International kommentar

Agurketiden er over os med flyvende tallerkener

USA’s forsvarsministerium er på vej til at udgive en stor rapport om UFO’er – og den falder på et tørt sted i en nyhedsfattig tid, skriver historiker og journalist Gwynne Dyer i denne klumme
Billedet viser et uidentificeret objekt i Salem Massachusetts i 1952. Historier om UFO’er havde sin storhedstid i 50’erne.

 

Billedet viser et uidentificeret objekt i Salem Massachusetts i 1952. Historier om UFO’er havde sin storhedstid i 50’erne.

 

New York

Debat
18. juni 2021

Agurketiden, alias The Silly Season, falder tidligt i år.

Normalt skal vi hen sidst i juli eller først i august, før nedrige personer på den nordlige halvkugle holder op med at foretage sig nedrige ting og i stedet tager på stranden.

Uden dårlige nyheder, de kan rapportere, famler fortvivlede journalister febrilsk efter en hvilken som helst historie, de kan publicere, uanset hvor silly den er.

Hvad markerer agurketidens ankomst i år?

Det gør meldingen om, at USA’s Forsvarsministerium i denne måned udgiver en stor rapport om ’Uidentificerede Luftfænomener’, såkaldte UAP’er, som er den betegnelse, mennesker, der gerne vil tages alvorligt, bruger frem for den mere gængse: ’Uidentificerede Flyvende Objekter’ – UFO’er.

Dele af rapporten er allerede lækket, og der var ikke epokegørende nyt, men dog en kategorisk afvisning af, at observationer af UFO’er skulle være observationer af tophemmelig amerikansk teknologi.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Alvin Jensen

Det kan også bare være at de fremmet civilisationer er for langt væk. Hvis der er en civilisation 100 lysår fra jorden, vil vi se den som den var i 1921, hvor brugen af strøm var mindre end i dag og radioerne fungeret på en anden måde.
Og er den 500 lysår væk... Rummet er MEGET stort.

Karsten Nielsen

Desværre er jeg ikke sikker på, at USA.s fornyede fokus på UFOer er udslag af agurketid. Ej heller at der er ”én bestemt” forklaring på, hvorfor dette sker netop nu, for håbet eller frygten for besøg af andre væsener har jo eksisteret i århundreder. Derimod er det påfaldende, at det er et forsvarsministerium og ikke et hvilket som andet ministerium eller institut, der udgiver. Dernæst den ganske vist løse overvejelse om avanceret russisk eller kinesisk teknologi. Alene tanken kan nok – så vidt jeg efterhånden har forstået det amerikanske MIMAK, det Militær-Industrielle-Medie-Akademiske Kompleks – føre til krav om nærmere undersøgelse og dertil hørende oprustningsbehov. Men også artiklens udlægning af Fermis paradoks, at overlegne civilisationer kan have udryddet andre, er udslag af en tankegang, hvor også vi efter min mening, er alt for påvirket af USA. Det første, der tænkes på, er åbenbart, om man møder en potentiel fjende – ikke en ven. Det er en syg tankegang, domineret af paranoia. Akkurat som den enkelte amerikaners frygt vises ved personlig bevæbning – såvel som det kolossale (og afsindige) militærbudget, der langt overgår alle andres – og som også vi bliver misbrugt til at bidrage til.
Nej fredens diskurs er forsvundet. Vi hører om krig, konfrontation, fjender, trusler i et væk – men næsten ikke om dialog, sameksistens, forsoning, fred, konfliktløsning ved ikke-vold. Det næste er så nok, at løgnene om ”truslen” fra Rusland, der nu får tilskud af ”truslen” fra Kina – bliver suppleret med ”truslen” fra rummet. Der er allerede godt gang i USA. Forberedelse til krig i rummet, bevæbning af stationer på månen, osv. Ja, militærindustrien kan ikke få nok. Lad USA slås med deres egen paranoia – men vi (og Information) har et ansvar for ikke at gribes af den.

Mikael Velschow-Rasmussen og Flemming Berger anbefalede denne kommentar