International kommentar

Vi skal ikke tilbage til ’normalen’ i Israel og Gaza. Det er den, der har skabt problemerne

Blodsudgydelsernes cyklus i Israel og Gaza fortsætter i den samme makabre skure, som vi kender til ulidelighed, og sådan kan det blive ved, lige så længe status quo stadig føles som mere bekvem for alle andre end almindelige palæstinensere, skriver klummeskribent Jonathan Freedland i denne klumme
Mænd fra det palæstinensiske civilforsvar leder efter mennesker i ruinerne efter et israelsk luftangreb i Gaza By den 16. maj 2021.

Mænd fra det palæstinensiske civilforsvar leder efter mennesker i ruinerne efter et israelsk luftangreb i Gaza By den 16. maj 2021.

Zuma / SplashNews.com

Debat
19. maj 2021

Den dødsvold, der nu ryster Mellemøsten – israelske luftangreb mod Gaza, Hamas-raketter mod Israel – følger den samme makabre cyklus, som vi kender til ulidelighed. Ganske som i 2009 og i 2014: Tabstallenes misforhold med de mange gange flere dræbte palæstinenere; billederne af bygninger, der er jævnet med jorden; billederne af grådkvalte efterladte. Og uden for regionen de samme enøjede tastaturkrigere, der efterplaprer de samme gamle propagandatemaer, mens de insisterer på, at kun deres egen sides smerte tæller.

Der udbryder vold, som eskalerer. Israel svarer igen, først med luftangreb, så med artilleriild, så med landoperationer. Dødstallet stiger. Men endelig kommer der så en våbenhvile efter en mæglingsindsats fra USA og Egypten. Der falder igen ro på. Hamas kan atter glæde sig over at have tegnet den palæstinensiske modstand mest heorisk. Israel kan atter glæde sig over at have ’slået græsset’ og mindsket Hamas’ militære kapacitet. Derpå indfinder normaliteten sig – indtil næste gang.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her