Klumme

Med Bertel Haarders pensionering siger vi farvel til en ministertype, der altid stillede op

Bertel Haarder var en uhørt åben minister, der følte sig forpligtet over for offentligheden. At råbe ’pis mig i øret’ til en journalist kan virke håbløst uprofessionelt – men det er udtryk for noget positivt, som vi kommer til at savne med Haarder på pension, skriver journalist Kristian Villesen i denne klumme
Bertel Haarder var som minister – og er stadig som politiker – meget tilgængelig. Alle journalister har hans nummer, og man kan bare ringe, så tager han den og svarer på spørgsmål. Den slags politiker er der ikke mange tilbage af.

Bertel Haarder var som minister – og er stadig som politiker – meget tilgængelig. Alle journalister har hans nummer, og man kan bare ringe, så tager han den og svarer på spørgsmål. Den slags politiker er der ikke mange tilbage af.

Linda Johansen

Debat
3. juni 2021

»Bertel Bims forstyrret i risengrøden: ’Pis mig i øret’« Sådan lød Ekstra Bladets overskrift, dagen efter den daværende sundhedsminister i 2010 havde overfuset en DR-journalist. Næsten 700.000 gange er klippet af den rasende minister – som var blevet forstyrret i risengrøden og stillet spørgsmål, som han ikke havde kunnet forberede sig på – blevet vist. Klippet er sjovt, og i pinlighedsgrad er vi langt over Klovn-niveau, men det er også sigende for den måde, politikere af Bertel Haardes type omgås pressen. Den 73-årige Haarder går på pension ved næste valg, og med ham forsvinder også den sidste minister af den gamle skole, når det kommer til tilgængelighed.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jeg har min helt private mentale "Hall of fame" til mennesker, som virkelig har gjort en forskel. I denne hal står også statuer af mennesker, jeg ikke er politisk enig med. En af dem er Bertel Haarder. Især erindrer jeg én udtalelse:

»Vi får ballade uanset, hvad vi gør. Så vi kan lige så godt gøre det rigtige.«

Bertel, jeg ønsker dig et godt otium

Annette Chronstedt, Torben Nielsen, Ole Kresten Finnemann Juhl, Per Christensen, Georg Christiansen, Alvin Jensen, Per Klüver, Morten Balling, Chris Ru Brix, Janne Bang, Jacob Schmidt, Morten Reippuert Knudsen, Susanne Kaspersen og Carsten Hansen anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Fedt citat.
Kan bruges af alle.

Bertel Haarder er heller ikke min kop te, men et autentisk menneske hvor pendulet kan svinge til yderkanterne af det følelsesmæssige spekter.

Dorte Sørensen

Undskyld men kan en minister ikke blive for åben. Fx så husker jeg i 1980'erne mv.Bertel Haarder fra i sin minister bil forslå dit og dat . Så næste morgen/dag er de forslag ændret til noget andet dit og dat.

Det var også BH der fik beskåret lægeuddannelsen, sygeplejeskeuddannelsen osv. hvilket samfundet lider under i dagens Danmark. Bare for at huske nogle af hans "bedrifter".
Men også herfra ønsket om et godt otium.

Inge Lehmann, Torben Bruhn Andersen, erik pedersen, Alvin Jensen, Pietro Cini, Per Klüver, David Zennaro, Steffen Gliese, Eva Schwanenflügel, Steen K Petersen og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Få politikere har i løbet af en alt for lang karriere formået at ødelægge så meget af et engang kontingent og charmerende samfund.

Inge Lehmann, Franz Nitschke, Torben Bruhn Andersen, erik pedersen, Morten Larsen, Alvin Jensen, Jørgen Mathiasen, Eva Schwanenflügel, David Zennaro og Carsten Munk anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Én eneste god ting fik Haarder indført, og det var den nuværende SU-ordning, som han dog selv hæmningsløst siden har været med til at forringe.
Han er første ansvarlige for gymnasiets demise - først i form af supermarkedsgymnasiet, siden discountsupermarkedsgymnasiet.

Inge Lehmann, Torben Bruhn Andersen, Sonja Rosdahl, erik pedersen, Alvin Jensen, Pietro Cini, Jørgen Mathiasen, Dorte Sørensen, Eva Schwanenflügel, Jacob Schmidt og Carsten Munk anbefalede denne kommentar
Palle Jensen

Jeg kan da også citere ham: Pis mig i øret, jeg skal hjem og have min risengrød.

Dorte Sørensen

Steffen Gliese - BH fik først ødelagt handelsskolerne og de øvrige erhvervsskoler - så kom turen til gymnasierne, men var det ikke under Ulla Tørnæs?

Inge Lehmann, Alvin Jensen og Pietro Cini anbefalede denne kommentar
Jørgen Mathiasen

Steffen Gliese skrev:
»Få politikere har i løbet af en alt for lang karriere formået at ødelægge så meget af et engang kontingent og charmerende samfund.«

Ganske rigtigt, også "få" er rigtigt, for der er et par andre politikere, hvis forestilling om forbedringer har ført til nogle gevaldige nedrivninger, men flertallet satser på "liberal planøkonomi" (=konkurrencestat).

Torben Bruhn Andersen, erik pedersen, Alvin Jensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Svend Jespersen

Gæt navnet på en politiker der i 2008 skrev:

"For det er nu engang finere at være akademiker end at være håndværker. Ja, hvis ”fin” betyder ”højt agtet”, er det uomtvisteligt rigtigt. Men det er samtidig drønuretfærdigt. Det, som agtelsen bør afhænge af, er - foruden de personlige egenskaber - om man er dygtig til det, som man beskæftiger sig med. Bør man ikke have større respekt for en dygtig tømrer end for en dårlig læge? Det synes vi, og vi synes også, at den dygtige tømrer og en dygtig læge børe agtes lige højt."

Det kunne lyde som et uddrag af et arbejderpartis drejebog, men ...

Carsten Hansen

Som skrevet, så er Bertel Haarder ikke min kop te, men er man demokratisk sindet så respekterer man sine modstandere så længe de opererer indenfor lovens rammer.
Jeg husker da Mogens Lykketoft trådte tilbage og gik på pension fra folketinget.
efter valgnederlaget til Anders Fogh. Da han skulle afholde sin tale var der direkte TV fra Venstres grupperum. Mange unge "venstreløver" brød ud i jubel og råbte mens Lykketoft holdt sin tale.
Så vidt jeg husker var det Pia Christmas-Møller der tyssede på dem med et vredt ansigtsudtryk.
Det kalder jeg respekt for en politisk modstander.

Skæld ud og hånen overlades gerne til de tankeløse. de unge kan man dog tilgive da de ikke er så livserfarne endnu.

Carsten Hansen

I så fald var det det konservatives grubberum.
Eller også var det en anden højt rangerende kvindelig politiker.

;-)

Carsten Hansen

I så fald var det det konservatives grubberum.
Eller også var det en anden højt rangerende kvindelig politiker.

;-)

Carsten Hansen

"Grupperum".

Det kører ikke rigtigt !