Folk

Brystvorter forstyrrer herningensiske bilister

»Én klage er nok til, at vi reagerer,« siger kulturchefen i Herning Kommune. Mere om sagen i denne uges FOLK
Plakat af Michelangelo Pistolettos »La Venere« blev for meget for billisterne i Herning. Her ses værket udstillet på Kunsten i Aalborg i 2016.

Plakat af Michelangelo Pistolettos »La Venere« blev for meget for billisterne i Herning. Her ses værket udstillet på Kunsten i Aalborg i 2016.

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Debat
19. juni 2021

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren.

Nøgen kvinde

Den italienske kunstner Michelangelo Pistolettos billede »La Venere« af en nøgen, piberygende kvinde var at finde på indfaldsvejene i Herning, men er det ikke længere. Kommunen har fået klager og fjernet billedet af trafiksikkerhedsmæssige årsager.

Søren Juul Baunsgaard

Klager er måske så meget sagt, for ifølge Jyllands-Posten kan kulturchef i Herning Kommune, Søren Juul Baunsgaard, ikke huske, om det var »en eller to klager.« Men som han understreger: »Én klage er nok til, at vi reagerer«

Holger Reenberg

Billedet fungerede som en reklame for biennalen »Socle du Monde« på HEART, hvor man nu har valgt at hænge en plakat af billedet med censurerende bjælker over brystvorter og kønsbehåring op. Det er tænkt som en »ironisk kommentar,« siger museets direktør.

Donald Trump

Det tog sin tid, men nu – mere end syv måneder efter det amerikanske præsidentvalg – erkender Donald Trump i et interview med Fox News, at han tabte til Joe Biden: »Vi vandt ikke,« som Trump formulerer det.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Maj-Britt Kent Hansen

Tænk, hvis der generelt kun skulle én klage til for at få en kommune til at ændre det, man var utilfreds med!

CITB »Én klage er nok til, at vi reagerer« CITS