Kommentar

Vi studerende var de første, som blev sendt hjem, og de sidste, som kommer tilbage

De studerendes trivsel er i frit fald. Mange af os må bruge det sidste af vores semester bag en skærm, mens vores hjerneceller nedsmelter over udsigten til endnu en time over Zoom. Hvorfor prioriteres fitnesscentre og frisørsaloner over os, spørger studenterrepræsentant Andreas Lohmann i dette debatindlæg
Debat
19. maj 2021

Da pandemien ramte Danmark, var vi studerende de første, som blev sendt hjem. Nu er vi de sidste, som kommer tilbage til vores hverdag. Vi er gang på gang blevet sat til side til fordel for frisørsaloner, fitnesscentre og storcentre, alt imens vores trivsel er i frit fald.

Som studenterrepræsentant på Syddansk Universitet har jeg selv fået et indblik i, hvor slemt det står til. Jeg er efterhånden vant til at høre historier om, hvordan mine medstuderende har mistet lysten til deres drømmestudie. Historier om førsteårsstuderende, der først er flyttet til en ny by, men siden er flyttet hjem til deres forældre igen, fordi de føler sig ensomme.

Netop derfor er det også deprimerende at se den manglende opbakning til os studerende, specielt fra vores minister Ane Halsboe-Jørgensen (S). Mange af os må bruge det sidste af vores semester bag en skærm, mens vores hjerneceller nedsmelter over udsigten til endnu en time over Zoom. Men vi må gerne gå ud og drikke os i hegnet på diverse barer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Marianne Jespersen

Enig. Det er vigtigt at I får den støtte der er behov for. vejledning, ekstra tid, generel frisætning fra fremdriftsreform og studieaktivitetskrav for hele perioden med nedlukninger. Og når der åbnes så ekstra undervisning og forlænget SU.

Jesper Frimann Ljungberg

@Andreas Lohmann

Og de voksne, der er i mindst risiko for at få alvorlige forløb....

// Jesper