barer og arbejdspladser. Blod, der suges op af parfumeret vat, skriver litteraturanmelder Mathilde Moestrup i denne klumme.

Vi taler en del om graviditet og moderskab for tiden, om de fødende vaginaer, men hvad med de blødende? Alt det blod, der samler sig i tamponer og trusseindlæg og gummikopper rundt omkring i huse, på barer og arbejdspladser. Blod, der suges op af parfumeret vat, skriver litteraturanmelder Mathilde Moestrup i denne klumme.

Miriam Dalsgaard

Debat
1. juni 2021

Menstruation er svært at tale om, undtagen hvis den bruges som eksempel på dårlig feministisk kunst. Så ved alle, hvad det betyder. Menstruationen hører lidt halvfjerdserne til, men måske er den på vej tilbage?

Jeg har tænkt meget på menstruation i de sidste dage, siden en midaldrende folketingspolitiker forleden afslørede, at han ikke ved, hvad det er, og sammenlignede det med ufrivillig afføring i bukserne. Det må være en sag for skolesystemet og fremtiden at rette op på den uvidenhed.

Vi taler en del om graviditet og moderskab for tiden, om de fødende vaginaer, men hvad med de blødende? Alt det blod, der samler sig i tamponer og trusseindlæg og gummikopper rundt omkring i huse, på barer og arbejdspladser. Blod, der suges op af parfumeret vat. Mørkerødt blod. Jernholdigt. Rosa, blegt blod.

Menstruationen drypper i tunge dråber ud af mit underliv hver måned, det har den gjort i 18 år.

»Menstruationen løber
fra mig
i en lang vokal,«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jeg har været levende med en hæmoride i godt to måneder nu. Verden er fuld af dem.

It's a monumental mysterious pain, broken glass

Se den for dig. Føl den for dig bag dig. Lev med den. Den kan vippes med

Sofia2911 Kiss my ass goodbye